Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.6.2017 18:59
helenakucerova

XXX.XXX.82.121

Dnes sem přišla o 2 kozy, od prvního příznaku ke smrti to trvalo 3 hodiny. Vet tu byl během 30 minut, kozy měly pěnu u huby, prujem a motaly se, v 7h sem je dojila a nic jim nebylo v 8 sem už volala vet právě kvůli tomu že se motají a mají průjem. Vet po prohlídce hned řek že jsou otrávené ale stále nevíme čím, jestli jedem a nebo něco nesežraly, na pastvině sem v trávě našla zbytek hub je možné že by se s nima mohly otrávit ?

19.6.2017 21:43
roklanka

XXX.XXX.45.44

Nemyslím si, že by to bylo houbama, podle té fotky, která není na určování zrovna ideální, bych tipovala na nějaký hnojník. Nemohly někde okousat rododendron? Pokud ne, tak si nějaký jed, takhle rychle.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.6.2017 22:14
Uživatel s deaktivovaným účtem

Hlavně nepít to mléko!

20.6.2017 08:30
helenakucerova

XXX.XXX.82.121

Mléko sme vylili, kozy mi zbyly z 5 jen 2, podle odpovědi z mykologické poradny to je druh hnojníku který je v mládí jedlý po uvaření a je prý možný že pokud toho sežraly víc tak jim to mohlo udělat v zažívání paseku ale asi by to nebylo tak rychlí, všichni se schodují na otravě něčim jiným. Na zahradě je chovám 10 roků žádný nový strom ani keř tam není, sem z toho uplně zoufalá, mám si přivést zítra 2 nové kozičky ale nemám odvahu je sem ted dát abych o ně nepřišla taky. Jedna paní profesorka z Poděbradské zem. školy mi psala že má zkušenost s tím že jedna bylinka v určité fázi růstu je taky jedovatá ale to by se už myslím dávno projevilo když bych ji tu měla.Doufám že to tu už máme čisté všechno sme prohlídli aspon 6x a kozy pustily opět na pastvu.

20.6.2017 10:29
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Dejte kozu na vyšetření, budete vědět hned. Mohl se vám tam projít nějaký "dobrák" - pokud máte pastvinu "přístupnou", mohlo být něco v krmení...těžko takhle hádat, já bych nechala udělat pitvu. Sice to stojí peníze, ale aspoň budete vědět příčinu a také následná opatření pro ostatní zvířata.

Přidejte reakci

Přidat smajlík