Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.10.2017 18:33
Nicoleta

XXX.XXX.15.126

Zdravím, dostala jsem v červenci berana na mazlíčka. Beran vždy hlasitě bečel, ke konci září strašně málo a slabě a teď už vůbec nebečí. Někdo mi říkal, že je to tím, jak je sám a trápí se. Máme ještě drůbež a miniprasátka, ale ne jeho druh.
Teď nevím co s tím, jestli je to skutečně samotou. Mám ho ráda, slyší na jméno a docela jsme si na sebe zvykli. Co radíte? Rozhodně nechci, aby skončil jako maso.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.10.2017 19:01
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kriste pane.

3.10.2017 19:26
Nicoleta

XXX.XXX.8.171

Tak místo toho poraďte radši. Přišel o hlas jsem tím myslela.

3.10.2017 19:29
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Protože beran je stádové zvíře, má to dvě řešení. Buď se nastěhujete do jeho příbytku vy, natrvalo a nepřetržitě, anebo on se nastěhuje k vám domů. Také natrvalo a nepřetržitě. Budete spolu prostě trávit 24 hodin denně. Tak, jak to ovce běžně dělají. Píšete, že již jste si na sebe zvykli, tak v čem je problém? Budete ho sebou brát do práce či školy, nebo kam chodíte. Všude. A pak bude vše v pořádku.
Další řešení je přikoupit mu jehnice, nejméně jednu, ale spíše více.
Nejlepší řešení, ve vašem případě, je, ho ubytovat urychleně v mrazáku.

3.10.2017 19:31
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Nicoleta napsal(a):
Tak místo toho poraďte radši. Přišel o hlas jsem tím myslela.

A dívala jste se, zda je ještě živý?

3.10.2017 19:37
Massaro

XXX.XXX.205.119

Janinka Bosorka napsal(a):
Protože beran je stádové zvíře, má to dvě řešení. Buď se nastěhujete do jeho příbytku vy, natrvalo a nepřetržitě, anebo on se nastěhuje k vám domů. Také natrvalo a nepřetržitě. Budete spolu prostě trávit 24 hodin denně. Tak, jak to ovce běžně dělají. Píšete, že již jste si na sebe zvykli, tak v čem je problém? Budete ho sebou brát do práce či školy, nebo kam chodíte. Všude. A pak bude vše v pořádku.
Další řešení je přikoupit mu jehnice, nejméně jednu, ale spíše více.
Nejlepší řešení, ve vašem případě, je, ho ubytovat urychleně v mrazáku.

Já myslím, že první varianta je optimální. Zvlášť, když si na sebe docela zvykli

3.10.2017 19:38
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Dnes mám narozeniny, tak se fakt skvostně bavím. Jen tak dál.

3.10.2017 20:03
Massaro

XXX.XXX.205.119

Tak to musím pogratulovat a popřát mnoho zdraví

3.10.2017 20:04
Nicoleta

XXX.XXX.8.171

no vy jste to zabili ... pořídím ovci, díky

3.10.2017 20:41
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Massaro napsal(a):
Tak to musím pogratulovat a popřát mnoho zdraví

Moc děkuji

3.10.2017 20:46
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Nicoleta napsal(a):
no vy jste to zabili ... pořídím ovci, díky

Sympatická, neuráží se, to se fakt cení. Ovce je stádové zvíře, sama se ani chovat nesmí, je to týrání. Opravdu. Sousedka odkojila na flašce jehničku, od narození, ovena za stádo brala ji, sousedka pro ni byla vůdčí ovce. Když sousedka s ovenou nebyla, byla v práci atd. ovce nepřetržitě bečela, stále. Pošla v roce a půl. Ovce.

4.10.2017 06:10
Nicoleta

XXX.XXX.8.171

Janinka Bosorka napsal(a):
Sympatická, neuráží se, to se fakt cení. Ovce je stádové zvíře, sama se ani chovat nesmí, je to týrání. Opravdu. Sousedka odkojila na flašce jehničku, od narození, ovena za stádo brala ji, sousedka pro ni byla vůdčí ovce. Když sousedka s ovenou nebyla, byla v práci atd. ovce nepřetržitě bečela, stále. Pošla v roce a půl. Ovce.

Proč taky, já se tady také kolikrát zasměji nad nějakým dotazem. Beran jede přes zimu ke známému na statek (má ovce), na jaře se vrátí k nám a už ho tady jeho holky budou čekat. Jinak též přeji vše nejlepší, také mám tento týden narozeniny.

4.10.2017 06:21
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Nicoleta napsal(a):
Proč taky, já se tady také kolikrát zasměji nad nějakým dotazem. Beran jede přes zimu ke známému na statek (má ovce), na jaře se vrátí k nám a už ho tady jeho holky budou čekat. Jinak též přeji vše nejlepší, také mám tento týden narozeniny.

Tak to se váš berry má udělala jste to nejlepší. A o jaké plemeno se jedná? Náš suffolk přijde pro pamlsek, vezme z ruky, ale radši s ním moc nelaškujeme. Prý později začínají trkat, když se moc drbou a tak.
Přeju i vám krásné narozeniny, užijte si je vesele a spokojeně.

4.10.2017 12:15
moonika

XXX.XXX.157.95

Přidejte reakci

Přidat smajlík