Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.8.2017 16:47
Bertil

XXX.XXX.50.121

Máte někdo zkušenost s proleženinami?Aspoň myslím, že se jedná o proleženinu. Mám kozlíka, který špatně chodí a tak často polehává ( jeho máma se ovšem válí pořád a nic jí není). Včera jsem mu na hrudní kosti objevila zaschlou hlínu (to byl ale omyl), tak jsem mu ji chtěla vyčistit, místo toho se mi do ruky vyřinula krev. Asi jako když mírně pouštíte vodu z kohoutku. Takhle to teklo pár vteřin, potom už jen pár kapek a nic. hrozně mě to vyděsilo. Desinfikovala jsem Betadinem, ale co dál. Vet bude až ve středu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.8.2017 17:43

Bertil napsal(a):
Máte někdo zkušenost s proleženinami?Aspoň myslím, že se jedná o proleženinu. Mám kozlíka, který špatně chodí a tak často polehává ( jeho máma se ovšem válí pořád a nic jí není). Včera jsem mu na hrudní kosti objevila zaschlou hlínu (to byl ale omyl), tak jsem mu ji chtěla vyčistit, místo toho se mi do ruky vyřinula krev. Asi jako když mírně pouštíte vodu z kohoutku. Takhle to teklo pár vteřin, potom už jen pár kapek a nic. hrozně mě to vyděsilo. Desinfikovala jsem Betadinem, ale co dál. Vet bude až ve středu.

Spíš absces.

13.8.2017 18:13
Bertil

XXX.XXX.50.121

I když tam nebyl vůbec žádný hnis?

13.8.2017 19:50

Bertil napsal(a):
I když tam nebyl vůbec žádný hnis?

Hnis je někdy pro laika nerozeznatelný od krve. pokud tam byl strup a po odstranění strupu na vás něco vyteklo, byl to absces.

14.8.2017 19:14
Bertil

XXX.XXX.50.121

Tak děkuji, absces by mě fakt nenapadl. J pravda, že krev byla neskutečně jasně červená. ještě jednou dík.

Přidejte reakci

Přidat smajlík