Můžu na tohle pustit ovce?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.5.2017 20:44
Ája-Molly

XXX.XXX.241.241

Máme čerstvě v pronájmu pole, několik let bylo ladem a tak je zarostlé kde čím. Časem chceme pořídit koníky, ale než na to dojde chceme pozemek využít pro pár kousků oveček kamerunských, ať už je nějak využité. Zhruba na 1/3 pozemku roste tato rostlina a kopřivy. Nevíte co je zač a zda není třeba jedovatá? Mám raději rostliny nějak zlikvidovat nebo to mám nechat až na ovečky? A co na kopřivy, na ty se ovce asi moc netváří…?

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.5.2017 20:50

Ája-Molly napsal(a):
Máme čerstvě v pronájmu pole, několik let bylo ladem a tak je zarostlé kde čím. Časem chceme pořídit koníky, ale než na to dojde chceme pozemek využít pro pár kousků oveček kamerunských, ať už je nějak využité. Zhruba na 1/3 pozemku roste tato rostlina a kopřivy. Nevíte co je zač a zda není třeba jedovatá? Mám raději rostliny nějak zlikvidovat nebo to mám nechat až na ovečky? A co na kopřivy, na ty se ovce asi moc netváří…?

Žlutá květina je mochna. asi mochna plazivá. píce z ní nic moc, ale jedovaté to není.

a kopřivy ovce budou žrát, ale musíte je nejdřív posekat - a nechat zavadnout.

26.5.2017 20:29
Ája-Molly

XXX.XXX.241.241

Děkuji za odpověď. Ano, bude to mochna plazivá a je jí den ode dne více . Vypadá to, že není úplně lehké se jí zbavit. Po pravdě řečeno docela uvažuji o chemickém postřiku Bofixem, ten by prý mohl pomoct a trávě neublíží. Ovečky plánujeme až na přelomu prázdnin, tak těm by to vadit také nemělo... Máme někdo zkušenost s Bofixem?

26.5.2017 22:16

A proč se jí chcete zbavit? Má protiprůjmové a protizánětlivé účinky a to je spíš prospěšné, ne? Nechte to na ovcích, možná část zlikvidují ke svému užitku.

27.5.2017 20:57
Ája-Molly

XXX.XXX.241.241

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A proč se jí chcete zbavit? Má protiprůjmové a protizánětlivé účinky a to je spíš prospěšné, ne? Nechte to na ovcích, možná část zlikvidují ke svému užitku.

No já nevím, prostě mi přijde, že jí je tam hrozně moc. Kdyby byla sem tam, ta neřeknu, ale ona je na třetině pastviny společně s kopřivou a po trávě tam není ani památka. Tráva tam prostě nemá šanci. Myslela jsem, že by si by si ovečky spíše smlsly na pěkné trávě...

27.5.2017 21:25

Nekde je proste ph pudy, vlhko, slunecni podminky atd takovy, ze tam trava nebude nikdy.

27.5.2017 21:26

Nekde je proste ph pudy, vlhko, slunecni podminky atd takovy, ze tam trava nebude nikdy.

27.5.2017 21:26
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Ája-Molly napsal(a):
No já nevím, prostě mi přijde, že jí je tam hrozně moc. Kdyby byla sem tam, ta neřeknu, ale ona je na třetině pastviny společně s kopřivou a po trávě tam není ani památka. Tráva tam prostě nemá šanci. Myslela jsem, že by si by si ovečky spíše smlsly na pěkné trávě...

Nechte to na ovečkách na čem si smlsnou. A teprve potom požijte chemii, ale myslím, že to nebude potřeba.

27.5.2017 21:42
Ája-Molly

XXX.XXX.241.241

Jojo, vlhko tam na to místě je, tedy hlavně po dešti, kdy tam stéká voda z přilehlých ulic. Teď tam budeme dělat odvodňovací strouhu podél pozemku, ta by měla pomoct. Pak tam tedy pustíme ovečky a budeme čekat co to udělá.

27.5.2017 23:57
honzapm

XXX.XXX.182.25

Z pole se louka či pastvina udělá tak, že se zaplevelené pole zorá
a vyseje se kvalitní pícninářská směs s převahou jílků a srhy, s bojínkem,
psárkou a popřípadě i s jetelovinami. Bofixem se pastvina ani louka netvoří.

28.5.2017 06:31

Kopriviste neni pole.

28.5.2017 08:52
profesor1

XXX.XXX.192.98

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

A co tedy vyřeší chemický postřik?

28.5.2017 09:07

Copak ja vim? :) nestrikame vetsinou ani brambory natoz koprivy. Ty pozerou kurata.

28.5.2017 10:02
profesor1

XXX.XXX.192.98

No... tak že na snížení vlhkosti už se pracuje, pak buď séct-séct-séct, nebo zorat, případně nějak zkypřit a podsít kulturnější travinu-směs.
Ale to už mělo dávno být, aby se využila zimní vláha. Kdo podsívá až teď, tak musí kropit-kropit a kropit.
Chémie až jako poslední, potupná odsouzeníhodná možnost

28.5.2017 11:48
Ája-Molly

XXX.XXX.241.241

Pole máme čerstvě až teď od května. Zorat byla první varianta, která mě napadla, ale na druhou stranu mi to zase přijde "škoda", zorat pole do hloubky, když ho chceme jako pastvinu. Stálo ladem tak 7 let... Ale možná to tak koncem léta alespoň na této části uděláme a na podzim zasejeme nějakou kulturnější travinu...

Přidejte reakci

Přidat smajlík