Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.9.2016 17:26
Bertil

XXX.XXX.50.121

Dobrý podvečer všem, mám na vás prosbu. Kozička nežere nepije. Není zcela apatická, nemá svěšené uši, normálně bobkuje, žádné známky nafouknutí... Straní se stáda, jen s mámou zůstane, jinak je v chlívku. Teď jsem ji zavřela, ale vlastně nevím, zda je to dobře. Jen stojí a...nic. Netušíte co by ji mohlo být? Volala jsem veta, ale zatím doporučil olej a může přijet nejdřín zítra dopoledne. Nevím si s ní rady

Bezmocný!!

30.9.2016 17:34
Bezmocný!!

XXX.XXX.240.118

Jak je stará?

30.9.2016 18:26
Bertil

XXX.XXX.50.121

9 měsíců, dostávají stále stejnou stravu, pastvu tu nemají jen listnatý les a keře, dostávají ječmen, ovesné vločky, pečivo zelí atd. Vůbec netuším co jí může být. Je to takové všechno a zároveň nic.

30.9.2016 18:28
Bertil

XXX.XXX.50.121

Nechce ani malinové listí, kůru z borovice...nechce prostě nic, ani seno a vodu.

30.9.2016 20:01
profesor1

XXX.XXX.192.98

To zelí dostávají již delší dobu, nebo jste nakládali kysané zelí a zvířatům jste hodili lupeny?

30.9.2016 21:21
moonika

XXX.XXX.200.179

Bez podrobnejších info vám ťažko poradia...
bola nejaká zmena kŕmenia alebo hocijaká iná? nemohla sa k niečomu dostať alebo jej nemohol niekto niečo hodiť? prípadne k nejakým jedovatkám?
neškrípe zubami?
teplotu ste merali?
žalúdky pracujú?(aj keď asi moc nemajú čo spracúvať...)
aké má očné sliznice podľa stupnice FAMACHA?
pohybuje sa a dýcha normálne?(a ako sa má ten kozlík čo ste tu o ňom písali?).

30.9.2016 23:08
roklanka

XXX.XXX.45.143

Nic nezkazíte pivem, nebo kvasnicovým nálevem.

1.10.2016 17:51
Bertil

XXX.XXX.50.121

Tak kozlíka čeká ještě jedna manikúra flexou, snad se to ještě zlepší. Snaží se chodit ale za moc to nestojí. Jen chci věřit, že ta jeho vůle žít mu z toho pomůže. Ale co má s paznehtama není jasné :(

kozičku, jak jsem psala, jsem večer nechala zavřenou se senem a vodou. Asi v 10 večer začala mečet a chtěla ven. Tak jsem ji pustila a hned šla na seno (v chlívku se ho ani nedotkla). Bylo to dost zvláštní. Ráno byla už naprosto v pořádku. Neměla jsem tu nikdy nafouklou kozu, ale je možné, že jsem zachytila čas "nafukování" ? Masírovala jsem ji ještě večer bříško, párkrát zmáčkla z obou stran a kozička si asi 2x řádně krkla

zelí, mrkev, jablka... tu kozy dostávají standartně, žádná změna ve stravování, netuším co kozinu přepadlo, že ani listí nechtěla
ale v lese jsem našla roztrhaný igelitový pytlík, jestli třeba neochutnala...těžko říct.

1.10.2016 18:27
moonika

XXX.XXX.189.213

Kto vie čo to bolo ale hlavné že už je ok :)

a tomu capkovi to prečo robíte flexou? Nebolo by to šetrnejšie nožnicami? lebo naposledy ste myslím písali že sa mu po flexe zhoršilo, pokiaľ sa nepletiem? nedáte do toho vlákna o lam. foto tých jeho paznechtov?

2.10.2016 09:31
profesor1

XXX.XXX.192.98

S tou flexou opatrně, protože můžete zvíře pěkně popálit!

16.10.2016 12:36
Bertil

XXX.XXX.50.121

Nepodařilo se mi zachytit paznehty tak aby z toho bylo něco rozumného poznat (uličník nechce v klidu drže t fotky mám rozmazané), až přijedou mladý zkusíme znovu
flexou to doktor dělá protože kozlík jakoby vůbec neměl stěny paznehtu ani patku, vše je to jakoby jeden kus, nůžkami vlastně nebylo co odstřihnout (jen minimum), navíc jsou tvrdé jako šutr
pomalu se ale začíná rýsova"kopýtko tak, jak má být"
zatím tedy bez foto, ale zkuste si představit koňské kopyto bez střelky, naprosto rovnou plochu která roste spolu najednou, jako kus špalku
teď se mu odřízlo skoro 1-1,5cm a už má velikost (výšku) paznehtu v normálu a učí se chodit, ale je to pro něj už moc dlouhé
chodíme na procházky na beton aby se mu přirozeně brousily, ale to ho asi ještě bolí (přeci jen to byl dost slušný zákrok, ale jen maličko do živého), já to snášela hůř než kozlík stále si kleká a chce švindlovat, tak toho moc nenachodíme ale s popostrkováním to docela jde
trochu mu to šudlám pilníkem, rašple je ještě moc hrubá myslím
a jestli můžu, tak bych ráda až do nebes vychválila MvDr Lukáše, protože jen díky němu se začíná kozlíkovi skutečně dařit
na rozdíl od nejmenovaného jiného doktora který jeho brášku zabil

Přidejte reakci

Přidat smajlík