Uživatel s deaktivovaným účtem

peťak
napsal(a):
No možná budu za blba, ale třeba je tu někdo, kdo to také řešil - nedá se sehnat mléčná náhražka pro jehňata a kůzlata, která by neobsahovala palmový olej?
Kozí mlíko:)
ne, fakt, myslím si, že neseženete. palmový olej se do mléčných náhražek dává snad odjakživa.

Tak ted mate dilema, bud zabijete jehne nebo kuzle nebo orangutana a nebo malyho domorodecka v malajsii...tezka volba ze?

S klidem kupte nahrazku, jste takova kapka v mori, ze to nema vliv, tady motyly kridla nezaberou, ten olej je vsude a lidi se tak maximalne pohorsej nad obrazkem umirajici orangutanice.

Hlavně v sušáku byl palmový olej už před deseti a více lety :D Ještě předtím, než orangutani byli cool.
mimochodem, pokud nechcete kupovat nic s palmovým olejem, pozor na mýdla a šampony, z čeho se asi dělají, a taky hlavně netankovat benzín. Protože biosložka.

A to je důvod, proč se dějí různé prasárny na světě, protože převážná většina populace má pocit, že se jich to netýká, protože jsou jen kapka v moři. A protože je jednodušší nevidět
Už jste někdy slyšeli náhled, že poptávka dělá nabídku? Je jasné, že s určitými směry člověk hne jen těžko - těžko někoho přesvědčíme, aby nevyráběl v Číně, protože jsou levní, protože tam dřou dělníky z kůže a nehledí na životní prostředí. Ale to, jaké potraviny budeme jíst, si myslím můžeme dost dobře řídit sami. Sice potravin bez PO je v nabídce zastoupeno málo, ale najít se dají, tedy proč nekupovat ty a bojkotovat nabídku levných náhražek..
Peťak: fandím Vám. U tohoto produktu mě to nenapadlo zkoumat, ale jinak "v tom taky jedu"

Hippie, tak ctvrt roku jsem nevzal do huby moje oblibeny tatranky nebo horalky ty s modrym horcem na obalu. Pak me to prestalo bavit hledat co nema olej. Cokolady... skoro vsechno. To promile, ktery ma odhodlani to prestat kupovat fakt vyrobce neodradi.
To mas jako to ze na vyrobu elektroniky telefony, monitory, procesory atd se pouziva jakejs kov z afriky a co cert nechtel kvuli tomu se nici prostredi gorilam. Ja zrovna nejsem kupoac mobilu, ty svoje nebo blizkejm opravuju dokad se nerozpadnou v ruce, baterky, displaye, sasi, menim dokud to ma smysl. Ale jestli mas nejaky poneti jakou rychlosti vyrobci hrnou na trh novy a novy krapy... je to hruba des.

Jj, já vím, že to je se vším. Proto: kde mám kapacitu a povědomí, tak to - alespoň za sebe a svojí rodinu - dělám, jak nejlíp to jde. Tedy v rozumné míře šetřím vodu, kupuji méně obalů, ponožky si zašiju než abych hned vyhodila a koupila nové, sladkosti přeberu a koupím ty bez PO (a bez Polska)...a tak. Jsou to maličkosti, ale člověk svým zodpovědným chováním může "něco dělat", ne, že ne.
A to, že jsem "jedna z toho promile" si nepřipouštím. Mě to tolik energie nestojí, dělám to pro dobrou věc a mám čisté svědomí. A pokud svým chováním budu inspirací byť jen pro jednoho dalšího člověka, pak se ta spirála postupně rozšíří a třeba to někde vidět bude

napsal(a):
Jj, já vím, že to je se vším. Proto: kde mám kapacitu a povědomí, tak to - alespoň za sebe a svojí rodinu - dělám, jak nejlíp to jde. Tedy v rozumné míře šetřím vodu, kupuji méně obalů, ponožky si zašiju než abych hned vyhodila a koupila nové, sladkosti přeberu a koupím ty bez PO (a bez Polska)...a tak. Jsou to maličkosti, ale člověk svým zodpovědným chováním může "něco dělat", ne, že ne.
A to, že jsem "jedna z toho promile" si nepřipouštím. Mě to tolik energie nestojí, dělám to pro dobrou věc a mám čisté svědomí. A pokud svým chováním budu inspirací byť jen pro jednoho dalšího člověka, pak se ta spirála postupně rozšíří a třeba to někde vidět bude
Jenže pak zjistíte, že z palmovýho oleje se dělají šampony, prakticky všechny, a že 40% produkce PO máte v benzínu jako biosložku.
Prostě to, co se vám povede nekoupit ve sladkostech je tak strašně, strašně málo.

Urcite v benzinu?

Máme nafťáka
PS: To mi neříkejte...to by nestačila pokrýt ani Afrika a Oceánie, ne? Takovou spotřebu celosvětových pohonných hmot...

napsal(a):
Urcite v benzinu?
Nevím, kam všude tu biosložku lejou. Asi všude.

Mel jsem za to ze bioslozka je v nafte a prevazne aspon u nas z repky.

Prostě pokud vám vadí palmový olej, je nutné nejdřív koupit kanystry s benzínem a zapálit Brusel.
Problém není v čokoládě, ale je to pokračování té hnusné smradlavé řepky polité pesticidy a jedovaté pro vysokou zvěř samo o sobě, která ničí naší krajinu.

napsal(a):
Mel jsem za to ze bioslozka je v nafte a prevazne aspon u nas z repky.
I přes nechutné zažlucení všeho řepky není dostatek, palmáč to jistí.

No co, lidi chtej jezdit, chtej zrat :) Tak to holt obetujeme. Timhle tempem kolik, padesat let nez se to podela poradne?

napsal(a):
No co, lidi chtej jezdit, chtej zrat :) Tak to holt obetujeme. Timhle tempem kolik, padesat let nez se to podela poradne?
To seš dost optimista. Já si myslím, že to chcípne o hodně dřív.

Dal jsem tomu rezervu, rikam si ze tak 30 ale kdo vi.

Ale tím, že člověk bude mít těžký spaní ze sušáku s palmáčem to fakt nevytrhne, pokud pak natankuje plnou. A nezapomeňte na to mejdlo :D Mejdlo se prostě dělá z palmáče. Alternativou je jen a pouze hovězí lůj a lojové mýdlo jaksi zapáchá, takže proto ho vytlačilo palmáčové. A šampony, Sodium Laureth Sulfate a tyhle tentononcy, to se neobjevuje v lahvičkách samo, ale vyrábí se to. Hlavně z palmáče.

napsal(a):
Dal jsem tomu rezervu, rikam si ze tak 30 ale kdo vi.
Třicet? Pořád optimista

Mam deti, tak me to holt nuti bejt aspon na oko optimista.

profesor1
napsal(a):
Varonikooooo tohle jsi někde opsala! Smekám!
O tom to je. Jsme líní a rezignovali jsme z pohodlnosti. Ono tam nejde jen o ty opice...... Ale bohužel peníze jsou vždy AŽ na prvním místě.
Ono tam jde take o ty delniky... a co si budem povidat bud pochcipaj ty opice a nebo ty druhy opice co drou na tech polich.. je to pekna myslenka poptavky a nabidky... ale jsou zeme kde jsou deti pracovni silou, nebo kde jsou nucene k prostituci... patri to k jejich bohuzel kulture... a pokud prijdou o praci tak tech prostitutu tam bude vic... pripadne pomrou hlady... ale neni to ani tak o te kulture jako o tech sv.inich ktere parazituji na levne pracovni sile... a je marne bojkotovat... kdyz 90pr. produkce jde prave z takovych zemi...

Lilo, pokud jsou tam přemnožený, tak nebudu podporovat to, aby se uživili na úkor Země? To mi nedává smysl To je úplně zvrhlý způsob přemýšlení :(
Nikdo je nenutí množit se jak králíci. Oni kdyby byli zalezlí ve svých vesnicích a žili si svoje životy tak, jak to bylo dřív, aniž by se snažili o civilizování se, tak by to fungovalo. Jenže maj vidinu peněz a tak se za ní ženou - bez ohledů na vše, kolem sebe.
Nějak mám pořád pocit, že bychom si tu vystačili v té Evropě. Že k životu fakt banány a pomeranče nepotřebuju... a že trička jsme uměli dost dobře vyrobit i v Jitexu...alespoň měli naši lidé práci. A to, co nebylo tady a bylo potřeba (třeba právě ta bavlna na trička?), to by těžko takovýmhle způsobem zdecimovalo Asii a Afriku...
Jsou to vždycky krátkozraké pohledy lidí, co tomu nerozumí(me), ale nějak mám pocit, že většina toho, co se kolem nás a s námi děje, je prostě uměle vytvořená... že by se věci daly dělat líp, ikdyž ne třeba tak snadno, že dovoz čehokoli, co umíme sami vyprodukovat, je zbytečný a neekologický... je toho mnoho.
Apropo na to navazuje čestvý článek, že Eskymáci se Severního Ruska začli trpět obezitou, protože přišli na chuť "čínským polévkám" a sladkostem a už nejedí syrové maso a ryby, které pro jejich životy mají velmi velký význam... cpou se rychlou energií, kterou nepotřebují a opomíjejí zdravé potraviny, které po tisíciletí tvořily jedinou složku jejich jídelníčku... pasáči sobů...nakonec dopadnou jako ti Afričani, protože se k nezvdělaným dostala "civilizace" a možnosti...a oni se nemohou nabažit...jako Eva v ráji
To je náhoda
https://www.novinky.cz/zena/zdravi/428682-pravdiva-fakta-o-kokosovem-oleji.html.
Verčo, ten poslední příspěvek jsi teda doplantala. Tady s tebou nemohu souhlasit, protože je to úúúplně jinal. Oni by si vystačili sami, ale začaly jsme se jim sr*át do života a tak se to tam změnilo. To my jim vnucujem civilizaci v podstatě jen na oko, aby jsme je mohli vysávat.

napsal(a):
Lilo, pokud jsou tam přemnožený, tak nebudu podporovat to, aby se uživili na úkor Země? To mi nedává smysl To je úplně zvrhlý způsob přemýšlení :(
Nikdo je nenutí množit se jak králíci. Oni kdyby byli zalezlí ve svých vesnicích a žili si svoje životy tak, jak to bylo dřív, aniž by se snažili o civilizování se, tak by to fungovalo. Jenže maj vidinu peněz a tak se za ní ženou - bez ohledů na vše, kolem sebe.
Nějak mám pořád pocit, že bychom si tu vystačili v té Evropě. Že k životu fakt banány a pomeranče nepotřebuju... a že trička jsme uměli dost dobře vyrobit i v Jitexu...alespoň měli naši lidé práci. A to, co nebylo tady a bylo potřeba (třeba právě ta bavlna na trička?), to by těžko takovýmhle způsobem zdecimovalo Asii a Afriku...
Jsou to vždycky krátkozraké pohledy lidí, co tomu nerozumí(me), ale nějak mám pocit, že většina toho, co se kolem nás a s námi děje, je prostě uměle vytvořená... že by se věci daly dělat líp, ikdyž ne třeba tak snadno, že dovoz čehokoli, co umíme sami vyprodukovat, je zbytečný a neekologický... je toho mnoho.
Apropo na to navazuje čestvý článek, že Eskymáci se Severního Ruska začli trpět obezitou, protože přišli na chuť "čínským polévkám" a sladkostem a už nejedí syrové maso a ryby, které pro jejich životy mají velmi velký význam... cpou se rychlou energií, kterou nepotřebují a opomíjejí zdravé potraviny, které po tisíciletí tvořily jedinou složku jejich jídelníčku... pasáči sobů...nakonec dopadnou jako ti Afričani, protože se k nezvdělaným dostala "civilizace" a možnosti...a oni se nemohou nabažit...jako Eva v ráji
Tak kdyby na to přišlo, tak bavlnu taky nepotřebujeme. len, kopřiva, ovce a angorský králík může být místní produkce.

Jeeeenze evropsky pole potrebujou repku... a evropskej lid zlenivel a zdegeneroval. Lehci je vyzdimat zeme tisice kilometru daleko. A to je jen zacatek. Zatim mame svoje uhli, az to nebude pak se zacnou dit veci :) U nas se pracovni mista vytvarej umele na uradech. Indonesii asi sotva...takze tam je tohle. Vsichni chtej praci aby si za ni mohli jit pak koupit zvanec, ne se plahocit na poli. Hippie, bys to mela chapat, taky napriklad nesusis seno svejm zvirataum, ale mas nejakou cinnost z ktery mas penize a seno proste koupis. Oni si chtej koupit Colu a baleny maso a ja nevim co jeste. Ono taky zrat furt ty pralesni opice spaleny v ohni...

Prostě všechno je tak mnohostranný, že s tím asi nic extra neuděláme, holt... tady na stránkách iFauny řešit globální "cesty smrti" můžeme, ale nevyřešíme :)
Tak hurá ven, je krásně...třeba ještě budeme užiteční alespoň svému okolí

Kde je krasne? Vcera me vitr porhnal starejma oknama dest, div me to pri zavirani nerozlousklo skebli a denska destivo a chysta se vichrice, tak nevim :)
Takze v klidu jezme Orionky a tatranky a cepujme pohonne hmoty, nic stejnak nezmenime :).
Jj, dokřoupám tatranku, dopiji kolu, spálím prázdnou petku, ať mě to tu nezavazí a taky jdu něco dělat.
.......
U pokladny v supermarketu si starší dáma bere
igelitovou tašku na uložení nákupu.
Pokladní jí vyčítá, že si nekoupila "ekologickou"nákupní tašku:
"Vaše generace nezná ekologické hnutí.
My, mladí lidé, budeme muset platit za vaši generaci,
která plýtvá prostředky!"
Dáma se omluví: "Je mi líto, za našich mladých let
jsme ochranu životního prostředí
neměli.
"Pokladní se tím víc rozhořčí:
"Lidé jako vy zničili všechny přírodní
zdrojeNa náš účet půjdou náklady na jejich obnovu.
Vaše generace neudělala vůbec nic na
ochranu životního prostředí!"
To ovšem přehnala a dáma se dožrala.
"Děvenko, za mých časů jsme vraceli láhve od mléka do
obchodu, obchod je poslal zpá
tky do továrny,
tam je sterilizovali a znovu naplnili
-
jedna láhev se tak
použila mnohokrát a opakovaně.
V té době se láhve opravdu recyklovaly,
ale
neznali jsme ekologické hnutí.
Za mých časů jsme chodili do schodů pěšky.
Nebyly žádné pohyblivé schody ve všech obchodech,
kancelářích a supermarketech.
Chodili jsme pěšky do obchodu za rohem
a nejezdili jsme autem o dvě ulice dál.Ale je pravda, že jsme
neznali ekologické hnutí.
Jednorázové papírové plínky jsme ne
znali,
každá matka prala a vyvářela látkové.
Prádlo jsme sušili na šňůře za domem a nepoužívali
jsme elektrickou sušičku, která spotřebuje 3000 wattů za
hodinu.
Systematicky jsme recyklovali
oblečení z bratra nebo sestry dalšímu mladšímu souroz
enci, dokud drželo pohromadě.
Máš pravdu,
Měli jsme doma jednu televizi a jedno rádio,
ne jako teď, kdy je televizor a rádio v každé místnosti.
A televize měla obrazovku velikosti krabice na pizzu.
V kuchyni
každý připravoval potraviny ručně
-
neměli
jsme všechny možné speciální elektrické přístroje
na přípravu bez námahy, které spotřebují hafo elektřiny.
Když bylo potřeba zabalit křehké předměty
a poslat je poštou, použili jsme jako výplň
staré noviny nebo vatu a balili jsme je do krabic,
které už dříve sloužily
-
nepoužívali jsme žádné bubliny
z polystyrénu nebo plastu.
Trávník jsme kosili ručně
-
neměli jsme žádné elektrické nebo benzínové sekačky.
Pracovali jsme fyzicky a
nebylo proto potřeba běhat v
posilovně na pásech, které běží na elektřinu. Ale máš pravdu, my jsme
tenkrát
nevěděli nic o ekologickém hnutí.
Když jsme měli žízeň, napili jsme se z
kohoutku
-
nepoužívali jsme plastové
kelímky ani láhve, kt
eré se zahazují po jednom použití.
Měli jsme plnicí pera a plnili jsme je z kalamáře
místo nákupu vždy nového pera.
Při holení jsme vždy měnili jen žiletky namísto vyhazování
jednorázového holítka po každém holení.
Ale máš pravdu,
neznali jsm
e ekologické hnutí.
V té době jezdili lidé autobusem a vlakem
a děti do školy na kole, každá rodina neměla auto
a matka
neměla službu jako taxi
24 hodin.
V té době děti měly stejné aktovky na několik let, pastelky, gumy, ořezávátka a další přísl
ušenství
se používalo tak dlouho, jak to bylo možné,
ne nové tužky a gumy s novým sloganem
každý rok.
Ale máš pravdu,
Měli jsme doma jednu elektrickou zásuvku na místnost
-
ne vícenásobnou, která
je nutná pro široký sortiment
elektrického příslušenství, bez kterého vy dnes nedokážete žít.
TAK UŽ MNĚ PŘESTAŇ S*RÁT S TÍM TVÝM EKOLOGICKÝM HNUTÍM !
=.

Vybordelne, ale at vam neucpe trysku ve zplynovaku :).
profesor1
napsal(a):
To je náhoda
https://www.novinky.cz/zena/zdravi/428682-pravdiva-fakta-o-kokosovem-oleji.html.
Verčo, ten poslední příspěvek jsi teda doplantala. Tady s tebou nemohu souhlasit, protože je to úúúplně jinal. Oni by si vystačili sami, ale začaly jsme se jim sr*át do života a tak se to tam změnilo. To my jim vnucujem civilizaci v podstatě jen na oko, aby jsme je mohli vysávat.
S timhle obrovskej souhlas... a skovavame to za amnesty internacional, za who, za OSN a ja nevim za co... a pritom se to tam drancuje...
napsal(a):
Kde je krasne? Vcera me vitr porhnal starejma oknama dest, div me to pri zavirani nerozlousklo skebli a denska destivo a chysta se vichrice, tak nevim :)
Takze v klidu jezme Orionky a tatranky a cepujme pohonne hmoty, nic stejnak nezmenime :).
No jo jenze ty zijes za pasama...a tam je jinej svet...
peťak
napsal(a):
No možná budu za blba, ale třeba je tu někdo, kdo to také řešil - nedá se sehnat mléčná náhražka pro jehňata a kůzlata, která by neobsahovala palmový olej?
Dá se sehnat pravé mléko od někoho poblíž kdo dojí kravku-žádný olej a ve finále to vyjde kolikrát i levněji než náhražka která vždy bude jen náhražkou..ML.