Dobrý den, prosím o pomoc. Kozu jsem stáhla s průjmem z pastvy, byla slabá dehydrovaná, špatně žrala. Dostala ATB, průjem druhý den večer ustal. Koza stále slabá, už je to 14 dní a zlepšilo se to po podání B VIT. a synuloxu.Cpala jsem do ní lupena ostropestřece. Poslední tři dny nastalo zhoršení, koza pokašlává a bublá to v ní, ale nic z nosu, žádný nudle.Vet. neví co s ní. Poraďte prosím.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokašlává, nemůže mít tedy parazity v plicích? Pokud nemá veterinář jiná nápad, navrhněte mu, jestli nemá plicnivky a aby zkusil odčervení. Ale pozor, aby právě na plicnivky fungovalo.
Mohl by to být i zápal plic, ale to by asi veterinář poznal. Každopádně neuškodí dubové listí, jehličnany (využijte vánoční stromeček) a podobná tříslovinná krmiva na podporu chuti, byť tohle na plicnivky nepomůže. Ale posílí to trávení.

A když si vzpomenete, napište, jak jste to nakonec léčili a jaký byl úspěch. Pro poučení. Ať se léčení podaří.

Červi. chronická salmonelóza. chronická enterotoxémie.

Já bych to viděl zkrátka na začervení, ale v úvahu může samozřejmě připadat i to co správně píše Bodlinka.