Hityda

XXX.XXX.62.5
Mame 5 ovci a dve kozy, letos jsme jim zvetsili vybeh, bohuzel sousedka si primo k plotu vysadila asi 5 keru rybizu, je mozne, ze ji rybiz ovce sezerou?Dekuji za odpoved.
sikodes

XXX.XXX.167.132
Ovce pochybuju, ale kozy ano. Kozy sežerou všechno co jim chutná. Třeba moje babka zasadila borůvky a do druhého dne nic nebylo.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ovce se do toho pustí až jako do posledního, ale kozy to zas sežerou jako první.
Hityda
napsal(a):
Mame 5 ovci a dve kozy, letos jsme jim zvetsili vybeh, bohuzel sousedka si primo k plotu vysadila asi 5 keru rybizu, je mozne, ze ji rybiz ovce sezerou?Dekuji za odpoved.
Já mám 2 ovečky, jedna je expertka na takové keříky, rybíz, angrešt, maliny, ale i šípky, říkáme je expertka na keříky :) takže je to asi kus od kusu :) 2 ovečka si jich vůbec nevšímá :).
Hityda
napsal(a):
Pokud je plot kvalitní tak by se k rybízu snad neměly dostat, pokud se na něj dostanou zbydou z něj jen ohlodané klacíčky...ML.
Janae

XXX.XXX.160.254
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Ovce se do toho pustí až jako do posledního, ale kozy to zas sežerou jako první.
Naopak rybíz bude to to první co ovce sežerou.
Gocz

XXX.XXX.157.2
Sežerou to určitě, je jen otázka kdy.
Z mé zkušenosti. Ovce nežerou jen staré stromy, vysokokmeny, tedy neokusují kmeny. Jinak na co dosáhnou to sežerou. Některé důvtipnější stoupají druhým na záda a dosáhnou tak výš Sena a jádra mají dost, ale cokoliv čerstvého je jim milejší. Například žerou i švestky s peckou, při přežvykování pak pecky vyplivují
Thal

XXX.XXX.44.160
U nás po vypuštění po zimě na novou travičku se zvláště jedna vrhla na rybíz. Dali jsme tam ohradník.