Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.8.2017 13:12
kim216

XXX.XXX.250.205

Dobrý den, včera se nám zdula koza, naštěstí už je snad z nejhoršího venku. Vet nám dal timpasol naředěný v půl litru vody. Nemáte nějaký grif jak to do ní co nejlépe dostat? Nám se po bojích povedlo že vypila cca půlku, možná trochu víc. Krom toho že se napil i manžel který ji držel a já se to do ní snažila nalít, spoustu jsem toho rozcamrala mimo a málem jsem ji chudinu i přitopila. Teď to máme snad za sebou zdá se mi že jí začínají pracovat žaludky a pozobává seno ale pro příště. Někde jsem tu četla že myslím Roklanka dělá z Ruminalu kaši, ale ten tympasol by asi nešel naředit do menšího množství, tam je asi důležitý ten objem jestli jsem to dobře pochopila. Předem děkuji za nějaké tipy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.8.2017 21:59

Jakýkoliv přípravky v tekutém stavu dávám do flašky od dětského pití, má to takové pítko a je to netekoucí, jen když se zmáčkne láhev. Ovci si nasměřuji někam ke stěně, stojím ve stejném směru jako ona. Levou rukou si ji chytnu pod bradou, přizvednu hlavu, palce lehce otevřu tlamu a pravou rukou vložím láhe do tlamy. Zmáčknu a tím tekutina stříkne do krku, ona polkne a já zase zmáčknu. Stačí chytit rytmus a ovce se ani netopí

15.8.2017 22:09

Grif?

mám drencher. nechápu, jak jsem mohla něco takového dělat bez něj.

17.8.2017 06:57
kim216

XXX.XXX.250.205

A jak jí mám správně otevřít tu hubu? Mě to tedy lehce určitě nešlo, neustále dávala hlavu dolů a musela jsem jí to doslova páčit asi jsem nenašla to správné místo. A dívala jsem se na ten drancher a nevypadá to vůbec špatně. Moc děkuju za tip.

17.8.2017 09:57

Mám drencher jak pro malý jehňata a kůzlata, tak pro větší zvířata. Bez něj bych se už ani nepokoušel do zvířete něco dostat. Pokud ho člověk nechce kupovat, tak uplně stačí kus hadice s nasazeným trychtýřem. Zavedete to do bachoru, jakýkoliv přípravek rozmícháte v PETce a pak jí obrátíte dnem vzhůru a hrdlo dáte až dolu do trychtýře a postupně jak to hadicí poteče do kozy, tak do petky pujde vzduch a postupně tam takhle nateče vše, aniž by vám trychtýř nějak přetejkal.

Jo a hubu otvírám tak, že chytnu čelist asi zespoda, prstama zatlačím mezi horní a spodní čelist do místa mezi předníma zubama a stoličkama a ony tu hubu prostě otevřou. Některé uplně dobrovolně, jiné se trochu vzpouzejí, ale i tak jí otevřou.

Domm

17.8.2017 10:47
Domm

XXX.XXX.89.231

DOBRÝ DEN, DÁ SE POUŽÍT I TENTO DREANCHER? https://www.kamir.cz/aplikacni-strikacka-drencher-ll-se-zasobnikem.

17.8.2017 16:13
profesor1

XXX.XXX.192.98

Skleněná láhev s tenkým dlouhým hrdlem - např od limonády (0,33l) případně od vína. Jde to v pohodě, bezestrát, jen se nebát strčit hloub do tlamy a z boku.

17.8.2017 19:42

Jo profesore a já třeba přesně tohle nedělám, protože zvířata toho dokážou trochu vdechnout a pak se jim umí rozjet pěkný zápal plic.

17.8.2017 22:15
profesor1

XXX.XXX.192.98

Otázka zněla na grif. Já v tom grif mám A nepamatuji se, že by dospělá ovce dostala z vdechnutého "nápoje" zápal plic. Jehně čerstvě narozené snad.

Přidejte reakci

Přidat smajlík