Dovoz kozla ze slovenska

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.2.2018 14:27
mrka1

XXX.XXX.252.46

Dobrý den, chci se Vás zeptat zda máte někdo skusenost dovozu ze slovenska.Chtěl bych dovést kozla s POP od chovatele který nemá status, ale je v kontrole uzitkovosti, já take nemám status a jsem také v kontrole uzitkovosti. Jaké jsou podmínky přesunu? Přepravce mám. Děkuji za informace.

5.2.2018 21:16
pajca

XXX.XXX.148.160

Informujte se na SVS. Ta vám určí, za jakých podmínek můžete kozla dovézt.
Minimálně bude muset mít kozel doložené, že má provedené zdravotní zkoušky
podle našich předpisů. Bez svolení SVS převoz neprovádějte.

5.2.2018 21:25
Martin R

XXX.XXX.253.179

Pokud je to stejné jako u ovcí, což myslím že jo, tak pokud nemá slovenský chovatel status tak mu veterina nedá povolení k přesunu a tedy nemůžete kozla dovést a tady přihlásit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.2.2018 21:29

Martin R napsal(a):
Pokud je to stejné jako u ovcí, což myslím že jo, tak pokud nemá slovenský chovatel status tak mu veterina nedá povolení k přesunu a tedy nemůžete kozla dovést a tady přihlásit.

Podmínky jsou stejné pro ovce i pro kozy. bez statusu bez šance.

5.2.2018 21:49
mrka1

XXX.XXX.252.46

Děkuji všem za reakce.Jaké sankce
( pokutu)může SVS udělit, kdybych kozla dovezl i prez jejich zákaz? Děkuji.

5.2.2018 22:05

mrka1 napsal(a):
Děkuji všem za reakce.Jaké sankce
( pokutu)může SVS udělit, kdybych kozla dovezl i prez jejich zákaz? Děkuji.

Jak to pak chcete udělat? když jste v té kontrole užitkovosti? když nebudete moct přiznat toho plemeníka?

Jinak sankce máte uvedené ve veterinárním zákoně.

5.2.2018 22:29
mrka1

XXX.XXX.252.46

Přiznání plemenika dělá schok.Nechce se mi jít na SVS a upozorňovat na sebe.Říkal jsem si jestli někdo nebyl v této situaci a řešil to s SVS.

5.2.2018 22:31

mrka1 napsal(a):
Přiznání plemenika dělá schok.Nechce se mi jít na SVS a upozorňovat na sebe.Říkal jsem si jestli někdo nebyl v této situaci a řešil to s SVS.

Na dovoz přes hranice musíte splnit požadavky. a jeden z nich je status hospodářství odesílatele.

5.2.2018 22:32

mrka1 napsal(a):

A plemeník se vám přece nemůže vylíhnout z čistého nebe

7.2.2018 08:24
androvamilada

XXX.XXX.119.51

Musí mít od veterinární správy vystaven Traces a to už bez statusu nelze, navíc přes hranice musíte mít 7letý, zanedbatelné riziko. Ze Slovenska bylo navíc v minulých letech dovezeno několik plemenných kozlů s pozitivní encefalitidou, která se u nich vůbec netestuje, a byl to ohromný průšvih. KVS Vás objeví, jak novému zvířeti uděláte státní zakázku na krev. Já s naší vycházím dobře a bylo pro mě neprůchodné, abych si koupila stádo hnědých koz (skončilo v insolvenci) bez statutu (i když to byla kontrolovaná mlékárna, BIO certifikovaný chov), když já ho mám. Ihned bych o něj přišla a doktor říkal, že se teď nějak mění podmínky pro uznání a už by mi ho nemuseli vůbec navrátit. Takže za mě to za to nestojí!

10.2.2018 09:19
mrka1

XXX.XXX.252.46

Děkuji všem za reakce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík