Naši kluci z 50 % české a 50 % AN krve váží ve 4 měsících bez týdnu 25 kg (ale kluci bývají větší) a jsou z trojčat. Když se narodili byli to strašní prckové. Ještě ve 2 měsících a něco týdnech, kdy jsem vážila měli 14 a 16 kg. Myslím, že záleží na tom z kolikačat kozička je, do kdy byla u kozy, výživa a geny.
No je to kozička vysloveně mléčný typ, taková suchá, nebyla zvyklá moc na příkrm, spíš tráva a seno plus ještě byla u maminy ta moc mlíka podle mne už neměla.Zdá se mi spíš menší, ale je zdravá.Ale její rodiče jsou hodně velcí.
S našima kozlama to nemůžu srovnávat, to sou AN 72%, takoví svalovci, mají tak odhadem 32 kg nejmíň.Ale taky ti byli odmala na bohatém příkrmu, tak měli trochu jiný start.
Ta kozenka má tak odhadem 18 kg, nic moc, ale chutná jí, bohužel jak na spoustu věcí není zvyklá, tak se musí s ní opatrně jak s jádrem, tak na zahradě, nejradši by lovila švestky a hrušky, jabka.Naše kozy jsou zvyklé si uzobnout kde co průběžně, tato nenažera by nejradši měla vše, pak jde hned na řídko.