Pryskyricnik prudky na zahrade

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.5.2017 21:46
holoubek55

XXX.XXX.82.13

Dobry den
Objevila se mi v zahrade zlute zbarvena kvete od dubna rostlinka, jedna se o pryskyricnik prudky, udajne pry jedovata pro zvirata na pastve i kraliky. Susenim v sene ztraci pak jedovatost. Prosim o sdeleni komu se taky objevuje v zahrade nebo na pastvine a jestli to zviratum opravdu vadi? Drive jsem se vubec toho nevsiml a ted uz nejaky rok jsem prerusil chov a chci se ted k chovu vracet a mam obavy
Dekuju za radu.
Holub Roman.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.5.2017 21:52

No, jedovatý je, ale zvířata ho taky nežerou.

9.5.2017 22:22
JanaKostelec

XXX.XXX.121.31

Na pastvinách ho, bohužel, máme. Ovce ho zřejmě žerou, protože na konci pastvy je anglický trávník. Velmi mne obtěžuje tam, kde sekám trávu pro králíky. Těm se ho bojím dát. Vážně zvažuji použití chemie, i když to jinak naprosto nedělám. Máte nejaký lepší nápad? Dále se všude v okolí rozmáhá lupina mnoholistá, ta je ještě horší, ovce ji nemohou ani sušenou, je stále jedovatá. Nyní ji tam, kde ovce nejsou, sekám, aby nevykvetla.

9.5.2017 22:32
holoubek55

XXX.XXX.82.13

Dekuji za reakce, ta rostlinka me dost zaskocila, neni ji moc ale je rozptylena po plose mezi kopretinami, a jinymi travinami. Bojim se zvlaste pak na krmeni v zelene pici pro kraliky,.

9.5.2017 22:38

Letos mi tu ještě nezačal růst, ale však on vyleze. Žerou mi ho jak ovce tak kozy, ale i když ho tu bývaj mraky, tak se mi po něm nic neotrávilo tak moc, že bych si toho nějak všiml.

Přidejte reakci

Přidat smajlík