Uživatel s deaktivovaným účtem

Nedá mi to, abych nepodělila o radost. Necelý týden jsem teď měla volno a zastupovali mě v krmení i pasení další tři lidi. Mají ke kozám velmi dobrý vztah a starají se o ně pečlivě. Přesto, když jsem se tam dnes ráno po několika dnech objevila, jedna koza na mě jemně zamečela a hned ke mně přišly i ty ostatní, aniž bych jim dávala jakékoliv pochoutky, a začaly taky pomekávat. Jako kdyby mi přišly říct - konečně už jsi tady . Byl to moc hezký zážitek. Stalo se Vám něco podobného?

napsal(a):
Nedá mi to, abych nepodělila o radost. Necelý týden jsem teď měla volno a zastupovali mě v krmení i pasení další tři lidi. Mají ke kozám velmi dobrý vztah a starají se o ně pečlivě. Přesto, když jsem se tam dnes ráno po několika dnech objevila, jedna koza na mě jemně zamečela a hned ke mně přišly i ty ostatní, aniž bych jim dávala jakékoliv pochoutky, a začaly taky pomekávat. Jako kdyby mi přišly říct - konečně už jsi tady . Byl to moc hezký zážitek. Stalo se Vám něco podobného?
Ano, mám to taky tak. Ale dnes mě překvapily. Po roce mají ve výběhu berana. Překvapilo mě, že na mě kašlou. Přišly až na zavolání a byly úplně potichu.
Však čo by sa netešili keď ste kámošky :o)
ja som ešte, čo chovám kozy nebola od nich dlhšie ako deň tak nemám otestované. ale akonáhle k nim vojdem tak ma "okupujú" a mojkajú:).

Kozy jsou mrchy, jen co se jim ukazu na pastvine tak nemuzu udelat krok jak se mi pletou pod nohy a to jim nic nedavam. Ovce pribehnou, podivaji se co se deje a pak si jdou zas po svym a nechaj me bejt. Akorat kdyz otrvru prives a chci tam zacit davat treba drevo, tak ty mrchy zvykle na prevozy mi uz samy skacou na prives. Kravam kdyz se ukazu na pastvine tak me pronasleduje cele stado. K jinym se ta zvirata takhle nehrnou.

U těch koz, ovcí a tak, to beru - taky je mám vymazlené, ale nedávno jsem byla kupovat králíka a paní měla spousta havěti na dvorku a jak jsme tak procházeli mezi králíikárnami, pod nohami se nám pořád pletly slepice. Resp. slepice až tak ne, ale dva kohouti. Nevyznám se v plemenech, ale byli velcí jako husy, jen ne tak mohutní. A kam se paní hla, tam jí byli v patách, motali se pod nohama, překáželi, tichounce na ní povídali... a ona prý, že jsou to děsní mazlové, že pořád chtěj chovat! Musela si vzít toho nejvíc dotěrného do náruče a on se zavřenýma očima držel a nechal se mazlit! To jsem teda ještě neviděla!

Když si na kravíně vezmu jiný gumáky tak to krávy hend poznaj. Krok se hned změní a jak jdu chodbou mezi nima, tak se najednou všechny začnou otáčet a koukat po mně. Jindy jen ležej, přežvykujou a ignorujou mě. Nebo taky jen co příjdu do práce střízlivej, tak po mě divně koukaj

Nojo, Kubo, že seš takovej notor...