ragoo

XXX.XXX.45.248
Dobry den,
Prosim Vas mam pozemek s travou cca 2200m2.
2200m2.Co byste mi doporucili na spasení travy ? A popripade kolik kusů ? Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dva kusy normalni ovce, mozna ctyri miniovce. na zimu zabit, na rozumnej chov to neni. mozna kdyz dve miniovce, rozpulit a prehanet at nejsou furt na jednom.
ragoo

XXX.XXX.45.248
Nechci to na nejaky chov..jen skrze travu at ji nemusim sect.. jsou tam stromy.. a na zimu bych to zabil..

LipFi
napsal(a):
Staci jednej minikoze pozemok s vymerou 100 m2 ? V tomto vybehu by bola asi tak do 13,00
a potom by som ju vypustal do neobmedzeneho vybehu (obrovska luka za domom). A aky chlievik by jej stacil na noc?
Ani minikoza nemůže být sama.
jako chlívek s výběhem něco takového na pár kusů stačí, ale... počítejte s pořádnou úpravou té ohrádky, protože s takovou pidi výměrou to nemůže být nezpevněný výběh.

ragoo
napsal(a):
Dobry den,
2200m2.Co byste mi doporucili na spasení travy ? A popripade kolik kusů ? Děkuji.
Hele žádné zvíře není bubnová sekačka. asi tak. vždycky je potřeba kosit nedopasky, v květnu zvířata nestíhají a pokud stíhají, v srpnu nemají co žrát a tak.
pořídila bych husy. s tím, že to stejně budete sekat, ale aspoň nějaká tráva se přetransformuje do masa. s husami je navíc menší potíž co se parazitů týče.
sofi1

XXX.XXX.182.230
ragoo
napsal(a):
Dobry den,
Ovečky. Sú to živé kosačky trávy.

tom.tady
napsal(a):
Hele a pomůže to nějak tomu vypásání, když ty ovce rozpúlíš ?
:) 1:0.
napsal(a):
Hele žádné zvíře není bubnová sekačka. asi tak. vždycky je potřeba kosit nedopasky, v květnu zvířata nestíhají a pokud stíhají, v srpnu nemají co žrát a tak.
pořídila bych husy. s tím, že to stejně budete sekat, ale aspoň nějaká tráva se přetransformuje do masa. s husami je navíc menší potíž co se parazitů týče.
Co se parazitů týče možná, ale o to větší potíž se sousedy.

2200 metru pro husy no nevim, to ty dve velky nebo 4 maly ovce tam budou lepsi. Mel jsem dva berany na podobny vymere celou sezonu, nic jsem nesekal, prerostla jen "oskliva" trava a hloucek kopriv. Na pozdim to zbytek stada pozral.
Nebo vlastne stejne asi poridite jehnata, tak kdyz vezmete 4 po odstavu aby uz sami zraly, tak postupne kdyby trava nestihala tak budete hodovat. No stress.