Uživatel s deaktivovaným účtem

Takuto kombinaciu nemam vyskušanu, ale romanovska ovca x dorper baran menšie jahňa, vyrovnaná povaha + pekne prirastky,.
napsal(a):
Takuto kombinaciu nemam vyskušanu, ale romanovska ovca x dorper baran menšie jahňa, vyrovnaná povaha + pekne prirastky,.
Dobrý večer chci to zkusit texel má někdy těžší porody kvůli velké hlavě po dorperovi si myslím budou jehnata s menší hlavou a zmasilost a přírůstky budou dobre třeba f1 budou do chovu taky ok.

Texel má velke jahňatá, po dorperovi by sa to mohlo upraviť ale viete priroda urobí svoje,
mam skusenosť že jahňata maju menšiu hlavu celkovo pri narodení menšie ale prírastky majú pekné, ale pripomínam že je to romanovka x dorper,.
Ja mam pocit ze zalezi nejen na otci ale i na matce... letos druhym rokem mam v chovu kebulatyho sufolka kterej hlavu predava dal... ale je zvlastni ze jen v jedne linii matek... druha linie matek tak u nich jsou jehnata proste drobnejsi, nejsou to dve 6 kilova miminka ale treba jen 4 kilova... za to porozene bez pomoci... takze jeslti mate matky kebulate ktere mely problemy s porodem predtim tak i ted to nejspis nebude bez dohledu a bez prpadne pomoci...

Kebulatyho znamena ze ma hlavu do trojuhelnika? Od zacatku jsem mel suffolky jak ovce tak berany s protahlejsim klabonosem. Letos poprve ma beran hlavu kratsi, sirsi tak snad nebude problem. Mozna myslel zadavatel palicaty ve smyslu ze jsou liny se postavit a napit se? :) Tuky tuk musim rict ze u me nebly se suffolkama pri porodech problem az na jeden pripad kdy jedno z prerostlych dvojcat uvizlo napul a prisel jsem pozde. Tam ale vidim chybu ze jsem ovci zavrel a byl tam trochu pruvan a rodidla ji mozna ztuhly a nebo uz nemela holka silu, nebyla nejmladsi. V ty dobe asi 6 let.
napsal(a):
Kebulatyho znamena ze ma hlavu do trojuhelnika? Od zacatku jsem mel suffolky jak ovce tak berany s protahlejsim klabonosem. Letos poprve ma beran hlavu kratsi, sirsi tak snad nebude problem. Mozna myslel zadavatel palicaty ve smyslu ze jsou liny se postavit a napit se? :) Tuky tuk musim rict ze u me nebly se suffolkama pri porodech problem az na jeden pripad kdy jedno z prerostlych dvojcat uvizlo napul a prisel jsem pozde. Tam ale vidim chybu ze jsem ovci zavrel a byl tam trochu pruvan a rodidla ji mozna ztuhly a nebo uz nemela holka silu, nebyla nejmladsi. V ty dobe asi 6 let.
Myslel sem problém při porodu kvůli větší hlavě u texel.

Texly jsou tim znamy. Cistej suffolk ma tu hlavu na porody lepsi.