Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.6.2016 08:28
TFF

XXX.XXX.100.190

Máme 6-ročnú kozu (biela, krátkosrstá). Kozľatá má každý rok, je celkom dobrá dojka. V súčasnosti je s malými cez deň a na noc sú oddelené. Už niekoľko týždňov v závere dojenia jej presakuje mlieko cez niekoľko malých dierok na vemene. Sú na bokoch strukov približne v polovici. Poranenie nemala, zo zúbkov kozliatok to tiež nie je. Prosím Vás o radu čo s tým a či sa to vôbec riešiť dá.
Ďakujem.

19.6.2016 14:12
lilo

XXX.XXX.201.210

Mam pocit ze jde o vedlejsi kanalky... a ze se to resit neda...

19.6.2016 22:05
TFF

XXX.XXX.100.190

lilo napsal(a):
Mam pocit ze jde o vedlejsi kanalky... a ze se to resit neda...

Vedľajšie kanáliky? O tom som ešte nepočul. Je to bežné?

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.6.2016 22:30
Uživatel s deaktivovaným účtem

TFF napsal(a):
Máme 6-ročnú kozu (biela, krátkosrstá). Kozľatá má každý rok, je celkom dobrá dojka. V súčasnosti je s malými cez deň a na noc sú oddelené. Už niekoľko týždňov v závere dojenia jej presakuje mlieko cez niekoľko malých dierok na vemene. Sú na bokoch strukov približne v polovici. Poranenie nemala, zo zúbkov kozliatok to tiež nie je. Prosím Vás o radu čo s tým a či sa to vôbec riešiť dá.
Ďakujem.

S píštělemi se nic dělat nedá.

vyřadit.

19.6.2016 22:57
TFF

XXX.XXX.100.190

... prosím Vás a z čoho to vzniká, čo spôsobuje vznik týchto kanálikov?

20.6.2016 10:16
lilo

XXX.XXX.201.210

Ja mam pocit ze nejde ani o pistele... nebo mozna se to tak nazyva nevim... ale ja si pod slovem pistel predstavuju spise nemoc... v tomhle pripade pokud mleko nijak nezapacha je konzistencne normalni a vyteka v zaveru dojeni... tak se domnivam ze to je zkratka takovym zpusobem vyvynuta mlecna zlaza a ze se s tim nic delat neda... vyvinula se tak pro potreby kuzlat... a tem je jedno jestli mleko prosakuje nebo tece jednim kanalkem... upozornuju ale ze muj nazor je ciste lajcky a spise odvozen od zkusenosti lidske tekze se opravdu mohu mylit.

20.6.2016 10:29
profesor1

XXX.XXX.192.98

Taky tak uvažuji, ale nejde mě do hlavy proč až v závěru dojení? Že by se to až tou "masáží" při dojení nějak uvolnilo a otevřelo?

21.6.2016 05:04
TFF

XXX.XXX.100.190

Ďakujem za reakcie.
Mlieko nezapácha a je v poriadku. Pri dojení začne presakovať ešte pre masírovaním.

Přidejte reakci

Přidat smajlík