Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.1.2017 09:28
Koblížek21

XXX.XXX.60.134

Jak je lepsi krmit kozy? Co jsem se poptavala, kazdy krmi jinak:-D Napred jsem jim davala cele zrno, ted cca mesic a pul krmim srotem-namichano mam v obou pripadech stejne, prijde mi, ze to cele zraly s vetsi chuti..A jaka cca davka na kozu? Seno maji neustale.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.1.2017 09:36

Nepisete jestli jim davate ovse nebo jecmen. Psenici snad ne.

24.1.2017 09:37
Koblížek21

XXX.XXX.60.134

Psenici ne ackoli ji tady chovatele hodnedavaji, vhodna se mi nezda. Micham jecmen, oves a kukurici 3:2:1.

24.1.2017 09:41

Oves urcite vyuzijou i celej, jecmen nahrubo nasrotujete a kukurici, tu nevim jeslti z ni neco uzitecnyho maj, rozhodne nasrotovat taky. Praseti jsem srotovali kdysi celky sisky, nalamat a do kladivkovyho srotaku.

24.1.2017 10:59
lilo

XXX.XXX.201.210

Kukurice je dobra... je malinko mastnejsi...takze tam bych koukala na vyslednej bobek... oves stravi cely... jecmen je nutne srotovat protoze ho ne uplne travi... psenici zkrmovat muzete spis cele zrno a asi jen 10% podilu...ale cekove vyuzitelnejsi je vsechno sesrotovat / namackat... jeste muzete pridavat ruzna seminka... len, slunecnici celou se slupkou... kmin... takovych semen pak davam skoro stopove mnozstvi... na pul pytle srotu treba kilo toho a toho... najdete si vhodnou nadobu... ja dokrmuju celorocne... mam cca dvoulitrovou plechovku... a tu dostavaji jednou denne do jedne koje... v koji jsou po dvou... takze tak litr krazda resp. ktera je rychlejsi a zravejsi... zatim... pred okozlenim jim to zacnu navysovat tj dam jim dvakrat denne... to same v obdobi laktace... seno maji k dispozici stale... predpokladem jsou zakrmene...

24.1.2017 11:10
Koblížek21

XXX.XXX.60.134

Len jim davam spareny a rozdrceny, k tomu ostropestrec a pivovarske kvasnice. Tak dvakrat do tydne jim k tomu mixnu jeste susene sipky.

24.1.2017 12:22
lilo

XXX.XXX.201.210

No tak to nema chybu... pokud se vam vase zvirata libi... jsou zdrava tak neni co resit... v momente kdy mate pocit ze ac krmite takle plnohodnotne zvirata neprospivaji problem bude nekde jinde pravdepodobne v parazitech...
to ze cele zrno luxuji jak vysavace je naprosto prirozene... take ty moje maji radeji cele... srot je prasnej... a hur se ji zere... musej pomalejc jen blizackem... ale mam kozu... ktera nafutruje tremi kousy plnou hubu az se ji od ni vzdycky prasi...

24.1.2017 12:36
dadu

XXX.XXX.61.94

Já dávám zrno celé (oves, ječmen, kukuřice). V bobkách zrno není, takže ho stráví. Je pravda, že šrot hodně práší. Jeden čas jsem ho dávala, ale vždy jsem ho trochu namočila vodou, aby se jim to lépe žralo.

25.1.2017 11:46
moonika

XXX.XXX.186.63

Ovos dávam celý, jačmeň buď nahrubo našrotovaný alebo v tomto období klíčený celý, ten strávia a ešte je cennejší oproti suchému zrnu. Kukuricu tiež nahrubo šrotujem, lebo občas som ju v minulosti videla nestrávenú v bobkoch aj s jačmeňom.

Přidejte reakci

Přidat smajlík