Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.9.2016 22:05
jedendvatri

XXX.XXX.184.169

Dobry den
Vedel by mi niekto poradit, inspirovat ako riesit podlahu v chlieve pre kozy, ovce aby to nebolo financne narocne a zaroven jednoduche na udrzbu.
V od zimy do jary sa kydat nebude, len sa bude prikladat podstielka, na jar sa vyvezie, vystrieka.
Steny budu z betonovych tvarnic a podlahu som rozmyslal, len vyliat betonovu platnu, trochu vyspadovanu do jednej strany, koli vyvedeniu vsetkeho tekuteho.ale mam obavu aby to nezacalo praskat.
Ako to mate riesene?

23.9.2016 15:42
peťak

XXX.XXX.159.147

Nejlevnější máte ponechat hliněnou podlahu (o: My to tak máme, na tom vysoká podestýlka jak píšete Vy, a jsme spokojení, kozy také (o:.

23.9.2016 16:00
profesor1

XXX.XXX.192.98

Taky mám ve stodole hliněnou, na tom na jaře metrovou vrstvu hnoje. Hned vedle je takový jako sklípek a vůbec žádný prosak, ani smrad.

24.9.2016 22:11
bača.provodov

XXX.XXX.160.114

Tak jak píše profesor, hlinená je nejlevnější. Vysoká podestýlka, nikde mě nic neteče, jednou za rok vykydat a jede se nanovo. Stlal jsem nezkrmeným senem, když jsem jej valil ovcím hlava nehlava. Dnes už jsem vyučený a oveny si taky zvykly na to, že dostanou až vyžerou maximum sena. Mám přístup ke slámě, tak přistýlám slámou a ta je na stlaní lepší.

25.9.2016 08:05
lilo

XXX.XXX.201.210

Kdyz budete podlahu vylevat z betonu... tak musi byt nasledna vrstva odsazena... tj na nejakych drevenych rostech... aby tam vznikla vzduchova mezera kde se odpari vytece to chcani... ale slama hodne pojme... pocitejte s tim ze pod podestylkou i v betonu casem pokud nepopraska udelaj paseku krysy... ovce navic radeji kdyz to dycha... kozy lepe teplejsi chlivek... protoze ovce se potej... takze hlinena podla a prkene steny naprosto vyhovuji... nemel by tam byt pruvan... ale pokud ovce stajite... v zime... je potreba aby to vlhko z nich odeslo... a nesrazelo se na stenach a strope..
beton se mi zda jako material ciste vode a pare nepropustny... a pokud tam budou velke tepelne mosty budete mit steny mokre... samozrejme zalezi na velikosti a poctu tech ovci... zpusobu vetrani a tak... Ja co jsem kupovala ovenky tenkrat od p. Subrta tak i kdyz mel nejake chlivky u domu... ovecky zily na pastvine a tam meli pomerne velkou drevenou boudu... rozdelenou tak aby tam byl i choul k porodum... nejak zvlast velke to nebylo... kdyz se tam nahnaly vsechny byla to ovce na ovci... nase maji take jen nizkou boudu hlinenou podlahu a nad nima je sennik... steny jsoukryte ve dvou bocnich jsou prulezy... ovcim to vyhovuje... v zime je kolikrat vidim valet se venku ve snehu ojinene... to uz musi byt hodne hnusne aby nalezly do boudy.

25.9.2016 14:23
jedendvatri

XXX.XXX.2.26

Dakujem za reakcie.

Přidejte reakci

Přidat smajlík