Texel- zkušenosti s trkáním

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.11.2016 18:34
max20

XXX.XXX.33.213

Dobrý den,

chtěl bych si pořídit berana Texela a zajímalo by mě, jestli je agresivní. Vím, že převážně beran Suffolk je, ale Texel nevím.

Děkuji.

11.11.2016 22:08
bača vaclav

XXX.XXX.100.17

Dobrý večer, mám 30 ovcí plemene suffolk a berana též i s PoP a ten je tak plachý až je blbý. Stojí jak beran, nikdy neublížil.Před koupí byl mimo stádo v ohradě a to asi základ pokud si ho sami neroztrkáte drbáním na hlavě.

11.11.2016 22:32
přezdívka

XXX.XXX.105.195

max20 napsal(a):
Dobrý den,

chtěl bych si pořídit berana Texela a zajímalo by mě, jestli je agresivní. Vím, že převážně beran Suffolk je, ale Texel nevím.

Děkuji.

Je to kus od kusu. Momentálně tu mám 6 plemenných beranů a jeden to trochu zkouší. Ostatní jsou v pohodě. A není to podle plemen, V každém plemeni se najdou agresivnější jedinci a naproti tomu vyložení moulové.

24.11.2016 11:20
bee

XXX.XXX.112.238

Máme suffolka i texela a oba jsou naprosto hodní, nejsou vyloženě ochočení, ale s texelem je mnohem jednodušší práce, neboť suffolk si hned lehá a nenechá se nikam odvézt. Pokud si koupíte neochočené zvíře, které respektuje člověka tak by neměl být problém, nesmíte ho hladit a krmit z ruky, ikdyž i vyloženě ochočení berani jsou hodní a netrkají, roli v tom hraje genetika, jaký otec takový syn.
Jedno plemeno má většinu dospělých beranů trkavých a to je východofríská ovce, nekde jsem to četla a mohu potvrdit, i ten náš VF je trkavý.

24.11.2016 12:00
Massaro

XXX.XXX.103.6

To s tím leháním, to také nebude plemenem. Ale je fakt, že s podobnými kousky je šílená manipulace. Měl jsem jednu ovci a tu když jsem potřeboval přemístit, tak jedině na kolečku :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík