Sousedi si stěžují :(

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.5.2017 14:01
pepe07

XXX.XXX.128.32

Prosím vás o radu,
před několika dny jsem se dozvěděla, že sousedé mají problém s mým malým chovem ( už 6 let mám kozičky a nikdy žádný problém nebyl). Mám 4 kozičky hnědé, rohaté. Letos jsem vyvezla natahané seno co pod sebou holky měli na svou zahradu do vyjetých kolejí od traktoru, abych zahradu vyrovnala a už na mě volají hygienu :( Prý co jsem si to dovolila, vyvézt na zahradu hnůj, že to hrozně smrdí a znečišťuji spodní vody, že nemohou sedět na zahradě ( sezení si udělali před dvěma lety z bývalého skladiště kousek od plotu, hned vedle naší zahrady)... Mohu s čistým svědomím říct, že nic nesmrdí :( Ještě jsem vše zasypala vápnem a navrch nasypala hlínu aby krásně dorostla tráva).
Mám registrované hospodářství, zakreslené ustájení zvířat, stájový deník si eviduji. Mám se začít bát?
Na podzim si chci pořídit plemenného hnědého kozlíka, co když jim bude vadit?
Poraďte prosím :)
Děkuji
Dita.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.5.2017 14:14

Dělejte to podle svého svědomí co nejlíp. S takovými sousedy nic neuděláte, jen se připravte na pravidelné kontroly. Nebojte se ničeho, chyba pravděpodobně není ve Vás, je-li to, jak píšete. Pokud máte v mezích možností vše v pořádku, kontroloři velmi brzy pochopí, že se jedná o nepříjemného souseda, který zřejmě dělá naschvály. Možná k Vám ale budou muset přijet i víckrát do roka, protože oni stížnosti řešit musí, i anonymní. Mám s tímhle dokonalé zkušenosti. Kupte si něco na posílení nervů, ale nevzdávejte se, pokud jste přesvědčená, že máte pravdu, a zkuste je brát jako ubožáky, kteří nevědí, co špatného dělají. Mně to pomohlo.

23.5.2017 15:23
roklanka

XXX.XXX.45.44

Jestli jim vadí taková prkotina, tak vám nezbyde nic jiného, než nastudovat vše, co se chovu týká a krýt si záda, protože pokud si na podzim pořídíte plemeníka, tak nastane točo, neb ten v říji smrdí opravdu .

23.5.2017 15:35
moonika

XXX.XXX.225.92

No, to by som na vašom mieste asi radšej dochádzala s dámami za capom, pokial ich máte málo.

23.5.2017 16:18
pepe07

XXX.XXX.128.32

Mám vše tak jak by mělo být, krom odtokových kanálků do jímky na močůvku, ale jak jsem studovala, tak u hoby chovu, jelikož neprodávám maso ani mlíko, to není potřeba. Ovšem jestli se nemýlím :(.

24.5.2017 07:15

Takhle, v miste domecku, pristresku nebo krmelcu kde je vetsi koncentrace bobku to smrdi ne ze ne. Mouchy tam taky maj rej.

24.5.2017 07:42
lilo

XXX.XXX.201.210

Nejakym zpusobem nakladani s mrvou zastresuje nitratova smernice... myslim ze by jste si to mela nastudovat...v pripade ze ji dodrzujete trvejte na svem... naopak pokud oni vytvorili sezeni jiste na to maji povoleni :) vubec se s nima ne.sert.e...

24.5.2017 08:36
profesor1

XXX.XXX.192.98

Proti smradu neudělá nikdo nic. Na just kupte starého "voňavého " plemeníka
Na vesnici můžete hnojem-zvířaty smrdět jak chcete. Nikdo vám neprokáže, že smrdíte víc než je v místě obvyklé
Případně sousedům řekněte že jak vás budou štvát, tak to tam prodáte míň přizpůsobivým spoluobčanům. To zabírá

24.5.2017 09:30
pepe07

XXX.XXX.128.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Takhle, v miste domecku, pristresku nebo krmelcu kde je vetsi koncentrace bobku to smrdi ne ze ne. Mouchy tam taky maj rej.

Vím, že si o mě budete myslet, že jsem blázen, ale každý den vyhrabávám a vymetávám veškeré bobky po holkách, právě proto aby nic nezapáchalo, hned vedle jejich ustájení máme bazén i posezení a za stáním cca 5m francouzské okno do obýváku, které je v teplých dnech stále otevřené :) Nejsem konfliktní člověk, a proto se snažím abych nikoho neomezovala.

24.5.2017 09:32
pepe07

XXX.XXX.128.32

lilo napsal(a):
Nejakym zpusobem nakladani s mrvou zastresuje nitratova smernice... myslim ze by jste si to mela nastudovat...v pripade ze ji dodrzujete trvejte na svem... naopak pokud oni vytvorili sezeni jiste na to maji povoleni :) vubec se s nima ne.sert.e...

Myslím, že ji neporušuji, hned za naší zahradou je pole pana Babiše a tam když hnojí, tak je to cítit až do sousední vesnice:) ale to vše k životu na vsi přeci patří :).

24.5.2017 09:43

Ja si nemyslim nic :) U me je to jina, nejblizsi soused je asi 100m. Ono pokud jsou to pevny bobky, tak to tolik necpi jako kdyz je na jare srajda po trave.

24.5.2017 09:48
pepe07

XXX.XXX.128.32

pepe07 napsal(a):
Myslím, že ji neporušuji, hned za naší zahradou je pole pana Babiše a tam když hnojí, tak je to cítit až do sousední vesnice:) ale to vše k životu na vsi přeci patří :).

Toto jsem vyčetla při studování nitratové směrnice:... Na zimoviště, které je tvořeno z přistýlané slámy nebo nespotřebovaného krmiva, není v době jeho využívání zvířaty nahlíženo jako na polní složiště (uložení statkových hnojiva na ZP) a není tedy nutné plnit požadavky nařízení vlády č.262/2012 Sb. (umístění min.50 m od vody, směr po spádnici, výška min.1,5 m apod.).
V zimovišti vzniká hnůj z hluboké podestýlky, který je nutné po ukončení zimování odvést ke skladování na polní složiště, případně jej po ukončení období zákazu hnojení rovnou aplikovat na louky a pastviny.
Za uložení statkových hnojiv na ZP je považováno zimoviště, které je ponecháno na daném pozemku i po přesunu zvířat na běžnou pastvu, tj. statkové hnojivo není odvezeno ihned po ukončení pobytu zvířat na zimovišti. Období zákazu hnojení, které je stanoveno pro hnojiva s pomalu uvolnitelným dusíkem od 15.12. – 28.2. (případně 1.6. – 31.7., pokud následuje až jarní plodina)...
Vyvezla jsem podestýlku celkem 30 koleček 16.5. na pastvu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík