Uživatel s deaktivovaným účtem

profesor1
napsal(a):
Když se dívám na ty kleště, tak by to mělo jít i těma starýma, popřípadě mírná úprava.
Vypadají, že by to s nimi mohlo jít, ale možná délka nebo průměr je jiný. Ještě před 14 dny jsem dostala zásilku s páskovými známkami. Takže to je zbrusu nové a třeba se to do příštího roku vyřeší.

Lilo, asi máte pravdu. Ale taky mě štve, že budou mít v uších o dost větší cedulky. To bude nádhera !

napsal(a):
Lilo, asi máte pravdu. Ale taky mě štve, že budou mít v uších o dost větší cedulky. To bude nádhera !
To mě štve taky. Nejdříve uvidím ušní známku a pak kamerunku

napsal(a):
To mě štve taky. Nejdříve uvidím ušní známku a pak kamerunku
To budou mít místo slunečníku .

napsal(a):
To budou mít místo slunečníku .
Třeba se obejdou bez přístřešku.
Janča22

XXX.XXX.89.231
Ale pokud chápu dobře tak zmizí jen ten typ D malá pásková a ostatní ta velká pásková typu E a ta velká "placka" typ F ty zůstávají. Také mě to štve, ale na příští rok mám ještě v zásobě z letošní objednávky. Taky používám typu D tak hold budu muset přejít na typ E.

Janča22
napsal(a):
Ale pokud chápu dobře tak zmizí jen ten typ D malá pásková a ostatní ta velká pásková typu E a ta velká "placka" typ F ty zůstávají. Také mě to štve, ale na příští rok mám ještě v zásobě z letošní objednávky. Taky používám typu D tak hold budu muset přejít na typ E.
Používám malé páskové typu D a mám na to kleště. Dají se stejné kleště použít i na známku typu E?
Janča22

XXX.XXX.89.231
Ano pokud máte kleště přímo od ČMSCH tak je možno použít na všechny jejich typy známek pro všechny zvířata např. ovce, kozy, prasata, skot...
Janča22

Janča22
napsal(a):
Tyto myslím: http://www.cmsch.cz/getattachment/Obchod-a-sluzby/Usni-znamky-Zee-Tags/Doplnkovy-sortiment/Aplikacni-kleste/kleste_pohotovostni_rezim.jpg.aspx.
Děkuji.
Janča22

XXX.XXX.89.231
napsal(a):
Děkuji.
Nemáte za co...
Alanek

XXX.XXX.150.165
Já jim na to se■u. Proč ti dementi nevymyslej něco inteligentního. Mám dost potrhanejch krvavejch uší, ty zvířata vypadají jak z cirkusu.
Vážení chovatelé ovcí a koz,
naši nabídku prostředků k označování ovcí a koz jsme nyní rozšířili o nový typ identifikačních prvků:
P - PÁSKOVÁ UŠNÍ ZNÁMKA
je klasická známka do ucha o rozměru 45x14,5 mm. Je k dostání v šesti barevných variantách (bílá, žlutá, oranžová, červená, modrá a zelená). K její aplikaci dodáváme kleště ARDES.
nahradí, po vyčerpání skladových zásob, dosud nabízenou páskovou ušní známku D a E (POZOR: žlutá a oranžová ušní známka D a E už nejsou skladem).
cena 3,60, duplikát 15,50 (s DPH)
-
http://www.cmsch.cz/novinky/novy-typ-paskove-usni-znamky-k-oznacovani-ovci-a-k
-
Aktuálně tedy pro ovce a kozy k dispozici (z nabídky ČMSCH):
P - malá pásková + kleště Ardes
M - malá + kleště Datamars
F - velká + kleště ZeeTags
Jak by řekla babička - jak u blbejch na pouti...
Cena za Ardes kleště sice "jen" 200, ale je uvedeno, že je to "akce" a "zaváděcí cena", takže později bůhví jak...
Velká pásková E ještě je, ale po vyprodání skladových zásob bude vyřazena z nabídky.

Proto přecházím na známky od M.A.V.E. typ A prý by to mělo jít kleštěmi do ČMSCH že na ně pasují co jsem psal paní z M.A.V.E. tak uvidíme včera objednáno tak uvidím až budu nasazovat... ovce které jsem kupoval mají všechny taky ty A od M.A.V.E. a zatím s tím nebyl žádný problém...

Aha... asi jsem vážně tupá, ale může mi někdo prosím polopaticky vysvětlit:
Doteď jsem používala ušní známky typu D. Aplikovala je kleštěmi ZeeTags.
Ty si tedy teď můžu strčit do (_;_) ?

Ano, můžem si je tam strčit oba. Už před půl rokem jsem chtěl duplikáty pro ovce a nebyli mi schopni dát žluté, tak jsem jim musel vzít hnusné fialové. Prostě typ D skončil. A budu kupovat další, snad už asi 4. kleště
Typ D skončil, typ E (taky páskové, ale o dva centimetry delší) pouze dokud nedojdou skladové zásoby, pak je vyřadí taky.
Kleště ZeeTags už jsou tudíž "ofiko" pouze na známky F (velká 45x58mm) a terčík s čipem.
Co jsem tak pochytila z různých debat, ono jde cvakat jedněmi kleštěmi jiné známky, ale pochopitelně to nebude úplně tak pohodové jako když jsou ty kleště na to přímo určeny. Ale jde to. Když se na ty kleště podíváte, tak mezi nimi není výrazný rozdíl...
napsal(a):
Ano, můžem si je tam strčit oba. Už před půl rokem jsem chtěl duplikáty pro ovce a nebyli mi schopni dát žluté, tak jsem jim musel vzít hnusné fialové. Prostě typ D skončil. A budu kupovat další, snad už asi 4. kleště
Budu je tam mít s Vámi
a to mi chtěli letos vnutit druhé kleště Zee Tags, že prý je nemám od nich a to se musí

Dad: to jsem měla taky na tohle téma s paní velkou výměnu názorů. Resp. když jsem si objednávala známky druhý rok (rok předtím jsem si je u nich koupila i se známkama, když jsem začínala s chovem), tak mi paní volala, že jako jak budu ty známky instalovat, když jsem k nim nekoupila i kleště?... vlastně to nebyla výměna názorů... dost hlasitě jsem jí vysvětlila, že do toho je jí naprostý kulový...
Kéž by jednou nastal čas, kdy by začali fungovat jako podpora chovatelům, jak se honosí, a přestali dělat protichůdné kroky a stěžovat nám naší práci...
A to jsem chtěla původně vyházet zbylé známky a objednat novou řadu, protože mě štvalo, že to mám "každý pes jiná ves"... mno... tak to spočítám, a pokud si letos vystačím, nechám starý model. A nedejbože aby někdo nějakou ztratil... tak bude mít v každém uchu jinou známku, která je potřeba nacvaknout jinými kleštěmi, jo? Tak to mě pos*r!

Podle mého zůstávají známky typu F od ZeeTags nebo už taky ne?
Farma Nenkov
napsal(a):
Na znamky od Mave pasovat urcite nebudou, na ty nove zatim nevim.
Máte to vyzkoušeno?
Mluvila jsem s pár chovateli a prý to jde, není to samozřejmě tak "pohodlné" jako když je to přímo k tomu určeno, ale jde to... Vždyť jde v podstatě jen o to, aby v tom "známkovém trnu" bylo něco pevného, nějaká ta jehla. a ta je u většiny kleští stejná - myšleno pochopitelně ta "základní", protože třeba kleště od Mave mají hroty vyměnitelné a pak pochopitelně ten dutý na terčíky nebude pasovat do žádných jiných známek...
Primo odzkousene to nemam, ale ja pouzivam znamky Zee a videl jsem a mel v ruce kleste i znamky Mave a je to uplne jiny system. Hlavni problem je u klesti Zee ne ta jehla ktera jde do hrotu znamky, ale naopak ta spodni cast klesti ve ktere je pridrzovan protikus. Pokud v ni znamka nesedi kolmo ( tak jak ma ), hrot znamky se nemusi trefit kam ma ( do dirky ) a problem je na svete. Dira v uchu a znamka v klestich...

Mě by jen zajímalo kolik sezón budu mít teď ty nové kleště než zas příjdou s novejma známkama i kleštěma. Dít se tohle u ušních známek u skotu tak je chovatelé vynesou v zubech. To jen my "kozičkáři" si necháme všechno líbit a jen se pořád nějak přizpůsobujem.
Děkuji za reakce, asi nakonec koupím ty nové kleště. Jsou za 200, tak to snad přežiju, abych předešla nějakým problémům při aplikaci známky, ale jestli budu mít možnost koupit starší kleště od mave, koupím si je do zálohy a při další změně přejdu na tyto známky.
Paradoxní je, že když jsem před 5 lety kupovala poprvé kleště a známky, vybrala jsem si Zee Tag, protože jsem si myslela, že když je to přímo od čmsch, tak si pohlídají, aby vše fungovalo a byli na to známky. Bohužel, jsem se sletla...
Já jsem se nakonec rozhodla pro Mave, protože můžu mít všechno komplet - známky pro kozy a pro prasata a jen jedny kleště (+ tři výměnné hroty). u těch ZeeTags kleští se mi líbila ta "výklopná" jehla, ale když zrušili ty malé páskové známky a k těm novým musí být jiné kleště...tak jsem se na to vykašlala (mít doma dvoje kleště a pak by zas něco zrušili a kupovat zas jiné...) a objednala od Mave

No právě, kleště ZeeTags jsou odskakovací a maj výklopnou jehlu. Dobře se mi s nima dělá. Ono se to docela hodí a tyhle nové kleště vypadaj, že nejsou odskakovací a jehlu nemaj výklopnou určitě, to je zas krok zpět tahleta změna.
Tak jen pro info, včera jsem zkusila nové známky Adres nasadit pomocí kleští Zee a šlo to. Dělali jsem 2 kůzlata, tzn.4 známky, aplikace bez problémů. Pouze spodní díl Adres je malinko širší, tak se musí do klestí trochu více zatlačiv, aby se zmáčknul, ale vzhledem k tomu, že při aplikaci zvíře fixuji a po nacvaknutí známky jí sama uvolňuji z kleští, nevidím v tom větší problém. Spíš mi u známek vadí malý hrot. Sice je železný, ale velice málo ostrý, takže je potřeba mnohem větší síla na proražení ucha. Ten plastový u Zee byl mnohem lepší.
Hezký den.

Aspoň něco jde s kleštěni Zee Tags, i když z kovových hrotů u známek nejsem nadšená. Jakpak jim to člověk sundá, když bude potřeba?

L.M. dík za recenzi

pepakacko
napsal(a):
Já mám pletivo lesnicke a polovina ovci má jen 1 známku druhou má ztracenou když se zachyti známkou za pletivo vyrazi a známku si strhne nebi si roztrhne ucho pro mě čím větší tim horší ale jen moje zkušenost.
Mám lesnické pletivo a všechna moje zvířata maj všechny známky a neroztrhané uši, protože nejsem línej natáhnout elektriku před pletivo, aby mi do něj zvířata nelezla.
A vůbec bych se takovymhle týranim zvířat nechlubil.

Zvíře se nemusí zachytit o pletivo, stačí silné stéblo v podestýlce, jak s to stalo u nás. Lehne si, hlavu na zem, známka se zachytí v podestýlce a zvíře vstává. A vytrhne si známku, ucho na cáry, protože ten pohyb už nezastaví. U mě se to stalo dvakrát, jinak se kozám otrhají v křoví, ale uši zůstávají celé.
napsal(a):
Mám lesnické pletivo a všechna moje zvířata maj všechny známky a neroztrhané uši, protože nejsem línej natáhnout elektriku před pletivo, aby mi do něj zvířata nelezla.
A vůbec bych se takovymhle týranim zvířat nechlubil.
Týrání zvířat co to tu píšete za blbost.

Pokud vy chcete někoho ve vedlejšim vlákně označovat "pitomcema z měst" tak se nejdřív podívejte na to, jak vy chováte vaše zvířata, protože pokud je chováte tak, že maj o pletivo potrhané uši a nijak to neřešíte a jediné co umíte, je nadávat na známky tak fakt nevím co jiného vám na to říct, než že jste taky pěknej pitomec.
Mě taky známky z mnoha důvodů štvou, ale neznamená to, že nechám zvířata si kvůli nim trhat uši.
napsal(a):
Pokud vy chcete někoho ve vedlejšim vlákně označovat "pitomcema z měst" tak se nejdřív podívejte na to, jak vy chováte vaše zvířata, protože pokud je chováte tak, že maj o pletivo potrhané uši a nijak to neřešíte a jediné co umíte, je nadávat na známky tak fakt nevím co jiného vám na to říct, než že jste taky pěknej pitomec.
Mě taky známky z mnoha důvodů štvou, ale neznamená to, že nechám zvířata si kvůli nim trhat uši.
opravdu jste machr nebudu se k vám vic vyjadřovat vy mi za ten cas nestojíte
Jaké známky objednáváte jako náhradní duplikat ke starým, nebo jaký typ berete nových známek pokud máte kleště zee tags?
Používala jsem malý páskový z čmsch. Velký nechci. Zásoby malých už prý nejsou.
Platí ještě ta cena 200Kč za nový kleště?a na jak dlouho budou asi platit než to zas zruší.
A co ty spěnkový? Na kolik výjdou a vydrží?
Děkuji
Fakt mě to štve, od rána se v tom šťourám a mám chuť poslat hlášení, které holky vyplní sami. Otisk kopytka (paznehtu) a ještě na to hodí bobek

Já se od páskových ČMSCH typu D které skončily vrátil k MAVE typu A ale do budoucna přemýšlím nad velkýma těma typu C nebo F protože mnohé ovce podle vzhledu nepoznám a třeba mě ani nenechají moc k sobě na pastvině přijít a luštit z dálky ty malé známky mě nebaví. Mám tu pár ovcí co tyhle velké známky maj (už jsem je tak koupil) a tak nějak jsem si na ně zvyknul, že by mi na ostatních ovcích ani nevadily.

Přezdívko a jaké známky používáš?
V tomhle mě štvaly zeetagy typ D, ač jsem to bral jako jediný jejich mínus, protože když na mě ovce koukaly, tak jim na známkách byl vždycky vidět jen kodex, ale číslo měly z druhé strany ucha. Nemám tu ovci ke které bych se nepřiblížil na 5 kroků ale i to je na přečtení mnohdy moc daleko, kor pokud s ušima pořád hýbou a na dalekohled to zkrátka není.
Tak já mám jména a když chci číslo, kouknu do stáj.deníku, proto velký známky nepotřebuju.
Dalekohled je dobrej ale je pravda, že moc nepostojí.Natož ty uši.
Ještě by šlo vyfotit a pak zvětšit, jestli máš dobrý telefon.
Váhám nad novým jakýmkoliv typem, ale malým.Ke kozám se mi prostě hodí páskový.u ovcí mám ty trojúhel.nevím ani jaký typ, už jsem je koupila jako označený jehničky.
Ty kleště za 200 o kterých se píše výše jsem nenašla ani cenu těch spěnkových.
Kleště za dvě stě (prý akční zaváděcí cena jsou Ardes, jsou určené na známky P (malé páskové)
https://www.cmsch.cz/obchod-a-sluzby/usni-znamky/doplnkovy-sortiment/aplikacni-kleste-ardes/
Spěnkové známky bez čipu stojí 56,90 (s DPH) a 66,60 duplikát. (s čipem o šest korun dražší)
https://www.cmsch.cz/obchod-a-sluzby/usni-znamky/pro-ovce-a-kozy/ovce, -kozy-barevne-varianty/.