Dnes sem přišla o 2 kozy, od prvního příznaku ke smrti to trvalo 3 hodiny. Vet tu byl během 30 minut, kozy měly pěnu u huby, prujem a motaly se, v 7h sem je dojila a nic jim nebylo v 8 sem už volala vet právě kvůli tomu že se motají a mají průjem. Vet po prohlídce hned řek že jsou otrávené ale stále nevíme čím, jestli jedem a nebo něco nesežraly, na pastvině sem v trávě našla zbytek hub je možné že by se s nima mohly otrávit ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Hlavně nepít to mléko!
Mléko sme vylili, kozy mi zbyly z 5 jen 2, podle odpovědi z mykologické poradny to je druh hnojníku který je v mládí jedlý po uvaření a je prý možný že pokud toho sežraly víc tak jim to mohlo udělat v zažívání paseku ale asi by to nebylo tak rychlí, všichni se schodují na otravě něčim jiným. Na zahradě je chovám 10 roků žádný nový strom ani keř tam není, sem z toho uplně zoufalá, mám si přivést zítra 2 nové kozičky ale nemám odvahu je sem ted dát abych o ně nepřišla taky. Jedna paní profesorka z Poděbradské zem. školy mi psala že má zkušenost s tím že jedna bylinka v určité fázi růstu je taky jedovatá ale to by se už myslím dávno projevilo když bych ji tu měla.Doufám že to tu už máme čisté všechno sme prohlídli aspon 6x a kozy pustily opět na pastvu.
Dejte kozu na vyšetření, budete vědět hned. Mohl se vám tam projít nějaký "dobrák" - pokud máte pastvinu "přístupnou", mohlo být něco v krmení...těžko takhle hádat, já bych nechala udělat pitvu. Sice to stojí peníze, ale aspoň budete vědět příčinu a také následná opatření pro ostatní zvířata.