Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.10.2017 06:48
nunuabubu

XXX.XXX.251.53

Mame dva pozemky každej cca 500 m čtverečních v jednom je Kozinec postavený kde máme tři kozy vzhledem k tomu že je to malá plocha a neužívala by je máme to spíše jen jako výběh. kozy mají v kozinci dvoje jwsle se swnem plus rano každá 250g krmbe mrkve s bramborem,150 g vojteskovych granuli s mackanym ovšem a kukuřičným šrotem. Plus nasekany velký pytel trávy dvakrát denně je to dostačující? Večer mají to samé jen méně granuli. zde jsou fotky holek tak jestli je vše v pořádku.

25.10.2017 07:49
lilo

XXX.XXX.201.210

Osobne nejsem zastancem staleho vybehu... je to lihen na problemy s parazity... nedokazu posoudit velikost krmne davky... protoze to musite vedet kolik vam ta koza doji, jestli prosperuje atd... z fotky vidim rozcuchanou kozu jednu a tutez... asi bych se zamerila na parazity... mrknete jake ma ocni sliznice podle testu famach na internetu vygooglete...

25.10.2017 07:55
profesor1

XXX.XXX.192.98

Nezapomeňte i na vnější parazity.

25.10.2017 09:29
nunuabubu

XXX.XXX.251.53

Ano před týdnem jsem odcervoval panacurem. Kozy jsou zasusene jedná je březí cca 2 měsíce máme kozy cca 1,5 měsíce výběh na podzim vyvapnim. chovatelka od které je mám mi doporučila odčervit raději chuť k jídlu mají, a na vnější parazity nevím co použít vzhledem k březosti jedne. Jinak obden kartacuji.

25.10.2017 09:34
nunuabubu

XXX.XXX.251.53

Jeste jaem chtěl dodat jsou spokojené nemeci, mezi sebou si hrají no je pravda že ta srst se mi nezdá naše třetí koza ji má lesklou a prilehavou tak snad se to po odčervení změní i u těch dvou.

25.10.2017 10:11
lilo

XXX.XXX.201.210

Ja bych byla opatrnejsi u te co je brezi... asi by bylo dobre pozvat si veterinare... neodcervovat naslepo... ale udelat koprologii... pak odcervit a pak ji opakovat jeslti neni rezistence... protoze vetsina parazitu uz je proste na fembendazol rezistentni... panacur je drahej ale neucinej.. a co se tyka suspenzi do huby to davkovani je tam opravdu na miste navysit pripadne odcervovat ve vice davkach vice dni po sobe a cele to zopakovat jeste po mesici... v prubehu brezosti a zvlast kdyz jsou zasusene je muzete nejpozdeji mesic pred porodem odcervit injekcne jeste ivermectinem... to by vzhledem k delce ochranne lhuty bylo mozna idealni... tak si o tom nactete na ifaune info je... stale se to tu mele dokola... co se tyka neleskle srsti.. muze jit take o mineralni nedostatky... muzou mit vsenky...to by ten ivermectin pokryl... muzete pridat nejake mastnejsi semena... treba lnene seminko slunecnici konopne semeno... nicmene to vypada jako bych vam radila driacky odcervovat... nikoliv chemii si setrete na to az opravdu nastanou problemy...na malem vybehu to je jen otazka casu... udelejte nejprve ten rozbor bobku...

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.10.2017 13:31
Uživatel s deaktivovaným účtem

Hele, já nevím, jestli je to o štěstí konkrétního chovatele, ale:

- znám lidi, co se fakt snaží, aby měli zvířata ve velmi dobře vyhovujících prostředích, mají čisto, pečují, a mají nemocnost, úhyny...

- a znám lidi, co mají zvířata ve fakt hrozných podmínkách, a přesto jim prosperují...

Asi karma?

25.10.2017 13:45
nunuabubu

XXX.XXX.255.66

Ponacur byl podán po poradě s veterinářem, sám si nic netruofnu dat sám samozřejmě jsem si toho načetl hodně ale teorie a praxe... Ja chovám čivavy deset let a poznam na pohled typovou civavu a dokážu si poradit samozřejmě scvetem ale u koz jsem začátečník minerálů mají, plastin, zkusím neco na zlepšení srsti. navíc znám docela hodně chovatelů co taky mají zvířata ve výběhu a trávu kosí a dávají do jeslí navíc o výběh se staram čistím tak jak v kozinci. Souhlasím že někteří meji zvířata v nevyhuvujichbpodminkach a prosperují jim a jiní co se snaží a nejde to rozbor bobků udělám.jinak bobky na pohled jsou v pořádku kulaté sypké samozřejmě nevidím do vnitr.

Bekkky

25.10.2017 15:26
Bekkky

XXX.XXX.139.166

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hele, já nevím, jestli je to o štěstí konkrétního chovatele, ale:

- znám lidi, co se fakt snaží, aby měli zvířata ve velmi dobře vyhovujících prostředích, mají čisto, pečují, a mají nemocnost, úhyny...

- a znám lidi, co mají zvířata ve fakt hrozných podmínkách, a přesto jim prosperují...

Asi karma?

To je přece známé, hloupej sedlák, velký brambory. A taky bychom se měli zeptat zvířat, co jsou hrozný podmínky... Když to není velký chov, kde snadno vznikají epidemie, tak mi tohle přijde hodně relativní, pokud mají zvířata vodu, žrádlo a kde si lehnout.

25.10.2017 16:04
nunuabubu

XXX.XXX.254.8

Přesně tak u nás maj všeho dostatek nedělá ní problém svůj čas věnovat zvířatům je to Relax.

25.10.2017 16:09
nunuabubu

XXX.XXX.254.8

Jsem si vědom že 500 m čtverečních je málo jako pastvina ale za barákem je louka tak az se naučí chodit na vodítku tak budou chodit tam se mnou ale je to za cestou taktze jen s dohledem jinak se zkusím s majitelem domluvit na pronájmu a oplotit.

Bekkky

25.10.2017 16:21
Bekkky

XXX.XXX.139.166

Můžete jim zpestřit jídelníček žaludy a větvemi, to je také na parazity, když nemají zatím možnost si nahledat na pastvě. I vzhledem k tomu menšímu výběhu. Na tohle téma je tu spousta vláken a odborníci.

25.10.2017 16:22
lilo

XXX.XXX.201.210

No kdyz si privezete zvirata z jineho chovu je vhodne je drzet chvili v karantene...rozhodne hned nepoustet na pastvinu... az po odcerveni, kontrole paznechtu atd atd...

25.10.2017 16:45
nunuabubu

XXX.XXX.254.8

Jo jen téma zaluda sem se bál větve dostávají z lišky to nám i ozraly, na zahradě, živý plot nám od země oholily taky myslím že to je ptáci zob či co ale jedovaté to není a ty žaludy jsou jako jádro ? Nebo se může krmit více ?

25.10.2017 16:48
nunuabubu

XXX.XXX.254.8

No to jsem nevěděl že je mít v karanténě hold vůl no paznechty jim o víkendu trošku oriznu ale jenom korekci jinak jsou ok jen jeden na zadní noze musím špičku ustřihnout jecdlouha ale mám trochu z toho strach mám nůž na paznehty + nůžky.

Bekkky

25.10.2017 17:03
Bekkky

XXX.XXX.139.166

No, musí si zvyknout, tak nejdřív trochu, ale my momentálně pasem pod lesem a na kraji je spousta dubů a kolik sežerou, neřeším. Kozy rády i jehličí. Prý je po něm výrazná říje.

25.10.2017 17:08
nunuabubu

XXX.XXX.254.8

Mno to okusujou jehličí maj ve výběhu smrky a zkoušky jim nejmladsi výhonky no tráva je tam taky ve výběhu ale převládá tam nějaký plevel které se platí a ten nechtějí žrát jinak kopřivy a jiný plevel zerou.

25.10.2017 17:11
nunuabubu

XXX.XXX.254.8

Chtěl jsem napsat plazí pitoma t9 hih.

27.10.2017 09:08
lilo

XXX.XXX.201.210

Se stromy se ve vybehu rozlucte...kam budou schopne dosahnout to postupne oholi.

27.10.2017 13:53
nunuabubu

XXX.XXX.150.63

To jo zivej plot je oholený cca 1,5 metrů od země hihi ale to nevadí vrch je zatím v poho.

Přidejte reakci

Přidat smajlík