PAVELTpavel

XXX.XXX.89.231
Zde přikládám ke stažení (pokud se to nahraje) registrační lístek na založení čísla hospodářství.Vytisknete si ho a vyplníte a podepíšete a oskenovaný ho pošlete na email (já posílal na registrace@cmsch.cz - podívejte se na stránky ČMSCH zda li je ještě platný. A pak Vám vše přijde poštou.Ještě jsem do emailu napsal ať mi pošlou číslo mailem z důvodu že jsem ho obdržel doma dřív než to došlo poštou a tak jsem mohl jet po obdržení čísla nakoupit chovné kusy. Ještě radím si zřídit přístup na PORTÁL FARMÁŘE (také přikládám odkaz na stažení) je to lepší než každé hlášení papírově. Přikládám i postup vyplnění tiskopisů. Pavel.
PAVELTpavel

XXX.XXX.89.231
Aha sleduji že se mi to nenahrálo zkusím odkazy publikovat někam na net. pak pošlu odkaz.
PAVELTpavel

XXX.XXX.89.231
Tak jsem to nahrál zde http://leteckaposta.cz/600496604.
PAVELTpavel

XXX.XXX.89.231
Katka12
napsal(a):
Moc děkuju za eadu, můžu poslat email a třeba na twn by to poslat šlo katrin042@seznam.cz.
Mámte to v odkazech na uložišti letecká pošta kde se je to uložené 30dní pak to smažou.
PAVELTpavel

XXX.XXX.89.231
Pokud budete chtít pomoci rád pomohu stačí se sem ozvat a pak se s vámi spojím přes vámi uvedený mail a velmi rád poradím (pokud budu vědět).
PAVELTpavel

XXX.XXX.89.231
Katka12
napsal(a):
Už to mám uložené, díky moc.
Za málo
PAVELTpavel

XXX.XXX.89.231
Katka12
napsal(a):
Kdybych nevěděla, nebo mi něco nešlo ozvu se děkuju.
Dobře
PAVELTpavel

XXX.XXX.89.231
Ano povídejte. :D.
PAVELTpavel

XXX.XXX.89.231
Jablka jako pamlsek jsou pro ovce blbé -při přežrání je zavodní a pak může dojít i k úhynu, (to mi říkal chovatel od kterého jsem kupoval ovce)- řídím se tím a je to zatím "ťukťuk" v pořádku.Já dávám jako pamlsek chleba(rohlíky také moc pro ovce ne - obsahují moc pšenice a to pro ovce taky není moc zdravé), nebo mrkev. Jinak pak dávám ovcím celý oves. Přes zimu jsou na seně a senáži+ samozřejmě voda, liz a sůl, A se senáží dostávají i oves cca 2l ovsa na 6 ovcí, vitamíny NutriMix, nastrouhanou řepu. A cca 2týdny před a 1týden po bahnění dostávají lněné semínko -namleté zalité teplou vodou (z rychlovarné konvice-po zalití cca 30min odstát) vzniklý "sliz" i s vodou zamíchané do krmné dávky.Před bahněním dávku senáže snižuji a navyšuji dávku jádra - tj. ovsa.
PAVELTpavel

XXX.XXX.89.231
Jinak v pastevním období jsou ovce pouze na trávě (pastvě) a mají k dispozici seno, vodu, li, sůl. Jádro dotanou jen když je potřebuji "nalákat" do boudy a potřebuji s nimi pracovat - stříhání, paznehty, očkování, odčervování atd...
I u nás na horách jsem nechával stříhat ouessantky do půlky září.
Střihači mají volněji, je s nimi lepší domluva, ovcím to nevadí.
Ještě mají dva měsíce na růst vlny, při jarních porodech mají
vlnu kratší - jsou čistší, jehňata lépe najdou vemínko a vše je praktičtější.
Ostříhaná ovce víc žere, podle střihačů, aby se zahřála, takže i víc spase,
což je leckde žádoucí. Jak mi řekl opakovaně střihač - nažrané ovci zima nebude.
PAVELTpavel

XXX.XXX.89.231
My stříháme 2x ročně a to na podzim koncem září a na jaře před bahněním koncem února (bahníme- březen-duben).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Katka12
napsal(a):
Děkuji za radu, pani nám dala krmnou směs na ktreu byli zvykle, mame jen berana a jehnicku (jakobova ovce)tak se budu ridit Vasimi radami.
Promiňte, že se míchám do vaší diskuze, ale jaké plemeno jsou jakobovy ovce? Slyším to prvně.
Https://cs.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1kobova_ovce takovy trochu certi.

Klidne strihejte i na konci zari. A jeste lip kdyz si to naplanujete tak, ze se strihaj dvakrat rocne a tak, aby to prvni strihani vyslo tak mesic po porodech i dyl.

lilo
napsal(a):
Https://cs.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1kobova_ovce takovy trochu certi.
Děkuji, jsem moudřejší...
PAVELTpavel

XXX.XXX.89.231
MYSLÍM ŽE TAK TÝDEN, ALE UŽ NEVÍM PŘESNĚ.
PAVELTpavel

XXX.XXX.89.231
Dobrý eden,
který myslíte?

Svoje jméno a adresu předpokládám znáte. Zaškrtnete co chcete chovat a třeba tady: http://nahlizenidokn.cuzk.cz/ si najdete číselný kod vašeho katastrálního území které napíšete do kolonky na druhé straně formuláře.
Jo a číslo hospodářství tam nevypisujte. Stejně ho ještě nemáte, to vám teprv přidělí.
jinak tam snad není nějaký zádrhel, né? Kdyžtak to víc specifikujte.

Jo aha, sorry nějak jsem to špatně pochopil.
PAVELTpavel

XXX.XXX.89.231
A myslíte přes PORTÁL FARMÁŘE nebo V PAPÍROVÉ PODOBĚ? pokud na portálu tak s tím Vám poradím (pokud budu vědět) ale v papírové podobě to jsem nikdy nedělal takže s tím bohužel neporadím ale našel jsem toto na netu jestli potřebujete papír. podobu tak zde někdo dal nějaký vzor - http://farma-za-humny9.webnode.cz/album/fotogalerie-jak-zacit-/#dscf6893-jpg akorát pokud budete vyplnovat papír - dávat si bacha na kódy ty najdete v modré příručce kterou vám poslalo ČMSCH s číslem hospo. poštou. Ale podle mého je nejsnažší způsob portál farmáře.
PAVELTpavel

XXX.XXX.89.231
Dobře.

Katka12
napsal(a):
Mám opět dotaz, kvůli té registraci ovcí když sem poslala email s dokumentem a potřebovala bych zjistit jestli je opravdu zaregistrovali jak to zjistim? Prisla mi jen odpoved ze email byl prijmut nic vic.
To je v pořádku. Dali vám vědět, že o vás ví a až to zpracují, tak se vám ozvou na mail.
Mám taky dotaz: Poprve jsem z portálu farmáře odeslala hlášení o narození jehničky, ale nepřišlo mi zatím žádné potrvzení, že to tam mají. Poslala jsem to v pondělí. Mám se ozvat, nebo ještě počkat?
napsal(a):
To je v pořádku. Dali vám vědět, že o vás ví a až to zpracují, tak se vám ozvou na mail.
Mám taky dotaz: Poprve jsem z portálu farmáře odeslala hlášení o narození jehničky, ale nepřišlo mi zatím žádné potrvzení, že to tam mají. Poslala jsem to v pondělí. Mám se ozvat, nebo ještě počkat?
To je divné, při hlášení přes portál přijde potvrzení zpracování obratem do pár minut, na to žádné ruce nesahají, jde to automatem. Skutečně jste to odeslala? Někde je tam záložka změny k odeslání, nevisi vám to tam?

Massaro
napsal(a):
To je divné, při hlášení přes portál přijde potvrzení zpracování obratem do pár minut, na to žádné ruce nesahají, jde to automatem. Skutečně jste to odeslala? Někde je tam záložka změny k odeslání, nevisi vám to tam?
Tahle odpověď mi přišla asi uprostřed týdne na můj dotaz, jestli to tam mají.
Dobrý den,
pokud využíváte elektronické hlášení -ovce ručně- tak tam Vám systém, po úkonu OVĚŘIT, nabídne ODESLAT ke zpracování.Pokud toto potvrdíte, napíše Vám, že VAŠE HLÁŠENÍ BYLO ODESLÁNO.
Ale toto hlášení není on-line. Takže čeká, do pátku, na zpracování.Potom Vám přijde seznam živých zvířat, nebo chybník.

napsal(a):
Tahle odpověď mi přišla asi uprostřed týdne na můj dotaz, jestli to tam mají.
Dobrý den,
pokud využíváte elektronické hlášení -ovce ručně- tak tam Vám systém, po úkonu OVĚŘIT, nabídne ODESLAT ke zpracování.Pokud toto potvrdíte, napíše Vám, že VAŠE HLÁŠENÍ BYLO ODESLÁNO.
Ale toto hlášení není on-line. Takže čeká, do pátku, na zpracování.Potom Vám přijde seznam živých zvířat, nebo chybník.
Asi jsem udělala někde chybu, zkusila jsem to znovu a je to OK
Vámi podané 1 hlášení bylo přijato a zpracováno bez chyb.
-.