Máte s nimi někdo zkušenost? Přijde mi to jako dobré rychlé řešení - co myslíte?
Popis výrobce: Ocelové válcované sloupky s otvory pro upevnění izolátorů
•jedná se o válcovaný otevřený profil
•povrchová úprava Magnelis (Zinek 93,5%, hliník 3,5%, hořčík 3%)
•tloušťka materiálu je 1,5 mm
•půdorys 50 × 30 mm
•standardně obsahují otvory Ø 8 mm pro upevnění izolátorů
•sloupky jsou standardně dodávány bez izolátorů, v případě požadavku jsou dodávány s kulatými izolátory se závitem M6
•při zatláčení či zatloukání je vhodné použít zatloukač, který chrání horní stranu sloupku před poškozením
•na základě objednávky je možné i atypické provedení (delší dodací lhůta).
Ája-Molly
napsal(a):
Přímo odkaz: http://www.agropodnikas.cz/sloupky-pro-elektricky-ohradnik?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=Elektricke+ohradniky&utm_content=Elektricke+ohradniky&utm_term=zabezpeceni+sitoveho+elektrickeho+ohradniku.
Ahoj.Nikde jsem se nezjistil cenu sloupku.Pokud budeš vědět tak napis.Diky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bez betonování - prostě zatlačte! Zatlacil jsem a ( nastestni ) nic...
tau
napsal(a):
Ahoj.Nikde jsem se nezjistil cenu sloupku.Pokud budeš vědět tak napis.Diky.
Mají ceník, pouze na vyžádání. Cena je různá, dle typu, výšky sloupku a množství, ale jen pro představu:
Sloupek pro elektrický ohradník WIN 50×30×1300 mm, při odběru 1-199 ks - 79,01 vč. DPH
Sloupek pro elektrický ohradník WIN 50×30×1900 mm, při odběru 1-199 ks - 100,91 vč. DPH
Oplocenkový sloupek OPL 50×30×1300 mm, při odběru 1-199 ks - 80,47.
Oplocenkový sloupek OPL 50×30×1900 mm, při odběru 1-199 ks - 101,88.

1,5mm tloustka materialu to neni nic moc.

Vubec si neumim predstavit nebo spis jo ale tu horsi variantu, jak tyhle sloupky drzi smer, kdyz jsou zatezovany ohradnikem do stran. Ani to nemusi byt rohovej, ten se stejne musi udelat s podperou, na ty fotce co maj tak je to blbost. Ale ohrady nejsou jen rovny, a tam se ten profil bude prece zarezavat do hliny a vyvracet. Me prijde lepsi udelat betelny rohy z cehokoli a jako drzak lanka nebo i dratu pouzit laminatovy tycky. Izolatory bud ty novy se zavitem nebo stary ostiny.
Ja som použil stĺpiky z nepoužitých výstuh do plastových okien. Hr je 2 mm a profil je uzatvorený štvorec ale nie úplne spojený... do dobrej pôdy šli zatĺcť dobre, do kamenitej nešli skoro vôbec... ja mám na nich pletivo 1,2 m vysoké... neviem, pre mňa toto bolo len náhradné riešenie a stĺpiky som mal temer zdarma...1,5 mm sa mi zdá dosť málo, najmä ak by mali byť tieto stĺpiky opakovane vyberané a viac krát použité... a aj cena sa mi nezdá práve "ľudová"...

Nouzove takovy materialy proc ne a pri malym zatizeni to treba i par let vydrzi, tenky lanko, kvalitni rohy a kdyz se to nekde bude ohejbat tak dat stycnej bod taky pevnejsi aby se tlak prenes na nej. Jestli to mate platit ze svyho tak si to jeste rozmyslete, jestli to ma jit z nejaky dotace tak vem to cert :).

Tak tak, pan Mastňáček to myslím svými příspěvky dokonale vystihl.

Akát je výborná volba.

Na kolik metru to mate? Akat je dobrej, ale svepomoci rucne pujde zatloukat spatne. Takze pocitejte jeste s nakladama na zatloukani a ty nejsou male. Smrkovou kulatinu zatlucete beranidlem nebo i palicej bez problemu ( pokud nejste na skale nebo kamenitym terenu ). Zalezi jak dalece planujete ty ovce chovat. Smrk na dobrym miste vydrzi 5 i vic let. Pred mesicem oslavila ta moje smrkova ohrada 6 let. Puvodnich kulu je tak 50 odhadem. Mozna ze vydrzi cast jeste dalsi rok, ale to uz bude s odrenyma usima.
Jde jen o nějakých 260 m,0,4 ha. Pozemek je spíše vlhčí, tak bych tam raději viděla ten akát. Soused dělá v lesnictví, tak ho zkusím požádat o pomoc. Ovečky plánujeme 3-4, pouze na spásání, pak do mrazáku. Za pár let by měli ovečky nahradit dva koníci, tak bych raději ohradu stavěla už na ně, výšku 150 cm. S tím, že by se pak dráty vyměnili za pásky... Je to tak reálné?
Jiný sloupek pro elektrický ohradník,60 Kč bez izolátorů, průměr 2x2cm, délka 1,5m.