Dobry den, jsem novopečený chovatel koz máme tři kozy dvě dospělé březí a jednu sedmiměsíční. Pročetl jsem hodně knih, internet at mám nějaké znalosti ale jsem nováček jedná naše březí koza má břicho už jak balon koupily jsme ji již březí dnes je neklidná oproti jiným dnům na holky dorazí tak je zvlášť oddělená v choulu začíná ji klesat jemně břicho a jsou vidět hladové jámy teda hlavně na pravé straně. Trošku ji natéká vulva a uprostřed je lesklá sna trochu teče hlen ale jen nepatrně se jí nalévá veminko je už druhorodicka jsou to příznaky porodu? Nebo máme ještě trochu času ?
Tak tady je pár fotek sice pindu mi nechtěla ukázat ale trošku tam je no má ji větší než rano i mokrou okolo i ji.jen doufám že neprska ale ocasem nevrti a navíc se protahuje.
Bekkky

XXX.XXX.254.87
Pokud se blíží porod, mají už pořádné vemeno a i vulva je opravdu větší. Řekla bych také tak nejméně 14 dní... Tak snad neklame tělem.
Mno snad jo ale čím dál více si myslím že je Spiše Míša kulička a dneska začala prskat achjovja se znad nedočkáme kůzlat ani mléka hih.
No, já nevím, ale teď je spíše termín říje a břicho mi také nepřijde moc veliké. Některé naše kozy mívají po pastvě větší. Kdy jste tu kozu kupoval ? Jestli letos v létě, tak i když byla s kozlem, tak nemusela být připuštěná. My když mívali kozy s kozlem tak se prskali kolem září a první kůzlata jsme mívali koncem ledna. Teď když nemám kozla, tak se kozy prskají cca od září klidně do vánoc a pak už zas ne.