Predcasne obahneni prvnicky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.2.2017 16:11
lukasce

XXX.XXX.114.253

Dobry den.

Pred tremi dny se mi obahnila ovce - prvnicka plemene VF, ktera po poskakani beranem SF porodila uz ve 138 dni dva beranky - prvni vysel mrtvy, druhy za me asistence je porad takovy malatny, slaby saci reflex, na hlave mu z casti chybi kuze, je proste takovy nedonoseny..

Chtel bych se Vas zkusenejsich zeptat:
- zda ma beranek sanci prezit, anebo je jehne narozene po 138 dnech od poceti vadne?

- prvnicka ma celkem dosti mleka, ale po porodu bylo mleko ridke- pripadalo mi jak mleko s vodou. Jsou v mlezive vyvinute vse potrebne latky-myslim ve 138 dnech, ktere jehne nutne potrebuje?

Pozn. : Nejspis jsem udelal chybu - pri ustajeni ve stodole moje nejstarsi jiz obahnena ovce mladou VF napadala jakmile jsem prideloval jadro - mel jsem neobahnenou jehnici vyclenit jiny prostor.

Děkuji za odpovědi, Lukas.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.2.2017 16:16

lukasce napsal(a):
Dobry den.

Pred tremi dny se mi obahnila ovce - prvnicka plemene VF, ktera po poskakani beranem SF porodila uz ve 138 dni dva beranky - prvni vysel mrtvy, druhy za me asistence je porad takovy malatny, slaby saci reflex, na hlave mu z casti chybi kuze, je proste takovy nedonoseny..

Chtel bych se Vas zkusenejsich zeptat:
- zda ma beranek sanci prezit, anebo je jehne narozene po 138 dnech od poceti vadne?

- prvnicka ma celkem dosti mleka, ale po porodu bylo mleko ridke- pripadalo mi jak mleko s vodou. Jsou v mlezive vyvinute vse potrebne latky-myslim ve 138 dnech, ktere jehne nutne potrebuje?

Pozn. : Nejspis jsem udelal chybu - pri ustajeni ve stodole moje nejstarsi jiz obahnena ovce mladou VF napadala jakmile jsem prideloval jadro - mel jsem neobahnenou jehnici vyclenit jiny prostor.

Děkuji za odpovědi, Lukas.

Jestli tomu beránkovi chybí kůže na hlavě, tak to nebude z nedonošení, ale prostě je vadný a v tom případě bych v jeho přežití nedoufala a i kdyby přežil, co pak s ním.

24.2.2017 16:24
lukasce

XXX.XXX.114.253

Dekuji za reakci< to znamena, ze jehne narozene po 138 dnech od poceti muze prezit?

Ta chybejici kuze je na mistech kde treba kozam casem narustaji rohy, L.

Nubiru

24.2.2017 16:27
Nubiru

XXX.XXX.147.2

Nemali ste na mysli skôr chýbajúce ovlnenie? Proste holú kožu?

24.2.2017 16:34
lukasce

XXX.XXX.114.253

Nubiru napsal(a):
Nemali ste na mysli skôr chýbajúce ovlnenie? Proste holú kožu?

To bohuzel ne, na techto mistech nema kuzi. L.

24.2.2017 16:35

lukasce napsal(a):
Dekuji za reakci< to znamena, ze jehne narozene po 138 dnech od poceti muze prezit?

Ta chybejici kuze je na mistech kde treba kozam casem narustaji rohy, L.

Přežít může leccos, pokud se to narodí v okamžiku, kdy už má dozrálé plíce.

akorát že chybějící kůže není znakem nedonošenosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík