Konference Schok - Seč 2016

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.10.2016 22:09

Http://www.schok.cz/akce/mezinarodni-konference-setkani-chovatelu-ovci-koz-v-seci-3

Někdo z iFauny, s kým si budeme moct potřást zdravicí osobně?
Kubo? Letos to vyjde?

21.10.2016 09:44
berrynator

XXX.XXX.225.103

Vypadá to na docela zajímavé přednášky, např. Keľo a synovia, s.r.o. - přes 700 chovaných ovcí, pastevní porosty, šlechtitelský program suffolk (očekávám pestrou debatu), živá kapela - takže na 99.99% dorazím.

21.10.2016 10:25

Ja hlasim ze... se nezucastnim :).

21.10.2016 12:37

Veroniko už se moc těším, až tě poznám Jezdím tam spíš za lidma, než na přednášky ale i nějaké té schůze se chi zůčastnit.

21.10.2016 18:12

Mám to stejně ale navíc tam máme sezení klubu, tak tam stejně "musím" :)
Přednášky byly zajíjmavé i min.rok, ale letos se mi zdají uchopitelnější a využitelnější i pro malochovatele (mě). Ale je fakt, že ty sobotní ranní témata asi zas moc vnínat nebudu

3.11.2016 20:29
vn

XXX.XXX.92.46

Zítra ráno přiberu zájemce cestou do Seče po trase Český Těšín, FM, Ostrava, OL, Mohelnice atd...
V případě zájmu pište na mail. novak.hradiste@seznam.cz
Vašek

3.11.2016 21:26

No, taky jsem si říkala, že pojedu prázdná... Z Prahy-západ, kdyby někdo potřeboval, tak ať se klidně přidá.
Napište klidně do SZ telefon.

3.11.2016 23:38

Pojedu prázdnej z Krkonoš, mohu taky kohokoliv nabrat.

5.11.2016 13:54
moonika

XXX.XXX.253.1

Dúfam že ste ktosi boli aj na prednáškach :D potom poreferujte čo ste sa zaujímavé priučili.

5.11.2016 16:21

Pivo bylo Moniko za 25kč

5.11.2016 17:32

Jinak jsem se toho moc nepřiučil. Asi hlavně proto, že jsem přijel na přednášky docela pozdě. Ale zahlídl jsem tam starého baču, ale když jsem s ním chtěl hodit řeč, tak už jsem ho pak už nenašel. S Konrádem jsem si potykal a s hhippie na oplátku zachlastal, v klubu zas něco odhlasoval a při večerním rautu jsem asi 4 talířky sežral. Ale nějak jsem holky nezvládl pozvat na půlnoční tanec, za což si teď nadávám Jinak účast byla slabá a příští rok se to musí uskutečnit někde jinde, protože se tam rozmnožej ti důchodci.

5.11.2016 18:23
roklanka

XXX.XXX.46.99

Teda Kubo, máš u mě černej puntík, počkej až tě uvidím.

5.11.2016 18:59

Mooni: přednášky mi letos přišly pro mě třeba míň přínosnější než min. rok (byla jsem teprv po druhé), ale to je stejně kvůli tomu, že nejsem žádný odborník, tedy do těch složitějších věcí vidím míň.

Zajímavé bylo představení slovenských chovů ovcí - hlavně vypráveli o krmení dojných ovcí, o systémech reprodukce, atp. Ne, že by mi to k něčemu bylo, ale je zajímavé si rozšířit obzory.
Přínosná byla přednáška pána (jsem tupec na jména :) ohledně práce se zelení na pastevních plochách při velkých suchách. Bohužel už měl málo času ve svém bloku, takže povídal velmi rychle, až mu mnohdy nebylo rozumnět :) každopádně probíral druhy trav, které používat, které mají hluboké kořeny, jak pečovat o pastviny (typy strojů), jakou skladbou dosévat...

Neděle už byla spíš v duchu odpočinkovějším. Povídání o tom, jak se stavějí ohrady (marketing, agitka prodejce ohradníkových systémů). Ale z toho jsem si paradoxně vzala pro mě nejdůležitjěší věc, byť je to úplná banalita, a to, že když se spojují dvě pásky / lanka, tak se dá zapalovačem opálit konec plastu a provázat přímo všechny drátečky, které zbydou - zajistí se tak maximální propojení všech vodivých částí ohrady

Vidiš, Kubo, to mě vlastně ani nedošlo, žes mě nevytáhl na taneček.
Ostudo

5.11.2016 19:19
moonika

XXX.XXX.214.171

Hippie, Jakub: Ďakujem za infošky ono asi nie je nad audionahrávky, keď si to môže človek v kľude vypočuť, tiež by som tam mala problém to všetko absorbovať, keď je to nahustené. Takže tam bol supertajný stary bača z mäsa a kostí:)... Vďaka za zásadnú info o cene piva, to je to čo ma na tom všetkom najviac zaujímalo

5.11.2016 19:41
roklanka

XXX.XXX.46.99

Mončo mám tu CD z několika Sečí, jestli chceš, pošlu ti je.

5.11.2016 20:43
bischof.vlastimil

XXX.XXX.57.166

Přišel jsem, brzo, odjížděl pozdě...

5.11.2016 20:54
moonika

XXX.XXX.214.171

roklanka napsal(a):
Mončo mám tu CD z několika Sečí, jestli chceš, pošlu ti je.

Baruš práve sú na ceste ku mne nejaké sečácke CD od pajci tak nebude treba, ale ďiky moc za ochotu

5.11.2016 20:59

bischof.vlastimil napsal(a):
Přišel jsem, brzo, odjížděl pozdě...

Ptala jsem se na Vás Kuby, jestli přijedete - a on prej, že už jste pryč :) jste byl děsně rychlej

5.11.2016 21:02
bischof.vlastimil

XXX.XXX.57.166

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ptala jsem se na Vás Kuby, jestli přijedete - a on prej, že už jste pryč :) jste byl děsně rychlej

Taky jsem vyděl jen tvé zády když jsi odcházela po přednášce o, pícninách- ošetřování pastvin v období sucha..., Jsem teď tatínek a tak musím všechno omezovat na minimum smajlík

5.11.2016 21:04

Dobrý den,
Roklanko máte to jako vypálené nebo v PC jako soubor? Pokud v Pc tak bych prosil také o zaslání vždy jsem se chtěl zúčastnit ale nějak mi to vždy nevyšlo bohužel ani letos zdravotní komplikace (operace kolene mi nedovolila se letos zúčastnit) děkuji Vám za odpověď.

5.11.2016 21:29
Martin R

XXX.XXX.123.114

Tak to já jsem hhippie k tanci vyvést stihl... ... no a druhý den jsem nezaznamenal že bys nějak kulhala, tak jsem tě snad moc nepošlapal...

Jinak mě se hodně taky líbila přednáška slovenských ovčáků hlavně teda pana předsedy slov.svazu p. Nemčoka ale nejvíc se teď zamejšlím nad přednáškou hosta z Polska o marketingu - budu muset na tom taky nějak zapracovat...

K těm lankům, řešilo se to už i tady a stále mi není jasné jaký uzel měl přednášející na mysli - já mám Lacme od Kamiru a na něm udělat klasickej uzel je strašně problematický vzhledem k jeho pružnosti.

Jinak nahrávka z tohodle sněmu asi nebude - jestli jsem pochopil na začátku p. Mareš říkal že se letos nenahrává...

No nejvíc mě překvapilo, že v baru měli můj oblíbenej Jamajskej rum...

5.11.2016 21:36
bischof.vlastimil

XXX.XXX.57.166

Martin R napsal(a):
Tak to já jsem hhippie k tanci vyvést stihl... ... no a druhý den jsem nezaznamenal že bys nějak kulhala, tak jsem tě snad moc nepošlapal...

Jinak mě se hodně taky líbila přednáška slovenských ovčáků hlavně teda pana předsedy slov.svazu p. Nemčoka ale nejvíc se teď zamejšlím nad přednáškou hosta z Polska o marketingu - budu muset na tom taky nějak zapracovat...

K těm lankům, řešilo se to už i tady a stále mi není jasné jaký uzel měl přednášející na mysli - já mám Lacme od Kamiru a na něm udělat klasickej uzel je strašně problematický vzhledem k jeho pružnosti.

Jinak nahrávka z tohodle sněmu asi nebude - jestli jsem pochopil na začátku p. Mareš říkal že se letos nenahrává...

No nejvíc mě překvapilo, že v baru měli můj oblíbenej Jamajskej rum...

Poznámka:
Pokud ve slovenském, zväzu, (ZCHOK) nebyl převrat tak má určitě jiného předsedu...

5.11.2016 23:08

Achjo, to jsem si zas nabehla.. Ocekavam nejake vtipne komentare na muj ucet od v Seci nepritomnych..

Jeste me napadlo jedno zajimave tema - hlavne pro kluky na Broumovsku (Mastnacku?):
O skodne, jak se chovat v pripade sloveni ovci / koz selmami..
Lze se s zadosti o informace obratit na Hnuti duha - zabyvaji se moznostmi prevence, radi kroky, na koho se obratit pro vyrizeni skodne udalosti, atp.
Jiste podstatna informace je ta, ze v soucasne dobe neni zpracovan zadny plan na podporu hospodaru v oblastech se zvysenym vyskytem selem pachajicich skody na malych hosp.zviratech. Pokud zjistite skodu, je nutne to nafotit (pokud je co) a ihned hlasit (lhuta myslim 5ti dnu?). Pak vyplnite nejaka lejstra, zaplatite si z vlastni kapsy laborku a veterinarni posudek, zda slo opravdu o sloveni divokou selmou, zaplatite si kafilerku, a z MFinanci vam do cca 5mesicu dojde nahrada za dany kus ve vysi bezne ceny daneho zvirete. Zatim z toho tedy vyplyva, ze je to jiste velmi vyhodne, nejakou skodu hlasit..
Taky samozrejme kazdy urad chce jeste jine podklady nad ramec norem, takze kuprikladu kdyz nahodou zrite orla, jak vam krade jehne, je treba ho u toho vyfotit tak, aby bylo prokazatelne a cizelne videt cislo na usni znamce
Kazdopadne Hnuti duha pry poskytuje na prechodnou dobu zapujceňi pastevnich siti, ktere (krom pevnych pletivovych ohrad) se ukazuji jako pomerne spolehliva ochrana proti vlkum.
Chteji po vlade zadat moznosti kompenzaci chovatelum napr.ve forme prispevku na nakup vhodnych ohrad nebo ovcackych psu-ochranaru.
Tak to jsem sama zvedava, kdy s neco z toho zrealizuje

Tak nevim, jestli tahle moje zprostredkovana informace nekomu k necemu bude..

6.11.2016 09:10

Taky jsem vyděl jen tvé zády když jsi odcházela po přednášce o, pícninách- ošetřování pastvin v období sucha..., Jsem teď tatínek a tak musím všechno omezovat na minimum smajlík

Ja ti to rikal :).

6.11.2016 09:13

Achjo, to jsem si zas nabehla.. Ocekavam nejake vtipne komentare na muj ucet od v Seci nepritomnych..

Jeste me napadlo jedno zajimave tema - hlavne pro kluky na Broumovsku (Mastnacku?):
O skodne, jak se chovat v pripade sloveni ovci / koz selmami..
Lze se s zadosti o informace obratit na Hnuti duha - zabyvaji se moznostmi prevence, radi kroky, na koho se obratit pro vyrizeni skodne udalosti, atp.
Jiste podstatna informace je ta, ze v soucasne dobe neni zpracovan zadny plan na podporu hospodaru v oblastech se zvysenym vyskytem selem pachajicich skody na malych hosp.zviratech. Pokud zjistite skodu, je nutne to nafotit (pokud je co) a ihned hlasit (lhuta myslim 5ti dnu?). Pak vyplnite nejaka lejstra, zaplatite si z vlastni kapsy laborku a veterinarni posudek, zda slo opravdu o sloveni divokou selmou, zaplatite si kafilerku, a z MFinanci vam do cca 5mesicu dojde nahrada za dany kus ve vysi bezne ceny daneho zvirete. Zatim z toho tedy vyplyva, ze je to jiste velmi vyhodne, nejakou skodu hlasit..
Taky samozrejme kazdy urad chce jeste jine podklady nad ramec norem, takze kuprikladu kdyz nahodou zrite orla, jak vam krade jehne, je treba ho u toho vyfotit tak, aby bylo prokazatelne a cizelne videt cislo na usni znamce
Kazdopadne Hnuti duha pry poskytuje na prechodnou dobu zapujceňi pastevnich siti, ktere (krom pevnych pletivovych ohrad) se ukazuji jako pomerne spolehliva ochrana proti vlkum.
Chteji po vlade zadat moznosti kompenzaci chovatelum napr.ve forme prispevku na nakup vhodnych ohrad nebo ovcackych psu-ochranaru.
Tak to jsem sama zvedava, kdy s neco z toho zrealizuje

Tak nevim, jestli tahle moje zprostredkovana informace nekomu k necemu bude..

To jsou srandy, chapu ze potrebujou dukazy jinak by to chtel zaplatit kazdej komu uteklej pes potrha zvirata a to ma uhradit majitel cokla.

Neznam chovani vlku, ale tohle foceni hlaseni se snad vyplati kdyz potrha 5 a vic kusu? Ani nevim jestli je vlk pak schopnej to potrhany odtahat nekam do lesa, nebo se v klidu nazere na pastvine. Kdyby to tam nechal, tak to radsi zpracuju psum nez hlasit slozite ouradum. Usetril bych za granule ( ktery uz nekupujem ).

6.11.2016 10:02
profesor1

XXX.XXX.192.98

Jinak jsem se toho moc nepřiučil. Asi hlavně proto, že jsem přijel na přednášky docela pozdě. Ale zahlídl jsem tam starého baču, ale když jsem s ním chtěl hodit řeč, tak už jsem ho pak už nenašel. S Konrádem jsem si potykal a s hhippie na oplátku zachlastal, v klubu zas něco odhlasoval a při večerním rautu jsem asi 4 talířky sežral. Ale nějak jsem holky nezvládl pozvat na půlnoční tanec, za což si teď nadávám Jinak účast byla slabá a příští rok se to musí uskutečnit někde jinde, protože se tam rozmnožej ti důchodci.

Kubo, Kubo tak mladý a taková ostuda! Připiš si k poznámkám z přednášek - Vždy chlastám max tak, abych se pak dokázal i množit a nenechal se zahanbit od důchodců!

6.11.2016 10:04
profesor1

XXX.XXX.192.98

To jsou srandy, chapu ze potrebujou dukazy jinak by to chtel zaplatit kazdej komu uteklej pes potrha zvirata a to ma uhradit majitel cokla.

Neznam chovani vlku, ale tohle foceni hlaseni se snad vyplati kdyz potrha 5 a vic kusu? Ani nevim jestli je vlk pak schopnej to potrhany odtahat nekam do lesa, nebo se v klidu nazere na pastvine. Kdyby to tam nechal, tak to radsi zpracuju psum nez hlasit slozite ouradum. Usetril bych za granule ( ktery uz nekupujem ).

Mám za to, že vlci toho moc neodtáhnou. Potrhají a vyžerou jen vnitřnosti, ale možná si to pletu s.... s tigrem

6.11.2016 10:15

Tak super, mam napad jak resit velky. Predohrada s chcipackama a brakovanejma vovcema. Vyvrhnou to, akorat by se jeste mohli naucit stahovat a odblanovat :).

6.11.2016 10:25
profesor1

XXX.XXX.192.98

No jo, jenže oni asi potrhají všechno co se v okolí hýbe, a tak by tu PŘEDohrádku možná brali jako PŘEDkrm.

6.11.2016 10:28
honzapm

XXX.XXX.182.25

Možná by stačilo udělat s vlky dohodu.
Na předem určené místo v lese 1x týdně dopravit brakační kus,
oni by na oplátku nechali stádo bez pofšimnutí.

Zkusil bych o tom uvažovat a informovat Duhu, zda by to s nimi vyjednala.

6.11.2016 12:07

profesor1 napsal(a):
Kubo, Kubo tak mladý a taková ostuda! Připiš si k poznámkám z přednášek - Vždy chlastám max tak, abych se pak dokázal i množit a nenechal se zahanbit od důchodců!

Já zas tak moc nepil a množit se nepotřebuju. Ale majitel objektu se rozhodl, že tam kde jsme byli ubytováni, že to tam nechá taky pro důchodce a tak nás z konference už příští rok nebudou mít kde ubytovat a tak se to musí konat jinde.

To že jsem si s žádnou ženou či dívkou nezatancoval si budu do smrti vyčítat

S těma vlkama a dokazováním toho, že to byli oni je prostě průser. Při přednášce tam ukazovali fotku, co jsme vyfotili s kamarádkou fotopastí na broumovsku. Ten večer co jsme onoho vlka vyfotili se jí ztratil kozlík a ztratil se uplně. Tzn, byla fotka vlka, že tam byl, ale nebylo co ohledat, tak se nedala ani požadovat nějaká náhrada. Kdyby fotopast vyfotila jak vlk kozlíka loví, tak už by to byla jiná. Kdyby bylo známo číslo, kolik zvířat se v těchto problémových oblastech ztratilo aniž by se na ně žádala náhrada, tak bychom se asi divili jak velké číslo to je.

6.11.2016 12:09

profesor1 napsal(a):
Mám za to, že vlci toho moc neodtáhnou. Potrhají a vyžerou jen vnitřnosti, ale možná si to pletu s.... s tigrem

Jak kdy profesore, častokrát vyžerou vnitřnosti, nebo celou zadní část těla, ale pokud se jedná o malé zvíře do řekněme 20kg tak ho vezmou častokrát celý.

6.11.2016 13:15
Martin R

XXX.XXX.123.114

Poznámka:
Pokud ve slovenském, zväzu, (ZCHOK) nebyl převrat tak má určitě jiného předsedu...

Chci se jen pro úplnost teda zeptak kdo je tedy tím předsedou? Na stránkách ZCHOKu je taky uvedenej jako předseda pan Němčok jak jsem uváděl...

6.11.2016 13:23

Já teda o velkých šelmách vím pramálo, ale jsem v kontaktu s chovateli, kteří mají stáda v oblastech výskytu rysů.

Rozdíl mezi vlkem a rysem je prý ten, že vlk většinou fakt loví pro hlad, tedy kořist většinou sežere celou (třeba do dvou dnů). Kdežto rysa lov baví, tedy sloví, co se hýbe...

Blbý je, že někteří vlci se naučili, že ovce už nemají instinkty divoké lovné, tedy jsou velmi snadnou kořistí (navíc v ohraničeném prostoru). Proto berou ovce (kozy) jako takové pěkné krmítko a učí se tam chodit pravidelně. Ne všichni, ale jsou i tací. U některých se naopak vůbec neprokázalo, že by lovili něco jiného, než divoká zvířata. Takže je to kus od kusu, resp. smečka od smečky.

Profesore, fakt tak pod obraz nebyl. V půl třetí ráno ještě vedl odborné vášnivé debaty o bachoru

6.11.2016 13:51
bischof.vlastimil

XXX.XXX.57.166

Martin R napsal(a):
Chci se jen pro úplnost teda zeptak kdo je tedy tím předsedou? Na stránkách ZCHOKu je taky uvedenej jako předseda pan Němčok jak jsem uváděl...

Tak se mi to možná plete ale měl jsem za to že, Rehovský Slavo, nebo tak ňiák...

6.11.2016 14:09
pajca

XXX.XXX.73.177

Dobrý den,
Roklanko máte to jako vypálené nebo v PC jako soubor? Pokud v Pc tak bych prosil také o zaslání vždy jsem se chtěl zúčastnit ale nějak mi to vždy nevyšlo bohužel ani letos zdravotní komplikace (operace kolene mi nedovolila se letos zúčastnit) děkuji Vám za odpověď.

Pavle, kdyby jste si chtěl některé ročníky koupit, tak svaz má stále CD
z konferencí na prodej. Koukněte na jejich stránky. Stojí pouhých 100 kč
Informace na nich myslím za ty peníze stojí.
Letos se opravdu nenahrávalo, jak psal Martin. Důvody jsou nejméně dva.
Jeden je to, že letošní program nebyl až tak zvláštní a druhý velký důvod je
to, že zájem chovatelů o CD není příliš velký. Ono všechno stojí peníze, a když
někdo ivestuje peníze je dobré když se mu vrátí.
Před několika lety se již také s nahráváním skončilo. Bylo to taky na můj popud,
zde na kozím fóru, že by bylo dobré to obnovit. To sem chodila ještě Blanka H,
tehdy předseda klubu koz a další kdo se za obnovení nahrávek velmi zasloužil
byla Míša K, která sem v té době také občas nakoukla. Patří jim za to velký dík.
Zda se budou CD nahrávat, mají v rukou sami chovatelé.

6.11.2016 14:28

pajca napsal(a):
Pavle, kdyby jste si chtěl některé ročníky koupit, tak svaz má stále CD
z konferencí na prodej. Koukněte na jejich stránky. Stojí pouhých 100 kč
Informace na nich myslím za ty peníze stojí.
Letos se opravdu nenahrávalo, jak psal Martin. Důvody jsou nejméně dva.
Jeden je to, že letošní program nebyl až tak zvláštní a druhý velký důvod je
to, že zájem chovatelů o CD není příliš velký. Ono všechno stojí peníze, a když
někdo ivestuje peníze je dobré když se mu vrátí.
Před několika lety se již také s nahráváním skončilo. Bylo to taky na můj popud,
zde na kozím fóru, že by bylo dobré to obnovit. To sem chodila ještě Blanka H,
tehdy předseda klubu koz a další kdo se za obnovení nahrávek velmi zasloužil
byla Míša K, která sem v té době také občas nakoukla. Patří jim za to velký dík.
Zda se budou CD nahrávat, mají v rukou sami chovatelé.

Děkuji kouknu se

6.11.2016 14:53
bischof.vlastimil

XXX.XXX.57.166

Tak se mi to možná plete ale měl jsem za to že, Rehovský Slavo, nebo tak ňiák...

Tak už jsem to rozuzlil smajlík

Omlouvám se!

Ing. Igor Nemčok, je predseda predstavenstva... A Ing.Slavomír Reľovský je riaditeľ.

6.11.2016 15:05
Martin R

XXX.XXX.123.114

Jo to bude vono. Mají tam asi trochu jinou strukturu vedení, kdy předseda bude spíš zaštiťující a ředitel to odmaká...
Hned mi bylo divný když říkal, že předsednictví v ZCHOKu má něco jako hobby a naplno se věnuje vedení svého ZD.

6.11.2016 15:14
bischof.vlastimil

XXX.XXX.57.166

Martin R napsal(a):
Jo to bude vono. Mají tam asi trochu jinou strukturu vedení, kdy předseda bude spíš zaštiťující a ředitel to odmaká...
Hned mi bylo divný když říkal, že předsednictví v ZCHOKu má něco jako hobby a naplno se věnuje vedení svého ZD.

No já právě vždy na Slovensku jednám jen s, Ing.Slavomírem Reľovským, a tak ho beru jako předsedu...

6.11.2016 16:10

Hhippie: jen mi tak došlo že mi nějak nesedí ta informace, že dle rozboru trusu se vlci živí ovcemi jen okrajově. Třeba právě tam na broumovsku Krecbachovi sundali pár desítek ovcí. Jeho blbost byla, že je neměl ani v ohradníku, ale že je choval jen tak na volno. To je to, co na seči říkali, že se chovatelé nemůžou divit, že jim vlci loví ovce když je nechávají pobíhat po lese. Ale pokud tvrdí, že je na broumovsku jen jeden pár s nějakejma štěňaty, tak mi pár desítek ovcí nepříjde jako že by se jimi živili jen okrajově. O krecbachovi zde: http://hradec.idnes.cz/vlci-na-broumovsku-zadavili-desitky-ovci-f1g-/hradec-zpravy.aspx?c=A160314_2232226_hradec-zpravy_the.

6.11.2016 17:15
moonika

XXX.XXX.184.146

Děkuji kouknu se

Kľudne vám môžem potom poslať tie CD čo mi majú prísť od pajci, len si to skopčím.Prípadne vám to môžem nejako zdielať.

6.11.2016 17:18

Kopiraaaajt ;).

6.11.2016 17:23
moonika

XXX.XXX.184.146

Pardon, malo tam byť "len čo si to vypočujem"

6.11.2016 17:59

Kubo, tak jsi na té přednášce byl taky, ne? :)
Já nevím, jaká je tam jejich populace.
Říkali, že z toho jednoho stáda slovili několik desítek ovcí (60 ks?)

A že napříč státy (populace jsou všude ve "studenější" Evropě: Rakousko, Německo, Francie...) zkoumali, jak to vlastně je s tím jedením domácích zvířat a přišli na to, že jsou 3 skupiny - jedni jedí jen divoké (hlavně) kopytníky (srnčí, jelení, černou zvěř), druzí si přilepší i domácími a třetí skupina prostě přišla na to, že to může být velmi pohodlné, lovit tak snadnou kořist a naučí se chodit jen na domácí (když je někdo nemá dobře zajištěné).

Sci-fi návrh Vlčích lidí pobavil všechny chovatele větších stád: "Na noc si ovce zavírejte do stodoly!".

6.11.2016 18:05

Ja nevim ze si takovej velkochovatel lajskne past nekde bez ohrad? Copak jsme nekde na NZ? Nechtel bych bejt jeho soused. A v tomhle pripade se stavim na stranu vlcich lidi, minimalne v ohrade to mel mit.

6.11.2016 18:37

moonika napsal(a):
Kľudne vám môžem potom poslať tie CD čo mi majú prísť od pajci, len si to skopčím.Prípadne vám to môžem nejako zdielať.

Poslal jsem Vám zprávu.

6.11.2016 18:50

Ja nevim ze si takovej velkochovatel lajskne past nekde bez ohrad? Copak jsme nekde na NZ? Nechtel bych bejt jeho soused. A v tomhle pripade se stavim na stranu vlcich lidi, minimalne v ohrade to mel mit.

Já ten dlouhej článek četla, ale nikde jsem nevyčetla, že pase bez ohrad?

6.11.2016 19:41
profesor1

XXX.XXX.192.98

A proč si neohradí vlky? Aspoň na noc

6.11.2016 19:44

Že by kolem nich udělali ti Duhoví duhové ohrádky?

6.11.2016 19:49

Já ten dlouhej článek četla, ale nikde jsem nevyčetla, že pase bez ohrad?

Kostey to psal.

6.11.2016 19:50

Protože to někdo říkal na Seči.. ale v tom článku to není zmíněné. Tam se tváří jakože to má pán normálně v ohradě.

6.11.2016 20:00

Dovi jak to ve skutecnosti bude. Kazdopadne ten vlk i kdyz si dal tech 250 let pauzu tady byl dyl nez neci stado krizenek. Bude zazrak jestli se tady kluci chvili zdrzej, s timhle pristupem k nim bud odtahnou nebo proste pojdou. A dalsi na rade budou treba spacci.).

6.11.2016 20:01
profesor1

XXX.XXX.192.98

Že by kolem nich udělali ti Duhoví duhové ohrádky?

Jo. Každá sranda něco stojí.

6.11.2016 20:06

A mohli by je pak líp pozorovat a fotit a studovat jejich chování, sbírat trus a učit se zjišťovat DNA (v tom prý mají zatím největší mezery)... je to dobrý nápad. Zkus jim to navrhnout

6.11.2016 20:15

Ápropó: vyzívám místní myslitele k pomoci najít odpověď na otázku, kterou jsme řešili v průběhu konference...

Kolik včel se vejde do jedné dobytčí jednotky?

Nepřišli jsme na to ani v několika lidech, po několika Tullamorkách...

6.11.2016 20:19

Meli jste pit spis Jacka Danielse... :) Tennessee Honey :).

6.11.2016 20:24

Tam je člověk rád, že nemusí pít Tuzemák...

6.11.2016 21:51
berrynator

XXX.XXX.18.54

No nechci dělat chytrého, ale je to docela jednoduchý, do 1DJ se vejde 500 000 000 včel, ale nemusí to být úplně přesně, za 1DJ se bere 500 kg, takže záleží na chovu, zda-li je intenzivní nebo extenzivní, jestli sype granule apod., vždyť do znáte, jinak zdravím spoluúčastníky Seče, zachytil jsem jen hhippie, jinak nebyl čas, vyfasoval jsem pár funkcí tak jsem to musel radostí zapít, ještě štěstí, že každý rok je k dispozici nepříliš chutné pivo, takže mě to nelákalo míchati nápoje a tak jsem skončil u voděnky, ale ta byla taky nějaká divná, tolik jsem toho vypil a přitom mi nic ani nebylo, no nenaštvalo by to.

6.11.2016 22:57
pajca

XXX.XXX.73.177

10 000 včel váží 1 - 1,2 kg, tak že na 1 vdj je 4 166 666 - 5 000 000 včel.
To je + - 50 včelstev.

6.11.2016 23:24
berrynator

XXX.XXX.18.54

Ta pajca má pravdu předsedo, úplně jsem zapomněl dělit, holt asi ze mě ještě ten alkohol nevyprchal.

6.11.2016 23:26

Berry: nojo...Tys měl nakoupeno...

6.11.2016 23:42
berrynator

XXX.XXX.18.54

Když ono to bylo do jedné nohy a do druhé nohy a najednou koukám a byla ze mě mnohonožka, ale co, jednou za čas si vyčistit hlavu není vůbec na škodu, pokud to ovšem není 2krát do týdne, což u mě rozhodně nehrozí, já se zmůžu tak maximálně na 2krát do roka.

17.10.2017 13:18

Nechtělo se mi zakládat nové vlákno

Minulý rok jsem se tam potkala se 3 iFauňáky. Byla to prima akce (společenský večer ve stylu velmi venkovském )

Přidá se někdo další letos? Nový areál slibuje příjemně strávený čas...

17.10.2017 14:53

No, nevím jestli jsi na mě opět zvědavá, ale předpokládám, že tam letos zas pojedu :).

17.10.2017 18:46

Jasný, popijéééém

17.10.2017 20:34
Martin R

XXX.XXX.165.180

Ahoj, taky se chystám, ale žel večer pofrčím asi domů, na sobotu mám jiný program.
Budu se těšit
Martin R.

17.10.2017 22:12
pajca

XXX.XXX.155.14

Nevím Martine jak daleko to máte z Koutů domů daleko, ale je jen málo
věcí v životě které opravdu nesnesou odklad.

17.10.2017 22:19

Marti, neblazni, nerikej, ze si nedame ani panaka, event.tanecek..?

Pajca - a Vy se tvarite skoro jakoby jste se tam taky planovala ukazat..

18.10.2017 15:05
berrynator

XXX.XXX.168.105

Navštívit konferenci a nezůstat přes večer je stejné jako vyrazit do Plzeňského Prazdroje a neskončit Na Spilce.

18.10.2017 19:13
Martin R

XXX.XXX.165.180

No samozřejmě mě to mrzí ale hold mám pracovní povinnosti které nejdou odložit, každopádně Verčo netruchli. Panáka ze začátku s tebou určitě dám a taneček "pokud bude na co" taky určitě zvládnem... vem si pořádný boty
Mám to do Koutů kousek tak věřím že s Váma do aspoň deseti, jedenácti zvládnu pobejt...
Jinak Verčo jaktožes nebyla na setkání Zwartblesáků na ET v Lysé, bylo to pěkné, předváděli jsme tam letos přes dvacet beranů - jeden hezčí než druhej...

18.10.2017 19:19

Původně jsem tam chtěla vézt kolekci, ale nakonec byl termín stejný s akcí, kterou jsme organizovali, tak jsem holt chyběla... ono se to bez takových šmudlů, jako jsem já, obejde Pravda, že se na lidi z Klubu těším.
Tak hlavně, že se akce povedla! Min. rok jsem si odtamtud dovezla svýho šampiona.

Přidejte reakci

Přidat smajlík