Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý večer,
chci se zeptat zda jste někdo neřešil podobné co my.
Ve vesnici je jeden pán který má 4ha TTP. Slíbil mi že mi je nechá do "pronájmu". Ale říkal že na ně bere dotace a že se pokud mi to nechá tak je bude pořád pobírat. A prý mu to budu jen spásat a dělat si seno ale nebudu mu nic platit. Tak jsem se chtěl zeptat zda je to možné spásat na louce na kterou se pobírá dotace někdo jiný než ten co tam pase. Nebude to muset nějak ten pán, popř. já dokládat koho to jsou ovce atd...? Zatím máme jen malé stádečko 6ks ale chceme zvětšovat do cca 15ks (romanovky) a vstoupit do KU pro produkci plem. materiálu. A jak to opatřit postačí i nějaká dohoda -sepsaná na papíře a podepsaná oběma stranami?
Ono taky záleží na tom, jaké dotace na danou plochu pobírá, protože i když bude pobírat jen základní platbu SAPS, tak i v tomto případě se musí dodržovat termíny ohledně termínu seče či likvidace nedopasků, takže je zapotřebí si toto vyjasnit, abyste se pak nedostali do situace, kdy vám vlastník jednoho dne oznámí, že mu druhý den přijde kontrola na pozemky a je nutné mít danou plochu řádně upravenou (v horším případě i odstěhovaná zvířata), rovněž v poslední době probíhají kontroly ohledně výskytu degradovaných ploch a pokud plánujete na dané ploše chov ovcí, tak je velmi pravděpodobné, že se na pozemku vyskytnou místa, kde bude travní porost silně degradovaný (nejčastěji stabilní krmiště), takové plochy pak nejsou uznány za travní porost a z dotací jsou vyjímány, takže je zapotřebí na toto rovněž pamatovat, aby následně nedošlo k výrazným sporům.

Nesel bych do toho s nekym kdo neni do pribuzenstva. Chlapi to popsali presne.
napsal(a):
Nesel bych do toho s nekym kdo neni do pribuzenstva. Chlapi to popsali presne.
Chcete li přijít o kamarády a známé tak s nimi začněte podnikat
vlastník pozemku ví moc dobře, že by za nájem nedostal ani polovinu (čtvrtinu) dotace
a Vy budete za troubu co to za něj všechno udělá, a zadarmo, taky bude všechno Vaše vina, když budou problémy
to zadarmo je často to nejdražší
smlouva s chytrým je jen cár papíru, záleží jen na šikovnosti právníka
jestli nemáte momentálně jinou možnost tak možná, ale hledejte si pozemky do klasického pronájmu (vlastnictví), kdy budete platit nájem a pobírat dotace
nedoporučuji tenhle vyčůraný návrh.
napsal(a):
Dobrý večer,
chci se zeptat zda jste někdo neřešil podobné co my.
Ve vesnici je jeden pán který má 4ha TTP. Slíbil mi že mi je nechá do "pronájmu". Ale říkal že na ně bere dotace a že se pokud mi to nechá tak je bude pořád pobírat. A prý mu to budu jen spásat a dělat si seno ale nebudu mu nic platit. Tak jsem se chtěl zeptat zda je to možné spásat na louce na kterou se pobírá dotace někdo jiný než ten co tam pase. Nebude to muset nějak ten pán, popř. já dokládat koho to jsou ovce atd...? Zatím máme jen malé stádečko 6ks ale chceme zvětšovat do cca 15ks (romanovky) a vstoupit do KU pro produkci plem. materiálu. A jak to opatřit postačí i nějaká dohoda -sepsaná na papíře a podepsaná oběma stranami?
Když na ně bere dotace, tak od něj kupte seno. Spočítejte si kolik spotřebujete nafty na posekání a usušení a kolk to zabere času a nervů při nestabilním počasí - popřípadě kolik za to zaplatíte -. Pán sebere dotace a nevynaloží ani korunu. Taky bych to tak někomu nabídla, kdybych měla pozemek a nějakého toho "vola" co by na to přistoupil.
Pokud je tazatel v nouzi, chce chovat ovce a nemá možnost jiných pozemků, tak se mu nedivím, co se týče majitelů pozemků, tak se najde ledaskdo, taky jsem potkal člověka, který vlastnil pozemky, pobíral na ně dotace a ještě chtěl po osobě, která mu pozemky obhospodařovala docela nemalý nájem.

berrynator
napsal(a):
Pokud je tazatel v nouzi, chce chovat ovce a nemá možnost jiných pozemků, tak se mu nedivím, co se týče majitelů pozemků, tak se najde ledaskdo, taky jsem potkal člověka, který vlastnil pozemky, pobíral na ně dotace a ještě chtěl po osobě, která mu pozemky obhospodařovala docela nemalý nájem.
Ano mám zatím jen 5 oveček na necelém 0,5ha.V pohodě uživý i s jehňaty.(ale mají k dispozici i seno) Problém je v tom že je u nás ve vesnici velká farma chov přes 400ks ovcí a koz. A ti mají všechny okolní pozemky v pronájmu. Co nemají oni mají ostatní menší hospodáři. A aby si udrželi pozemky tak raději zvednou nájem než aby je pouštěli. Takže prostě ke klasickému pronájmu pozemku za slušnou cenu se nemám šanci dostat. Mimo tohoto pána je ve vesnici ještě jeden pán (důchodce) co má taky cca 3,5ha a to samé jako ten první pán pobírá dotace a nechává to sekat društvu. Ale prý by mi to taky nechal ale za stejných podmínek jako ten první takže by to bylo cca 7,5ha TTP což pro mě není málo. Na těch dotacích na pozemek nám nesejde, chceme produkovat plemenný materiál ovcí romanovských (popř. přemýšlíme o křížení části stáda s suffolkem..) o stádu cca 15-20ovcí a 2 berani. Takže by byla alespoň nějaká dotace na plemeníky v plánu jsou 2 (1ks na 10ovcí) a dotace na ovce. Takže by si jak se říká na sebe vydělalo (na stříž, očkování, odčervení, popř krmení)A zisk z plem. materiálu a prodeji jehňat by byl příjemnný přivýdělek do rodinného rozpočtu. Chov nás baví ale chceme se rozšířit.
napsal(a):
Ano mám zatím jen 5 oveček na necelém 0,5ha.V pohodě uživý i s jehňaty.(ale mají k dispozici i seno) Problém je v tom že je u nás ve vesnici velká farma chov přes 400ks ovcí a koz. A ti mají všechny okolní pozemky v pronájmu. Co nemají oni mají ostatní menší hospodáři. A aby si udrželi pozemky tak raději zvednou nájem než aby je pouštěli. Takže prostě ke klasickému pronájmu pozemku za slušnou cenu se nemám šanci dostat. Mimo tohoto pána je ve vesnici ještě jeden pán (důchodce) co má taky cca 3,5ha a to samé jako ten první pán pobírá dotace a nechává to sekat društvu. Ale prý by mi to taky nechal ale za stejných podmínek jako ten první takže by to bylo cca 7,5ha TTP což pro mě není málo. Na těch dotacích na pozemek nám nesejde, chceme produkovat plemenný materiál ovcí romanovských (popř. přemýšlíme o křížení části stáda s suffolkem..) o stádu cca 15-20ovcí a 2 berani. Takže by byla alespoň nějaká dotace na plemeníky v plánu jsou 2 (1ks na 10ovcí) a dotace na ovce. Takže by si jak se říká na sebe vydělalo (na stříž, očkování, odčervení, popř krmení)A zisk z plem. materiálu a prodeji jehňat by byl příjemnný přivýdělek do rodinného rozpočtu. Chov nás baví ale chceme se rozšířit.
Dejte vědět za dva roky jak se Vám daří a hodně štěstí v chovu a prodeji
je to Vaše rozhodnutí.
napsal(a):
Taky chovám romanovky s papírama a některý rok prodat je docela umění. Jeden rok jsem vybrala opravdu jen pár jehnic v ER a ostatní šlo na jatka a byla jsem ráda, že jsou pryč. A co se týká obonitovaných beranů je to to samé. Snažím se inzerovat a propagovat plemeno jak jen to jde, jenomže smetanu pak slízne někdo jiný. A vůbec nejlepší je, když k vám budoucí chovatel chodí pro rady a ujišťuje vás, že nakoupí z vašeho chovu, tak se mu věnujete, vysvětlujete a on pak koupí jinde.Počítejte, že 20 ovcí je 50 až 60 jehňat. Pokud chcete dělat plemenné beránky, tak je prostě musíte nechat až se vybarví - Aby to nebylo rezavé jak liška místo modrošedé. Nejde to nechat jich jen pár a ostatním dát gumičky na pytlík. I to se stává. Matka správná barva, otec správná barva a člověk se diví jaká jsou jehňata.. To se taky může vyštěpit třeba z 5 generace zpátky. Musíte mít prostor na to je včas odstavit a pořádně zabezpečit, aby nějaký nadržený mlaďas se nedostal do stáda. A že jsou vynalézaví v hledání různých děr. Nebo si ty díry udělají....