Dobrý den, chci se Vás zeptat zda máte někdo skusenost dovozu ze slovenska.Chtěl bych dovést kozla s POP od chovatele který nemá status, ale je v kontrole uzitkovosti, já take nemám status a jsem také v kontrole uzitkovosti. Jaké jsou podmínky přesunu? Přepravce mám. Děkuji za informace.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Martin R
napsal(a):
Pokud je to stejné jako u ovcí, což myslím že jo, tak pokud nemá slovenský chovatel status tak mu veterina nedá povolení k přesunu a tedy nemůžete kozla dovést a tady přihlásit.
Podmínky jsou stejné pro ovce i pro kozy. bez statusu bez šance.

mrka1
napsal(a):
Děkuji všem za reakce.Jaké sankce
( pokutu)může SVS udělit, kdybych kozla dovezl i prez jejich zákaz? Děkuji.
Jak to pak chcete udělat? když jste v té kontrole užitkovosti? když nebudete moct přiznat toho plemeníka?
Jinak sankce máte uvedené ve veterinárním zákoně.

mrka1
napsal(a):
Přiznání plemenika dělá schok.Nechce se mi jít na SVS a upozorňovat na sebe.Říkal jsem si jestli někdo nebyl v této situaci a řešil to s SVS.
Na dovoz přes hranice musíte splnit požadavky. a jeden z nich je status hospodářství odesílatele.

mrka1
napsal(a):
Přiznání plemenika dělá schok.Nechce se mi jít na SVS a upozorňovat na sebe.Říkal jsem si jestli někdo nebyl v této situaci a řešil to s SVS.
A plemeník se vám přece nemůže vylíhnout z čistého nebe
Musí mít od veterinární správy vystaven Traces a to už bez statusu nelze, navíc přes hranice musíte mít 7letý, zanedbatelné riziko. Ze Slovenska bylo navíc v minulých letech dovezeno několik plemenných kozlů s pozitivní encefalitidou, která se u nich vůbec netestuje, a byl to ohromný průšvih. KVS Vás objeví, jak novému zvířeti uděláte státní zakázku na krev. Já s naší vycházím dobře a bylo pro mě neprůchodné, abych si koupila stádo hnědých koz (skončilo v insolvenci) bez statutu (i když to byla kontrolovaná mlékárna, BIO certifikovaný chov), když já ho mám. Ihned bych o něj přišla a doktor říkal, že se teď nějak mění podmínky pro uznání a už by mi ho nemuseli vůbec navrátit. Takže za mě to za to nestojí!