Co dáte svým kozám a ovcím na přilepšenou na Štědrý den?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.12.2017 15:50
Bekkky

XXX.XXX.249.120

Pochlubte se, a co jim dáte pod stromeček?

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.12.2017 17:04

Nejlepší by byl právě ten stromeček . U nás nic speciálního.

11.12.2017 17:38
lilo

XXX.XXX.201.210

Kousek rizku a bramborovyho salatu

11.12.2017 18:31
dad

XXX.XXX.225.133

To co každý den, nechci jim rozhodit zažívání

11.12.2017 19:25
berrynator

XXX.XXX.139.250

Ovce dostanou k večeři prémiové seno, které mám stranou pro jehňata.

11.12.2017 20:38
dominika.krizanova1

XXX.XXX.84.149

Moje dostávajú darčeky až tak týždeň po Vianociach. To chodím celý mesiac po známych a susedoch a zbieram vianočné stromčeky. Minulý rok som musela vyzerať dosť divne, keď som pri smetných košoch pchala do auta stromčeky týždeň po Vianociach. No ale čo by človek neurobil pre svoje zvieratá .
PS: Psy dostávajú baliaci papier, pomáhajú rozbaľovať darčeky. To ich baví najviac.
Dominika.

11.12.2017 20:54
profesor1

XXX.XXX.199.243

Popřeji po běžném nakrmení Šťastné a veselé a pospíchám k večeři.

11.12.2017 21:33
canka

XXX.XXX.35.233

Tak ja davam stedrovecerni kyblicek . Dostanou svoji denni davku jecmene a kukurice, k tomu svatecne pridam slunecnicova seminka, ovesne a psenicne vlocky, nadrobnoucko nakrajim mrkev, jablko a kedlubnu - to cele zaliji sparenym lnenym seminkem a na vrch posypu kurkami tvrdeho chleba...ani od jedne kozy nezbyde ani jeden drobek

11.12.2017 21:38
dominika.krizanova1

XXX.XXX.84.149

Ja sa zas bojím im nejako moc prilepšovať, predsa len sú kozeny zvieratá ktorým sa nevyplatí moc rapídne meniť kŕmnu dávku. Ale keď ich má niekto na také zvyknuté, tak prečo nie. Moje na žiadnu zeleninu zvyknuté nie su a ani ju nezjedia v žiadnom stave smajlík Dominika.

11.12.2017 23:54
peťak

XXX.XXX.159.147

My chodíme na vánoční pasecí procházku (o:.

12.12.2017 08:45
Jamarov

XXX.XXX.88.248

Jablka, trocha chleba, řepa, mrkev...oves, ječmen...opravdu skromně, ovcím i kozám...po večeři se obejdou všechny další zvířata a obdarují...než se to s dětmi obejde, mám dost času na to, aby měl ježíšek klid
Vůbec netuším jak to kouzlo každý dělá, ale já nemít tolik zvířat tak jsem v koncích
Procházka odpoledne se psem, kozama a dětma je taky fajn, kozy jsou jak pejsci a v lese maj dost dobrot i když je bílo.

12.12.2017 14:25
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Vždycky obejdu všechna zvířátka a dostanou nějakou mlsku - srnčí a zajíčci do krmelce kukuřičné klasy a řepu, pro lišky se najde něco v mrazáku (odřezky, které schovávám při zpracování zvěřiny), ptáčkům do krmítka zobání, doma pak feny něco na žužlání, koně jablko a mrkev, čuníci tvrdý chléb, králíci kousek řepy. Kozeny budou mít teprve první vánoce, takže to bude obdobné - kousek mrkvičky, řepy a kostičku tvrdého chleba (tak 2x2 centimetry to by mělo být bezpečné).

12.12.2017 22:41

Školkový stromeček a dopolední nadílka (odpo už jen zajedeme na otočku hodit seno a mizíme v bytě... alespoň tenhle den musejí být ty dvounohé děti na prvním místě... ).

12.12.2017 23:32
Milanhájenka

XXX.XXX.68.195

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Školkový stromeček a dopolední nadílka (odpo už jen zajedeme na otočku hodit seno a mizíme v bytě... alespoň tenhle den musejí být ty dvounohé děti na prvním místě... ).

Ta ovečka s bíločernou hlavou nemá chybu

13.12.2017 08:08

Nejradši mám ovečky, na kterých se dá jezdit

13.12.2017 08:38
Milanhájenka

XXX.XXX.68.233

Nejradši mám ovečky, na kterých se dá jezdit

To mi je nad slunce jasné
Jinak zvířatům ve stáji ozdobím na vrata přidělané chvojí (což jim je úplně fuk ) každý býložravec dostane půlku jablka a kousíček vánočního cukroví. Basset 30 dkg šunky. Když jsem měl ještě koně, tak ve svátcích nosili na chomoutech darmovisy.

13.12.2017 10:01
honzapm

XXX.XXX.182.25

Mně se zase líbí ten beránek. Akorát nevím, jestli jeho hlava jé béžová, béžově písková, písková, pískově karamelová, krémově karamelová, béžově karamelová, karamelově smetanová nebo jemně středně oranžová s krémovými podtóny?

Jinak, já myslím, že největší bájo je pro ty oveny a kozeny ten stromeček sám o sobě, žé.

13.12.2017 10:26
lilo

XXX.XXX.201.210

Mate starosti... jeste ze neni ruzovoucky...

13.12.2017 10:37
honzapm

XXX.XXX.182.25

No, trochu starorůžové s nádechem lososové tam fskutku je.

13.12.2017 11:38
janau.

XXX.XXX.162.61

Kozy dostanou rozhodně smrčí z prořezávky, kterého se teď válí v lese za barákem mraky, ale ovcím to moc nejede, ty dostanou nejspíš jen seno.. Budou zase čučet a bečet, jenže jsou tak tlusté, že jim prostě žádné dobroty podstrojovat nebudu, jsou posledního půl roku jenom na trávě/seně a nevím, co děláme blbě, že jsou tak vyžrané...
Králíci dostanou chleba + směs zrnin a psi, kocouři a žakynka určitě budou kromě normální porce žrádla rozbalovat ještě nějakou dobrotu od Ježíška

13.12.2017 11:52

janau. napsal(a):
Kozy dostanou rozhodně smrčí z prořezávky, kterého se teď válí v lese za barákem mraky, ale ovcím to moc nejede, ty dostanou nejspíš jen seno.. Budou zase čučet a bečet, jenže jsou tak tlusté, že jim prostě žádné dobroty podstrojovat nebudu, jsou posledního půl roku jenom na trávě/seně a nevím, co děláme blbě, že jsou tak vyžrané...
Králíci dostanou chleba + směs zrnin a psi, kocouři a žakynka určitě budou kromě normální porce žrádla rozbalovat ještě nějakou dobrotu od Ježíška

Asi ty ovce mají málo pohybu. Určitě s nimi nechodíte denně kilometry, jak je jim předurčeno .

13.12.2017 11:58
janau.

XXX.XXX.162.61

Asi ty ovce mají málo pohybu. Určitě s nimi nechodíte denně kilometry, jak je jim předurčeno .

To sice ne, ale celé léto byly na pastvě a teď jsou ve stodole s přístupem do výběhu. Ostatní to dělají podobně a ovce mají "normání"

13.12.2017 12:06
profesor1

XXX.XXX.199.243

lilo napsal(a):
Mate starosti... jeste ze neni ruzovoucky...

Růžová je barva selat. Tak růžový stromeček zásadně prasatům

13.12.2017 12:45

honzapm napsal(a):
Mně se zase líbí ten beránek. Akorát nevím, jestli jeho hlava jé béžová, béžově písková, písková, pískově karamelová, krémově karamelová, béžově karamelová, karamelově smetanová nebo jemně středně oranžová s krémovými podtóny?

Jinak, já myslím, že největší bájo je pro ty oveny a kozeny ten stromeček sám o sobě, žé.

"Beránek" měl ultimátum, že dokud se bude (jako skopec) chovat k lidem slušně, tak že si bude žít spokojený život.. na pátý rok začal být protivný... klobásy byly dobré. Myslím, že by se v nich nějaké tóny lososové taky našly.

Mě to chvojí teda nic nežere. Maximálně trošku králíci, ale u těch si zas nejsem jistá, jestli jim to můžu dávat (pravda, v zahradě, když napadne, prý dřív taky ničili stromy divocí hlodavci...).

13.12.2017 12:48

Hhippie, králíkům chvojí klidně můžete, dcera jim to taky dává a jen jim to prospívá.

13.12.2017 19:14
Bekkky

XXX.XXX.49.174

Oreb to trefila. U nás bude taky smrček, tedy spíš smrkové a jiné větve. No a my máme taky tlusté ovce, jsou jak koule. Teď to nevadí, aspoń mají dost mléka pro jehňata a zima je ještě dlouhá.

22.12.2017 14:13

Dostanou mrkev, jablka.

22.12.2017 16:45

U mě nedostanou nic. Asi jsem zlej chovatel

22.12.2017 22:05
Bekkky

XXX.XXX.49.174

Naše holky mají větve.
A chcem všem ostatním dvounožcům i čtyřnožcům popřát štastné a veselé...

23.12.2017 07:46
kosta

XXX.XXX.111.250

Hospodáři štědrovku,
kravám po výslužce,
kohoutovi česneku,
hrachu jeho družce
jinak přeji všem chovatelům hodně chovatelských úspěchů a málo neúspěchů.
Hlavně zdraví jak zvířatům tak i chovatelům. Alena.

Přidejte reakci

Přidat smajlík