Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.7.2017 09:49
cervinkova.nikola

XXX.XXX.250.239

Dobrý den,

mám jeden dotaz. Už po druhé se nám stalo (asi po týdnu) že jsme na pastvině našli mrtvou ovci. První asi 3 měsíční skopec, po druhé po týdnu asi 2 roky stará krásná ovečka (měsíc po porodu). V obou případech měli hustou, bílou pěnu u huby a nozder. U skopce jsem si všimla, že měl na noze červený flíček, jakoby od krve, ale u dospělé ovce jsme nic takového neobjevili.

Letos je u nás spousta zmijí, myslíte, že by to mohla být příčina jejího kousnutí? Nebo co by to mohlo mít za důvod?
Díky za odpověď :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.7.2017 10:40
Uživatel s deaktivovaným účtem

cervinkova.nikola napsal(a):
Dobrý den,

mám jeden dotaz. Už po druhé se nám stalo (asi po týdnu) že jsme na pastvině našli mrtvou ovci. První asi 3 měsíční skopec, po druhé po týdnu asi 2 roky stará krásná ovečka (měsíc po porodu). V obou případech měli hustou, bílou pěnu u huby a nozder. U skopce jsem si všimla, že měl na noze červený flíček, jakoby od krve, ale u dospělé ovce jsme nic takového neobjevili.

Letos je u nás spousta zmijí, myslíte, že by to mohla být příčina jejího kousnutí? Nebo co by to mohlo mít za důvod?
Díky za odpověď :).

No, jediný vám můžu říct najisto: zmije za to nemůže.

ale jinak je jediná možnost jak zjistit příčinu úhynu: pitva.

15.7.2017 20:05
lilo

XXX.XXX.201.210

Pokud meli penu u huby a nozder... mohlo jit o penovou tympanii... mate pastviny pristupne i pro lidi?
jak vypadali v jake byly poloze, byli nafoukle, meli prujmovou stolici? v jake byly vizivove kondici... zkratka jeste podrobnejsi popis.. ale i tak je to bez pitvy jen polemika...

Přidejte reakci

Přidat smajlík