Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.10.2017 20:37
gajdovka

XXX.XXX.35.235

Dnes jsem dostala vyrozumění z nějakého zemědělského institutu, že nemám nahlášené, kde mám ustájené kozy.Docela mě to zaskočilo, co mi hrozí za pokuty.Chovem se zabývám jedenáctý rok, předtím jsem měla reg.hospodářství s chlívky, nepamatuji, že bych hlásila, kde je mám ustájené.
Dnes bydlím jinde a mám nové hospodářství a od domu sto metrů stlučený přístřešek bez oken na hlíně, to mám jako hlásit?Nevím, co s tím, poradíte?Snažím se mít vše přihlášené, poctivě zapisuji, odepisuji, ale toto mě rozhodilo.Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.10.2017 20:43

Pokud vím, tak při přihlašování hospodářství se do mapky zakreslovaly dvě věci: ustájení a zdroj vody. To jste tehdá nedělala? Prostě bych jim tam třeba mailem poslala zákres do mapy a nazdar. Nebo si nejdřív zavolejte, ať dostanou, co chtějí...

25.10.2017 20:46
gajdovka

XXX.XXX.35.235

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud vím, tak při přihlašování hospodářství se do mapky zakreslovaly dvě věci: ustájení a zdroj vody. To jste tehdá nedělala? Prostě bych jim tam třeba mailem poslala zákres do mapy a nazdar. Nebo si nejdřív zavolejte, ať dostanou, co chtějí...

Už si nepamatuju, možná na výzvu jsem zakresila do mapy, co taky jiného a co když tam nemám zdroj vody?krindapána, aby mi to nezatrhli, asi nikomu nevysvětlíme, že taháme na kolečkách z domu barely s pitnou vodou.

25.10.2017 20:46
gajdovka

XXX.XXX.35.235

A jak tu dřevěnici nazvat, aby po mě nechtěli stavební povolení.

25.10.2017 21:40

Nejlépe "mobilní přístřešek"

A nemusí to být přímo zdroj vody, asi jsem to špatně nazvala. Jde o "pítko" prostě. Napaječka, místo, kde zvěř pije... nemusí odtamtud téct voda. Je jasné, že je mnoho míst, kde se pase, ale není tam přímo "zdroj".

Prostě bych jim tam zítra zavolala (přeci ve vyrozumnění musí být uvedeno, kdo to "vyřizuje") a zeptala se, co potřebují doplnit a jakou formou. Jeslti stačí udělat nákres a naskenovat jim to do mailu...? Předpokládám, že Vaší osobu k tomu live potřebovat nebudou.

Spíš mě zaráží, že to někdo prochází. Přeci když se zakládá hospodářství a maluje se tenhle zákres, tak se to dělá osobně na tom úřadě, tedy si pohlídají, aby bylo zakresleno vše, co potřebují vědět. To, že tam chtějí "ubytování" a "vodu" je neměnné, tedy je divné, že by to tam zakreslené neměli, ne?

26.10.2017 08:13
gajdovka

XXX.XXX.221.172

Nejlépe "mobilní přístřešek"

A nemusí to být přímo zdroj vody, asi jsem to špatně nazvala. Jde o "pítko" prostě. Napaječka, místo, kde zvěř pije... nemusí odtamtud téct voda. Je jasné, že je mnoho míst, kde se pase, ale není tam přímo "zdroj".

Prostě bych jim tam zítra zavolala (přeci ve vyrozumnění musí být uvedeno, kdo to "vyřizuje") a zeptala se, co potřebují doplnit a jakou formou. Jeslti stačí udělat nákres a naskenovat jim to do mailu...? Předpokládám, že Vaší osobu k tomu live potřebovat nebudou.

Spíš mě zaráží, že to někdo prochází. Přeci když se zakládá hospodářství a maluje se tenhle zákres, tak se to dělá osobně na tom úřadě, tedy si pohlídají, aby bylo zakresleno vše, co potřebují vědět. To, že tam chtějí "ubytování" a "vodu" je neměnné, tedy je divné, že by to tam zakreslené neměli, ne?

Člověk je hned vystrašený.s paní jsem ráno mluvila, zakreslím, popíšu mobilní přístřešek a snad na chvíli bude klid, ale děkuji.

26.10.2017 08:15
xchipsy

XXX.XXX.142.1

No nevím hhippie, ale já když jsem registrovala, tak jsem nikam nic nekreslila a ani to po mě nikdo - zatím! - nechtěl.
Ono je to i celkem logické, to že si registrujete hospodářství ještě přeci neznamená, že něco chováte - správně by to navíc mělo být tak, že nejdřív registrace, pak teprve zvířata - no a co když teprve budu něco stavět... Pak logicky nemůžu už při registraci něco kreslit do mapy, když třeba ještě nic nemám...
Ale možná se pletu...

26.10.2017 08:28
gajdovka

XXX.XXX.221.172

xchipsy napsal(a):
No nevím hhippie, ale já když jsem registrovala, tak jsem nikam nic nekreslila a ani to po mě nikdo - zatím! - nechtěl.
Ono je to i celkem logické, to že si registrujete hospodářství ještě přeci neznamená, že něco chováte - správně by to navíc mělo být tak, že nejdřív registrace, pak teprve zvířata - no a co když teprve budu něco stavět... Pak logicky nemůžu už při registraci něco kreslit do mapy, když třeba ještě nic nemám...
Ale možná se pletu...

Kdybych to věděla, že mám něco zakreslit, udělala bych to hned, nic mě to nestojí, na těch úřadech to mají vše provázané, nic jim neuteče, když na ně tzv.bliká, že mám registrovaná zvířata, pátrají, kde jsou ustájené
údajně je to vše pro evidenci, kdyby vypukla nějaká nemoc, aby věděli, kde asi tu salaš hledat.

26.10.2017 08:41
dad

XXX.XXX.225.133

gajdovka napsal(a):
Kdybych to věděla, že mám něco zakreslit, udělala bych to hned, nic mě to nestojí, na těch úřadech to mají vše provázané, nic jim neuteče, když na ně tzv.bliká, že mám registrovaná zvířata, pátrají, kde jsou ustájené
údajně je to vše pro evidenci, kdyby vypukla nějaká nemoc, aby věděli, kde asi tu salaš hledat.

Je to dokument - Oznámení o změně evidovaných údajů v evidenci umístění objektů hospodářství
Zařizuje se návštěvou místně příslušné Zemědělské agentury do tří měsíců po zaregistrování hospodářství nebo jakékoliv jiné změny. Tohle je hračka.
Teď lítám mezi SCHOK a UE abych dal dohromady papírové hlášenky od roku 10 do 15. Zlatej elektronickej registr - když se s ním naučíte. A stejně tam je šotek, občas něco vypadne nebo po roce objeví .
Hlavně to přežít ve zdraví .
David.

26.10.2017 14:38
dad

XXX.XXX.225.133

gajdovka napsal(a):

Veterinář to najde podle ČSMCH registrovaná hospodářství + UE počty kusů, druhů a přesuny.
Tohle jednou bude spíš zajímat celní a finanční zprávu.
Jinak je to nic neříkající zápis s křížkem na leteckém snímku pro LPIS.

26.10.2017 14:42
gajdovka

XXX.XXX.221.172

dad napsal(a):
Veterinář to najde podle ČSMCH registrovaná hospodářství + UE počty kusů, druhů a přesuny.
Tohle jednou bude spíš zajímat celní a finanční zprávu.
Jinak je to nic neříkající zápis s křížkem na leteckém snímku pro LPIS.

Jenže, když není chlívek u hospodářství, tak oni potřebují vědět dle katastr.mapy, kde se ta provozovna přesně nachází.
Proč celní a finanční správu?

26.10.2017 15:14
dad

XXX.XXX.225.133

gajdovka napsal(a):
Jenže, když není chlívek u hospodářství, tak oni potřebují vědět dle katastr.mapy, kde se ta provozovna přesně nachází.
Proč celní a finanční správu?

Protože daně se platit musí .
Tátovi se snažil berňák doměřit DPH z obilí pro slepice od kterých nepřiznal tržbu za vejce pro vlastní spotřebu .
Proč si myslíte že naskakuje evidence skoro na vše.
Jinak je to popsáno v Pokyny pro chovatele strana 3, odstavec 2.2.1., st.5 od.2.4., st.7 od.2.7.2.
Nedejte se mnou vyvézt z rovnováhy, akorát teď řeším něco podobného tak to mám načtené.
Přeju dobré pořízení na jednání se státním úředníkem. Lidé z praxe bývají v pohodě, ale těch v kanclu moc není.

26.10.2017 15:22
gajdovka

XXX.XXX.221.172

dad napsal(a):
Protože daně se platit musí .
Tátovi se snažil berňák doměřit DPH z obilí pro slepice od kterých nepřiznal tržbu za vejce pro vlastní spotřebu .
Proč si myslíte že naskakuje evidence skoro na vše.
Jinak je to popsáno v Pokyny pro chovatele strana 3, odstavec 2.2.1., st.5 od.2.4., st.7 od.2.7.2.
Nedejte se mnou vyvézt z rovnováhy, akorát teď řeším něco podobného tak to mám načtené.
Přeju dobré pořízení na jednání se státním úředníkem. Lidé z praxe bývají v pohodě, ale těch v kanclu moc není.

Tak to určitě nemůže být vážně, platit daň z vlastních vajíček pro sebe z desíti slepiček.

26.10.2017 20:22
dad

XXX.XXX.225.133

gajdovka napsal(a):
Tak to určitě nemůže být vážně, platit daň z vlastních vajíček pro sebe z desíti slepiček.

Ale jo, ten zápis jako podmět k vyšetření jsem si přečetl několikrát. Taťka je soukr zemědělec, pěstuje mimo jiné obilí (na prodej a pro svou potřebu). Z prodeje se odevzdává DPH. Z toho co si vzal pro svých dvacet slepic DPH neodevzdal - neprodal sám sobě a nedokázal, že krmení pro slípky nakoupil jinde.. Ke všemu neměl ani doklad o prodeji vajec ( to přece nemohl sníst sám = šidí stát na dani z příjmu a DPH), to že nemá povolen prodej ze dvora musel dokazovat.
Když už nevěděli jak na něj tak se vytasily s tímhle a světe div se - opravdu to dopočítali pět let zpětně plus penále. Daně - pokuty se přece platit musí.
Pokuta je nejlépe vymahatelná daň.
Nešlo o velkou částku, náklady na další šetření pro výpočet daně a penále určitě nepokryli náklady na plat pracovní komise FU.

29.10.2017 23:43
lesakm

XXX.XXX.104.26

dad napsal(a):
Ale jo, ten zápis jako podmět k vyšetření jsem si přečetl několikrát. Taťka je soukr zemědělec, pěstuje mimo jiné obilí (na prodej a pro svou potřebu). Z prodeje se odevzdává DPH. Z toho co si vzal pro svých dvacet slepic DPH neodevzdal - neprodal sám sobě a nedokázal, že krmení pro slípky nakoupil jinde.. Ke všemu neměl ani doklad o prodeji vajec ( to přece nemohl sníst sám = šidí stát na dani z příjmu a DPH), to že nemá povolen prodej ze dvora musel dokazovat.
Když už nevěděli jak na něj tak se vytasily s tímhle a světe div se - opravdu to dopočítali pět let zpětně plus penále. Daně - pokuty se přece platit musí.
Pokuta je nejlépe vymahatelná daň.
Nešlo o velkou částku, náklady na další šetření pro výpočet daně a penále určitě nepokryli náklady na plat pracovní komise FU.

Jó na to dělat pakárnu sami sobě jsou češi největší odborníci na světě, navíc teď finanční správa potřebuje vydělat na provoz EET, dotace pro velké firmy a nezdaněné dluhopisy tak budou dojit ty nejmenší protože ti nemají bandu právníků a nemůžou se nijak bránit navíc už plánují nové sazby DPH 19 a 23% takže co v vláda některým přidala na platech vytáhne si ode všech přes DPH zpět aby se vlk nažral a co nejvíc malých zlikvidoval...jen ještě čekám kdy zase začnou zavádět nesplnitelné povinné dodávky a zakládat JZD... ML.

30.10.2017 08:47
profesor1

XXX.XXX.199.251

Povinné dodávky? Zakládat JZD? To jako Babiš? Nemáte v té antibabiš histerii trošku hokej? Už se konečně smiřte s tím, že od zavedení EET musíte i vy platit daně a nejen že ji platili hlavně obyč. zaměstnanci.
Povinných dodávek by jsme se dočkali, kdyby nás tradiční vlády dál zadlužovaly víc a víc až by to vše krachlo. Daně by podle vás vybíraly možná menší, a jen od někoho, ale všechny by šly tam kam dosud - do kopru.

30.10.2017 14:34
dad

XXX.XXX.225.133

To co jsem popisoval se stalo ještě než někdo mohl tušit, že nějaké ANO vůbec vznikne.

31.10.2017 17:32
lesakm

XXX.XXX.104.26

profesor1 napsal(a):
Povinné dodávky? Zakládat JZD? To jako Babiš? Nemáte v té antibabiš histerii trošku hokej? Už se konečně smiřte s tím, že od zavedení EET musíte i vy platit daně a nejen že ji platili hlavně obyč. zaměstnanci.
Povinných dodávek by jsme se dočkali, kdyby nás tradiční vlády dál zadlužovaly víc a víc až by to vše krachlo. Daně by podle vás vybíraly možná menší, a jen od někoho, ale všechny by šly tam kam dosud - do kopru.

Máte v těch daních asi hokej, pokud nemáte zdanitelný příjem daně neplatíte, existuje totiž nějaké nezdanitelné minimum ze kterého neplatí daně ani zaměstnanci ani osvč rozdíl je tedy v tom že osvč se na rozdíl od zaměstnanců musejí starat nejen o to aby měli práci a všechny věci k tomu potřebné ale ještě se musí patlat s eet i když ti nejmenší stejně ve finále nakonec žádnou daň z příjmu nezaplatí prostě proto že nemají dost vysoký příjem... (DPH platí samozřejmě každý kdo je plátce na to ale EET nemá žádný vliv, na to máme přiznání DPH a kontrolní hlášení ) EET je navíc stojí zbytečné peníze které jim nepřinesou vůbec nic a které by měli spíš investovat do rozvoje firmy, zadlužování státu trvá stále a s výběrem daní nesouvisí souvisí s tím kolik která vláda utrácí a s ekonomickým cyklem, hrůza je spíše to že místo aby se vláda snažila nyní v době konjunktury šetřit na horší časy sestavuje neustále deficitní rozpočty (a kdo sestavoval poslední vládě rozpočty ? no vaše netradiční strana přece), pokud by to nezachránily mimořádné dotace z EU jsme 50mld v mínusu hlavně že si tady pořád každý na EU tak stěžuje...ML.

31.10.2017 23:15
profesor1

XXX.XXX.199.251

Máte pravdu, nerozumím tomu, ale selský rozum mě říká, že... ČR je momentálně zadlužena... tolik a tolik (kdo nás zadlužil doufám víte?!). Aby čr mohla splácet dluh, musí vybrat daně... Babiš státní dluh snížil, deficitní rozpočet snížil, ba dokonce slíbil že je schopný časem vytvořit rozpočet vyrovnaný. Momentálně je mu vyčítáno, že dosáhl snížení zadlužení tím, že nevrážel peníze do investic, tudíž zase nezvyšoval zadlužování. Tak mě už KU*WA vysvětlete proč vám stále vadí?!? Mám pocit že už tu plácáte šesté přes jedenácté, jen aby jste si mohl stále stěžovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík