Uživatel s deaktivovaným účtem

Jo, neboj má na to 6 neděl

Kdyby náhodou začala divně smrdět, přestávala by žrát a zvyšovala se jí teplota, tak to chce ale hned řešit s veterinářem a nasadit ATB.
Dnes jsem našla při večerním krmení ovci s mokrou vlnou na hřbetu, má 3týdenní dvojčata, normálně žere, pije, kojí. Nevím, zda to měla i odpoledne, ale měla teď okolo vulvy znečištěnou vlnu - tmavě červenou nebo spíš hnědou, spíš sliz, ale nesmrdí. Změřila jsem ji, měla teplotu 40,5°C, volali jsme tedy veta, zítra jí přijede dát buď tabletu nebo ATB. Asi se ještě může čistit je to tak? Připadá mi ale pohublejší, dostává jádro a seno, liz, vodu. Druhá žere stejně a je v pohodě, má ale teprve týdenní jehně. Co myslíte?

Podle mě pokud je 3 týdny po porodu, tak do ní tablety už nenacpe. Ani ty nejužší fatroximiny. Teplota je sice vysoká, ale podle některých zdrojů může mít ovce normální fyziologickou teplotu až 40,5°C někde se uvádí jen 39,8 nebo 40°C Každopádně víme, že když ovce zmokne, tak se jí až o půl stupně zvedne teplota
Já bych do ní nic necpal, hlídal bych jí teplotu a to jak žere, čuchal bych k ní ale jen tak preventivně na ATB bych jí nedával, kdyžtak si je nafasujete do šuplíku ať po nich můžete sáhnout když se stav zhorší. To jak je zvířeti častokrát líp pozná chovatel, než veterinář.
A jestli pohubla? Je 3 týdny po porodu, na vrcholu laktace, nedivil bych se tomu že pujde z váhy, moje bahnice taky pěkně pohubnou.