Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.5.2017 10:03
Matkat

XXX.XXX.95.181

Dobrý den, chtěla jsem Vás poprosit o radu. Naše březí kozena má už několik dní ztvrdlou část vemena velikosti cca švestky. Na pohnat mi to připomíná jako nějaká žlaza, uzlina. Mléko má normální, každý den dojíme, mažeme ichtoxylem a masírujeme, vemeno nehřeje, struny jsou měkké, dá se pěkně dojit a celkově se koza chová normálně. Bohužel vemeno beze změny. Nevíte, jestli by to mohl být ten zánět, nebo něco jiného? Moc děkuji.

21.5.2017 11:05
Matkat

XXX.XXX.95.181

Nikdo neví? :(.

21.5.2017 11:47
lukasel

XXX.XXX.30.253

Mohl by to být i absces ale takhle to nejde jednoznačně říct když se na to člověk nemůže podívat. Zavolejte veterináře jinak nevím jak poradit.

21.5.2017 14:01
roklanka

XXX.XXX.45.94

U některých koz zbytní mléčná žláza a mívala jsem u jedné dojnice -údernice bouli, jako pingpongový míček, který posléze zmizel, nebyl to žádný zánět. Píšete, že koza je březí, můžou to být hormony. Jen mě udivuje, že dojíte březí kozu teď na jaře, kdy se vám před porodem bude blbě zasušovat.

21.5.2017 15:49
Matkat

XXX.XXX.95.181

Moc děkuji, budeme mazat a masírovat a uvidíme. Kozenu jsme před bulkou nedojili (zasušovali jsme) jakmile se objevila, tak bohužel musíme dojit, aby z toho nevyšel ještě zánět. Před porodem dám i raději něco zmrazit. Myslíte, že můžu tedy zánět vyloučit, když má normální mléko a veminko je jinak v pořádku? Děkuji.

21.5.2017 21:41
roklanka

XXX.XXX.45.94

Netroufla bych si říct, že ho můžete vyloučit, musela bych vemeno vidět a sáhnout si na něj. Nejlepší by bylo, aby se na to podíval vet, který dělá hospodářská zvířata.

21.5.2017 21:56
vema1603

XXX.XXX.128.39

V jake casti vemene se ta "svestka" nachazi?

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.5.2017 11:22
Uživatel s deaktivovaným účtem

Také jsem se setkala se zbytněním, kanálek byl naprosto průchodný, kůzlata krásně pila, ale dojilo se to blbě, protože ta boule překážela. Byla nebolestivá, ne moc tvrdá.

22.5.2017 20:19
Matkat

XXX.XXX.95.181

Tady je foto, kde se asi ta bulka nachází. Ono to jde blbě popsat, když to chytnete z jedné strany, tak to bulka na pohmat je asi velikostí malé švestky, když to chytnete z jiné strany, cítíte takové mini bouličky u sebe, které jsou podél toho vemena pod kůží. Omlouvám se za popis, vím že to vyzní, jakoby to psal nějaký homosapiens, ale lépe to popsat nejde :). Jinak se mi zdá, že je to o truchu lepší (ťuk, ťuk), tak uvidíme.

Přidejte reakci

Přidat smajlík