kozoid
napsal(a):
Zdravím, prosím o radu, co se stane když kozel obskočí svou dceru, bude mít kůzlata a dá se očekávat, že budou zdravá? Díky za info.
Pokud k tomu dojde v prvni generaci a nevzesli oba z pribuzenske plemenitby tak se to predpokladat da... ale rozhodne to neni do dalsiho chovu...jen a pouze na MASO...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nebyla bych tak striktní. Už jsem tu psala, že můj plemenný kozel má stejného otce i dědečka v papírech. Příbuzenská plemenitba posiluje některé vlastnosti a znaky. Může to být k dobrému i k špatnému. A jestli je to tak nebo jinak, se nepozná hned. A neřekne to na sto procent ani profesionální šlechtitel.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Nebyla bych tak striktní. Už jsem tu psala, že můj plemenný kozel má stejného otce i dědečka v papírech. Příbuzenská plemenitba posiluje některé vlastnosti a znaky. Může to být k dobrému i k špatnému. A jestli je to tak nebo jinak, se nepozná hned. A neřekne to na sto procent ani profesionální šlechtitel.
A můžete to dokázat fotem Pop? Děkuji. Fakt mě to zajímá.
kozoid
napsal(a):
Zdravím, prosím o radu, co se stane když kozel obskočí svou dceru, bude mít kůzlata a dá se očekávat, že budou zdravá? Díky za info.
Zeptejte se raději u odborníků.Vážně.
Jak vidíte, tady se i dozvíte, jak si zprznit vlastní chov.Jestli si ten chov někdo przní, tak ať si ho przní.
kozoid
napsal(a):
Už jsem to tu jednou psal dovezl jsem kozu kterou skočil otec bohužel nevím kolik generací byli příbuzenstvo možná to byla už vnučka kozla ti lidé neměnili několik let a kozicky si nechávali a narodil se mi mutant s rozštěpem viz foto mohu říct hnus okamžite jsem to utratil a kozu vyřadil do hrnce pro psy.
Zrovna letos se mi z takového spojení narodí kůzlata, stalo se, půjdou na maso. Prskající kozička si skočila k tatínkovi, to se mi ještě nestalo. Druhý den si skočila k budoucím plemeníkům. Byla jak péráček, z místa překonala chlívek, proběhla se stodolou a neomylně zaparkovala u kozlů. Snad jí to přejde, neb je krásná a tento rok počká, až jí ženicha vyberu já.
Osobně si myslím že spojení otce s dcerou by v první linii nemel byt žádný problém sám jsem to v chovu mel a nebyl problém ten se dostaví při opakovaném nakryvani vnoučat a pravnoucat v jedné linii kdy nemění kozla a nechávají kozicky většinou jsou to nezkušení začátečníci chovatele kteří si pořídi párek kuzlatek většinou sourozence na nich začnou chovat protoze je mají rádi tak kozla nevymeni a pak to dopada jako jsem vám poslal fotku - lidičky měňte své kozly a nebudete Mít mutanty věřte není to nic pěkného utrácet kuzlata a jen se na to divat.