dad
napsal(a):
Účinná látka Levamisole a Praziqantel, cena za 5 l cca 5000, -, bude k objednání na ČMSCH do 30.11.2017
bude to malým chovatelům k něčemu v tak velkém balení ?
DA.
Pokud jste dobře četl, tak objedná veterinář nebo chovatel. Pokud objedná veterinář, tak potom je od něj možné koupit jen množství pro pár zvířat. Jasně, že pro 3 ovce by to chovatel měl "na 100 let". mezitím by byl odčervovák neúčinný. Je dobré se s vaším veterinářem domluvit.
Verrru

XXX.XXX.157.187
dad
napsal(a):
Účinná látka Levamisole a Praziqantel, cena za 5 l cca 5000, -, bude k objednání na ČMSCH do 30.11.2017
bude to malým chovatelům k něčemu v tak velkém balení ?
DA.
Dobry vecer, prosim Vas, kde o tom najdu nejake info?
Dekuji Veronika.
přezdívka
napsal(a):
Pokud jste dobře četl, tak objedná veterinář nebo chovatel. Pokud objedná veterinář, tak potom je od něj možné koupit jen množství pro pár zvířat. Jasně, že pro 3 ovce by to chovatel měl "na 100 let". mezitím by byl odčervovák neúčinný. Je dobré se s vaším veterinářem domluvit.
Jo. Četl, jenže tohle je množství které je na tři roky v našem okrese. A to jsem možná optimista. Snad tam u Vás máte víc možností jak si těch pět litrů rozebrat.
Verrru

XXX.XXX.157.187
přezdívka
napsal(a):
Bylo to jako příloha Zpravodaje SCHOKu. Organizují to na ČMSCH v Hradištku. Zkust se tam nějak proklikat.
Aha, moc dekuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

dad
napsal(a):
Jo. Četl, jenže tohle je množství které je na tři roky v našem okrese. A to jsem možná optimista. Snad tam u Vás máte víc možností jak si těch pět litrů rozebrat.
Pět litrů zase není až tak moc. Při dávce kubík na pět kilo to je na nějakých 300 bahnic.
napsal(a):
Pět litrů zase není až tak moc. Při dávce kubík na pět kilo to je na nějakých 300 bahnic.
Ano.
To je tři sta bahnic. Nejsem z míst kde se běžně pase. Tady je za velké stádo označováno deset hlav na zahradě . A to dá z místních málokdo . Ani já ne .
Možná tak ještě daňci, jestli je odčervují.

dad
napsal(a):
Ano.
To je tři sta bahnic. Nejsem z míst kde se běžně pase. Tady je za velké stádo označováno deset hlav na zahradě . A to dá z místních málokdo . Ani já ne .
Možná tak ještě daňci, jestli je odčervují.
Už vidím, jak daňka odčervíte drencherem.
Jinak u mě je taky deset bahnic už velké stádo, a přesto za rok minimálně těch pět litrů odčervovadel spotřebuji plus k tomu ivomec. Prostě pokud veterinář trochu dělá i přežvýkavce, pětilitrové balení není překážkou a o to mi jde.
napsal(a):
Jinak u mě je taky deset bahnic už velké stádo, a přesto za rok minimálně těch pět litrů odčervovadel spotřebuji plus k tomu ivomec. Prostě pokud veterinář trochu dělá i přežvýkavce, pětilitrové balení není překážkou a o to mi jde.
Jasně. Když je to čemu nacpat do huby tak je to pohoda.
Tady jsou veti na pejsky a kočičky. Koza je moc velká exotika. Za vetem co dělá do větších zvířat musím mimo okres. Ke všemu to zatím zaplať pánbů zvládáme bez chemie. Tak ať nám to vydrží.
napsal(a):
Vy jste veterinář ? Jinak si nedokážu vysvětlit tu spotřebu. To by snad bylo zdravější takový chov zrušit a založit nový, ne tak náročný na odčervení.

Bodlinka je právě ta, která jako jediná široko daleko v našem okolí tu exotiku dělá!
přezdívka
napsal(a):
No, pokud jste dobře četla - ŽÁDOST o povolení výjímky na zásobování, výdej a použití
neregistrovaného léčivého přípravku atd...
Žadatel (ošetřující veterinární lékař)...krom jiného :
Povolení žádáno pro chov...
Majitel...
Druh a kategorie zvířat...
Předpokládaný počet léčených zvířat...
Důvod žádosti...
Domnívám se, že žádost na povolení výjímky na dovoz léčiva podává veterinář na
konkrétní hospodářství, stejně jako to bylo na přípravek Levitape, nikoliv pro sebe.
V úvodní příloze je psané: plátcem léčiva je přímo veterinární lékař, nebo pokud
k objednávce přiloží vyplněnou dvojstrannou smlouvu mezi lékařem a chovatelem, tak
může léčivo přímo uhradit chovatel.
Podle mého názoru, pokud ČMSCH pošle na základě smlouvy léčivo přímo chovateli,
možná bude cena nižší o marži veterináře za prodej. I když žádost veterinář jistě
nebude také podávat z lásky.
pajca
napsal(a):
No, pokud jste dobře četla - ŽÁDOST o povolení výjímky na zásobování, výdej a použití
neregistrovaného léčivého přípravku atd...
Žadatel (ošetřující veterinární lékař)...krom jiného :
Povolení žádáno pro chov...
Majitel...
Druh a kategorie zvířat...
Předpokládaný počet léčených zvířat...
Důvod žádosti...
Domnívám se, že žádost na povolení výjímky na dovoz léčiva podává veterinář na
konkrétní hospodářství, stejně jako to bylo na přípravek Levitape, nikoliv pro sebe.
V úvodní příloze je psané: plátcem léčiva je přímo veterinární lékař, nebo pokud
k objednávce přiloží vyplněnou dvojstrannou smlouvu mezi lékařem a chovatelem, tak
může léčivo přímo uhradit chovatel.
Podle mého názoru, pokud ČMSCH pošle na základě smlouvy léčivo přímo chovateli,
možná bude cena nižší o marži veterináře za prodej. I když žádost veterinář jistě
nebude také podávat z lásky.
Tady se trefil hřebíček na hlavičku. Pokud vet objedná, určitě bude rád když zbytky použije do malých chovů. Na okrese taky nebude jediný. Podle mých zkušeností je širší dohoda mezi veterináři a chovateli skoro nemožná. Tady si jede každý po svém.
Takže se přidat (dohodnout) k velkému chovu. A když ne tak jsme znovu u běžných značek antiparazitk v malospotřebitelském balení.
Nejsem od Benešova kde se na každém kopci něco pase. .
Jaatyaon

XXX.XXX.115.252
Taky bych si vzala treba pulku, pokud nekdo budete objednavat a je to pro vas moc...

Přípravek First Drench mi právě dorazil na veterinu, takže ti co si ho objednávali ho už můžou mít u veta.