Už jsem tu psala, že náš beran se nemá rád 2 roky s jednou Quess. ovečkou, dvoří se jí, ona nedá, tak jí praští...atd. ona už před ním zdrhá. S dalšími dvěma má každý rok jehně. Je to záhada, ani letos nemá jehně, stále se s beranem nemají rádi, jinak je ve stádu s holkama, hodná. I když nebude mít děti, zůstane u nás. Vypadá úplně jako Quess, jen jako dospělá nemá knoflíčky na hlavě (růžky) a má divný spodek - nedá se nafotit, cuká se mi, ale udělala jsem kresbu z profilu.
Rodící ovečky mají jasně ohraničené břicho a na něj navazující vemínko, s úzkými struky, průměr asi 0,5cm. Ona má o něco více vypouklé břicho k zemi, mezi břichem dole a vemínkem má ještě nějakou bulku a na vemínku jiné struky, takové velké, jako kužely, skoro průměr 2cm u vemínka, cca 2cm dlouhé, jdou do špičky. Těhotná podle mě není. Jinak je zdravá, čilá, celé roky OK.
Když se nám narodila první jehnička, vyměnila jsem jí za tuto, chlap měl penzion s farmou, quess. ovce, ovce šumavské, ovce německé černohlavé. Ostatní 2 ovečky a berana mám od lidí, co měli doma jen quessantky a byla jsem u nich.
Nenapadá vás zkušené něco? Stalo se vám něco podobného?
1 - Může to být ovečka muž a žena zároveň, hermafrodit, hříčka přírody?
2 - Nebo mi dal majitel quess ovečku cinknutou jiným plemenem? Ale to by snad beranovi nevadilo, ne? Jen bych pak nemohla prodávat jehňátka, byla by mix, leda na zabití. To ať je radši bez dětí.
3 - Možná je normální a prostě se s naším beranem nemají rádi a děti nebudou
...je to záhada...
přikládám i jedno mizerné foto vemínka a struku.
Ma docela pekne velke vemeno... fakt nebude mit mlade? no pak bych hledala pricinu spise nez v hermafroditizmu to by jste musela jeste ofotit pipinu... v nemoznosti zabreznout pripadne donosit... muze to byt od hormonalnich po neprustupnosti az po pripadny oscifikovany plod v deloze...
..myslím, že rodit nebude..už bude červenec a moje holky rodí duben až začátek června. Má břicho jen dolů větší, do stran vůbec. Vemínko vypadá zezadu velké, i ona teď chodí rozkročená, ale je nalité jen trochu zezadu, nevyčnívá od těla jako vždycky ostatním, hned navazuje na tu bouli a břicho. No, kdyby porodila, tak by mě piclo a dám sem vědět to určitě ne...
Zkusim vyfotit její pipinu.
Tak po menším boji přikládám fotky. Na 1. je vidět i ta boule hned za vemínkem. Na 2. i s pipinou.
Zahada vyresena...po 3 letech, kdy se s beranem nesnaseli...dnes ovecka sama bez problemu porodila k nasemu udivu z 90% bileho beranka, mivame vzdy cerna jehnatka. Dala jsem ji pred 2 dny do extra vybehu, pipina vypadala den ode dne, ze bude porod.
Takze nastesti zadna nemoc, byla tehotna...
Netusila jsem, ze prvorodicka Quess. ovce muze porodit az tak pozde,29.6., ale je to tak. Jo, priroda je mocna a beran s ovci to tedy nejak spolu konecne upekli
Dekuji Vam za komentare.
Hezky den vsem
janapiglet
napsal(a):
Zahada vyresena...po 3 letech, kdy se s beranem nesnaseli...dnes ovecka sama bez problemu porodila k nasemu udivu z 90% bileho beranka, mivame vzdy cerna jehnatka. Dala jsem ji pred 2 dny do extra vybehu, pipina vypadala den ode dne, ze bude porod.
Takze nastesti zadna nemoc, byla tehotna...
Netusila jsem, ze prvorodicka Quess. ovce muze porodit az tak pozde,29.6., ale je to tak. Jo, priroda je mocna a beran s ovci to tedy nejak spolu konecne upekli
Dekuji Vam za komentare.
Hezky den vsem
Gratulujem, to poteší:).
Uživatel s deaktivovaným účtem

No tak Vy jste mě teda pobavila! Tak to je skvělé! :)
Ať se všem zúčastněným dobře daří!