Mam jen 4 Quessantske miniovce, pro strihace jsem nezajimava, a rada bych zmenila pripadne strihace za jineho.
Znate nekoho, kdo ma trasu cca kveten-cerven pres Pribram? Moje ovce rodi duben-1.6.. a bojim se, kdyz je strihac ruzne otaci, aby se jim to mimco nejak neotocilo...nebo to nehrozi?
A kolik platite v za ostrihani 1 miniovce? Myslim cenu - co zaplatite strihacovi celkem Kc deleno poctem Vasich ovci.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jani, vždyť se to tady řeší ve vedlejším vlákně už jakou dobu :( pochybuji, že za jednu miniovci by si řekl míň - vždyť se to dělá daleko hůř než velká ovce...
Mám střihače od Berouna, tak ten nejspíš vymetá i Vaší lokalitu.

Já myslím, že to tam právě někdo ze střihačů zmiňoval, že se ty malé stříhají hůř než velké..
Pošlu do SZ.

Kdo vi jak to strihac myslel. strihal jsem i jehnata a nepriso me to vubec nejak tezsi. leda by ti miniovce byly kost a kuze.

Stříhaj se mi mnohem hůř, jednak mívaj ty blbý cingrlátka na krku, a taky zkus Masnacku třeba projet strojkem po vnitřní straně stehen do míst mezi strukama a pipinou a pak zas na stehno druhé nohy. To prostě nedáš a jestli jo, tak jsem zvědavej co všechno jí ufikneš (protože šířka nože je větší než ten prostor) a kde všude jí rozpářeš, protože tam se se strojkem prostě nevytočíš jinak než jí mnohem víc roztáheš nohy a to se ti tam pak dělá blbá kožní řasa a třeba při stříhání LP nohy zjistim, že mám nějak moc dlouhé předloktí a že jí hlava plandá někde uplně jinde než kde by měla být. Prostě si ji neumim zafixovat tak jako větší ovce a ani se mi na nich nechtěj vymýšlet jiné taky strojkem.

Dyt vis ze pizlam nuzkama. Minulej strihac mel stolicku i na velky ovce. Asi 15cm vejska. Par cm jeklu a kridlovek a mas teleskopicky nozky. Prace na max hodku at je to i pekny.
...tak mini jsou pracnejsi. Zkuseny strihac co mi sem zatim jezdil, ostrihal me 4 chlupace za cca 20 minut, je sikovny, ale vloni omylem nastrihl beranovi ucho do pulky, krve jak z vola, znamku uz tam nemuze mit. Asi se usi pletou u tech toulcu. Zvonecky na krku pry moje nemaji.
Vloni jsem si koupila rucni nuzky 24cm a dokazi ostrihat na kratko holky a berana na zadech, ale tak ciste jako strihac to neumim. Beran se vzpira - bricho, zadek a pindika si ode me ostrihat neda.
janapiglet
napsal(a):
...tak mini jsou pracnejsi. Zkuseny strihac co mi sem zatim jezdil, ostrihal me 4 chlupace za cca 20 minut, je sikovny, ale vloni omylem nastrihl beranovi ucho do pulky, krve jak z vola, znamku uz tam nemuze mit. Asi se usi pletou u tech toulcu. Zvonecky na krku pry moje nemaji.
Vloni jsem si koupila rucni nuzky 24cm a dokazi ostrihat na kratko holky a berana na zadech, ale tak ciste jako strihac to neumim. Beran se vzpira - bricho, zadek a pindika si ode me ostrihat neda.
Ucho je dost prokrvený...
Vzor po nůžkách má ale taky své kouzlo.
David Zdrha z Nezvěstic
http://www.strihaniovci.eu/
mi každoročně ostříhá berana a sedm ovcí Ouessant za 1.000, - Kč,
včetně cesty a korekce paznehtů. Nikoho neničí a nezraňuje.
Ranky na ovcích jsou minimální.
Udělal by to prý i levněji, ale já rád podpořím šikovného mladého chlapce, že.
Strojek má nabíjecí na baterku, takže žádné kabely a elektřina nejsou potřeba.
Dojde za ovendami až do ohrádky.
No jak říkám, nemohu si ho vynachválit. Jediné, co nechce, je vlna.
Takže tu musím vyhazovat.
Přitom Ouessant mají nejkvalitnější vlnu ze všech plemen.
Tak dělá chybu, chlapec.
Má to k nám 80 km a jezdívá sem stříhat i větší stáda, tak to pospojuje.
Kdo se s ním domluví předem, tomu přiveze i Ivomec a při stříhání rovnou
odčerví.
Do Příbrami to má jen 45 km.
Jen dodám, že ke mně vždycky přijde a chválí - jé, vy je máte krásně čistý.
Jé, vy je máte krásně suchý... Žádné bodláky, nic. I podle toho se určuje cena.
Však David na svých stránkách píše důležitou větu:
Záleží na dohodě, vaší organizaci, kvalitě vlny, počtu ovcí a jejich kondici.
A ostříhá klidně i tři ovečky, pokud na to majitel nespěchá, zkusí pospojovat.
Samozřejmě cena za tři ovečky je jiná, kdo to rozpočítává na kus.
honzapm
napsal(a):
David Zdrha z Nezvěstic
http://www.strihaniovci.eu/
mi každoročně ostříhá berana a sedm ovcí Ouessant za 1.000, - Kč,
včetně cesty a korekce paznehtů. Nikoho neničí a nezraňuje.
Ranky na ovcích jsou minimální.
Udělal by to prý i levněji, ale já rád podpořím šikovného mladého chlapce, že.
Strojek má nabíjecí na baterku, takže žádné kabely a elektřina nejsou potřeba.
Dojde za ovendami až do ohrádky.
No jak říkám, nemohu si ho vynachválit. Jediné, co nechce, je vlna.
Takže tu musím vyhazovat.
Přitom Ouessant mají nejkvalitnější vlnu ze všech plemen.
Tak dělá chybu, chlapec.
Má to k nám 80 km a jezdívá sem stříhat i větší stáda, tak to pospojuje.
Kdo se s ním domluví předem, tomu přiveze i Ivomec a při stříhání rovnou
odčerví.
Do Příbrami to má jen 45 km.
To máte od Davida opravdu hezkou cenu jsem rád že ten svůj ceník striktně nedodržuje! (Měl jsem k němu jisté výhrady).