Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.7.2016 11:10
Klara*

XXX.XXX.215.141

Dobrý den narodilo se nám jehně. Bohužel je slepé a neudrží se na nožkách. Žije jeden den, ale zdá se mi horší než včera.Má problém i se sáním. Nevíme kolik vypije a máme strach abychom ho mlékem nezadusili. Teď vyplazuje i jazyk. Prosím pomozte a poraďte nám nějakou vychytávku, aby nám vydrželo alespon pár dní .

20.7.2016 11:33
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Bohužel i to patří k chovatelství, že nějaké zvíře nepřežije.

20.7.2016 12:19
profesor1

XXX.XXX.192.98

Netrapte ho, ukončete to.

20.7.2016 12:51
Klara*

XXX.XXX.215.141

Ale ono se snaží žít! TO SE VÁM ŘEKNE, UKONČETE TO!" Nebylo by vám ho líto? Proto se mu snažíme jakkoli pomáhat. A potřebovala bych trochu VESELEJŠÍ radu. Prosím zkuste nějak pomoct.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.7.2016 13:07

Bylo by mi ho líto a proto bych ho radši utratil, než se ho snažit držet při životě aspoň pár dní. Je to smutné, ale je to tak.

20.7.2016 15:49
profesor1

XXX.XXX.192.98

Radím jak radím proto, protože je mě ho líto!

21.7.2016 07:30

Proc by melo pro pana jana vydrzet nekolik dni? To je zase ta pseudohumanita...

22.7.2016 16:26
kozlík2

XXX.XXX.114.183

Klara* napsal(a):
Ale ono se snaží žít! TO SE VÁM ŘEKNE, UKONČETE TO!" Nebylo by vám ho líto? Proto se mu snažíme jakkoli pomáhat. A potřebovala bych trochu VESELEJŠÍ radu. Prosím zkuste nějak pomoct.

Tak co? Žije ještě. Mě by ho též bylo líto, přece jen je vždy nějaká šance že se to zlepší. I slepí mají právo žít, jak lidé, tak zvířata. Pokud ještě žije, pevně doufám že ano, zkuste oddojit kozu, a injekční stříkačkou mu to dostat do krku. Jestli mu nejde vstát, tak mě napadá, že jak je slepí a nevidí, tak mu to prostě nejde, zkoušela bych ho aspoň zvedat na nožky a držet. A co veterinář volali jste? Držím pěsti ať je všechno v pořádku

22.7.2016 19:20
marcelpancuska

XXX.XXX.199.30

Klara* napsal(a):
Dobrý den narodilo se nám jehně. Bohužel je slepé a neudrží se na nožkách. Žije jeden den, ale zdá se mi horší než včera.Má problém i se sáním. Nevíme kolik vypije a máme strach abychom ho mlékem nezadusili. Teď vyplazuje i jazyk. Prosím pomozte a poraďte nám nějakou vychytávku, aby nám vydrželo alespon pár dní .

Nie som dlhoročný chovateľ, ovečky má tak 6 - 7 rokov, ale ak veľmi chcete, tak skúste ho dať s matkou do samostatného boxu, matku dobre kŕmte a dvakrát denne zafixujte matku v rohu toho boxu, aby pokojne stála a priložte jahňa k ceckom, raz k jednému, raz k druhému. Keď bude normálne piť, je tam nejaká šanca na to, ab si po pár dňoch dkázalo samo nájsť cestu k mlieku - ale majte ich zavreté v tom boxe.

Samozrejme, matka nech má dostatok vody, jadro a liz.

Je dosť možné, že po pár dňoch aj slepé jahňa dokáže sa napiť samo. No ak h pustíte do stáda, je pravdepodobné, že matku nenájde. Zvážte si sama, či budete mať oboch zavretých aspoň do doby, keď bude jahňa zrelé na porážku.

Dajte nám vedieť v krátkosti, ako do dopadlo - až to dopadne.

22.7.2016 20:13
profesor1

XXX.XXX.192.98

Jestliže jehně vyplazuje jazyk, nemá sací reflex a ani nepolyká, tak že mu krmení nateče do plic a...

28.7.2016 16:02

No jehně je zřejmě kaput ale kamarád před rokem měl taktéž slepé jehně které přežilo a vůbec mu nepomáhal jelikož ovce má jinde jak bydlí takže za něma přijede jak mu čas dovolí.Rostlo stejně jak ostatní sem tam vrazilo do stromu ale po čase ovečka zmapovala terén a šlo to.Samozřejmě jak měla určitou váhu šla na gril, do chovu by být stejně nemohla a kdyby se ovce nedej bože něco vyplašilo tak by to stou slepou nedopadlo dobře, vrazila by do stromu a zabila se!

Přidejte reakci

Přidat smajlík