Zaschla stolice u zadecku jehnete

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.2.2018 21:29
malutka888

XXX.XXX.89.43

Zdravim Vas a prosim o radu... V patek se nam narodila dve jehnata, beraneka a ovecka.. oba vypadaji zdravi a mamina se o ne hezky stara... Jen jsem si vsimla ze ovecka uz asi druhy den ma zaschlou stolici u zadecku aa pripada mi ze tvori jako kdyby spunt. Je neco spatne? Jde ovecce nejak pomoct? Nerada bych abychom neco zanedbali, jsou to milacci. Dekuji za kazdou radu

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.2.2018 21:31

Jo je to špatně, kluci pak nemůžou kadit a holky ani čůrat. Chce jim to očistit.

12.2.2018 22:01
malutka888

XXX.XXX.89.43

Byla jsem ted u nich a ovecka uz to ma u toho zadecku uplne tvrde... asi se uplne blne zeptam, ale cim to dat dolu abych ji neublizila?

12.2.2018 22:03

Odloupněte to, někdy mladé mamky nevědí, že jim mají umývat nejen čumáčky, ale i zadečky .

12.2.2018 22:08
malutka888

XXX.XXX.89.43

Me to napadlo, ale hrozne se bojim abych ji neublizila ja jsem na tohle hrozny cita

12.2.2018 22:17
farmarb

XXX.XXX.213.250

Zkuste teplou vodu a pak opatrně utřít do sucha.

12.2.2018 22:27
malutka888

XXX.XXX.89.43

Tak problem vyresen, nakonec jsem to odloupla... asi jsem z toho materstvi nervoznejsi jak ta ovecka posilame pozdrav a vsem moc dekujeme

13.2.2018 09:00

Taky to jen prostě odloupnu. Žádná voda, nic. A jsem radši když už to je aspoň pořádně zaschlý, protože jinak to lepí i na prsty jak žvejkačka.

13.2.2018 16:52
Janinka Bosorka

XXX.XXX.121.31

Jejda to je krásná mamina a děcka! Copak to je za křížence? Moc se mi líbí.

13.2.2018 22:26
dad

XXX.XXX.225.133

Já mám jinej problém. U jednoho kůzlete z 10.2. jsem si zatím nevšiml odchodu smolky - trusu. Když jsem u nich tak masíruju, koza ho taky olizuje. Nezkoušel jste někdo zprůchodnění konečníku za pomoci třeba olejíčku nebo něčeho jiného ? Bříško má jako melounek a občas jakoby tlačí ale nic nejde ven. Čůrat jsem ho už viděl.

13.2.2018 23:44

dad napsal(a):
Já mám jinej problém. U jednoho kůzlete z 10.2. jsem si zatím nevšiml odchodu smolky - trusu. Když jsem u nich tak masíruju, koza ho taky olizuje. Nezkoušel jste někdo zprůchodnění konečníku za pomoci třeba olejíčku nebo něčeho jiného ? Bříško má jako melounek a občas jakoby tlačí ale nic nejde ven. Čůrat jsem ho už viděl.

Na klystýry má jehněčí drencher, kterej mám jen na tyhle zákroky. Dávám do něj 50:50 vlažnou vodu s olejem a objem sice udělám tak 200ml ale použiju nakonec tak sotva polovinu, podle toho jak je malé velké, ale líp se to do jehňat/kůzlat z toho drencheru dostane, když je skoro plnej.. Teda dělal jsem to zatím jen 2x a ne u sebe na hospodářství.

Předpokládám ale že ho nemáš, tak zkus velkou injekční stříkačku a zkus psát méně zdrobnělin, si snad chlap, né?

14.2.2018 08:53
dad

XXX.XXX.225.133

Kostey - kalhoty nosím a děti mám , mám jen velkou stříkačku, jak hluboko zasunout abych neublížil ? stačí slunečnicový olej ?

14.2.2018 10:25
lilo

XXX.XXX.201.210

dad napsal(a):

Delala jsem klistyrky jehnatum nedonosenatum... mely tak od dvou kilo... vzala jsem 10ml strikacku teplou vodu s olejem.. parkrat jsem nabrala a vystrikla pod tlakem do sklenicky aby se to pekne promichalo... natahla jsem to a na to nasadila od detske odsavacky hlenu zakulacenou trubicku... vyfoukla jsem vzduch z trubicky a pomalinku jsem to vpravila...za velmi pomaleho a jemneho pohybu dva kroky do predu jeden zpet... existuji detske rektalni rourky ze silikonu...

14.2.2018 10:35
přezdívka

XXX.XXX.105.195

dad napsal(a):

To se někdy stane, že nejsou průchodné cesty pro vyprazdňování. Měla jsem tenhle problém v chovu jenom jednou a jehněti jsem třetí den ukončila trápení.

14.2.2018 10:42

Nekdy me to prijde ze to je tady horsi jak nekde na modrym konikoj nebo jak se ty mimi fora jmenujou. Delat klistyrky jehnatum? Uff.
Lilo: a paks tu trubicku na odsavacku zase pouzila na deti?

14.2.2018 10:58
lilo

XXX.XXX.201.210

No jasne... vzdyt je to jen cisty houno...ne?

14.2.2018 11:13

Jo, dite jako jehne.

14.2.2018 11:22
Janinka Bosorka

XXX.XXX.121.31

Tak prrr, dítě jako jehně, to ne. Všeho s mírou. Tuhle nám uhynula jednodenní jehnička, slzička mi ukápla, to jo. Ale když jsem jí chtěla zakopat s ručníkem do kterého jsem ji zabalila, tak pan Bosorka se rozčílil.

14.2.2018 11:24

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nekdy me to prijde ze to je tady horsi jak nekde na modrym konikoj nebo jak se ty mimi fora jmenujou. Delat klistyrky jehnatum? Uff.
Lilo: a paks tu trubicku na odsavacku zase pouzila na deti?

Tyjo a jak ty ses dostal k modrýmu koníkovi?
Příjde mi ale fakt zbytečné tady používat ty zdrobnělinky. Doufám že tu nězačne ještě nekdo šišlat až bude o nich psát.

14.2.2018 11:26

Kostey: hale dve deti, obcas googluju naprikald puntikaty dite priznaky... vsak pockej az se vysemenis.

14.2.2018 11:29

Hele já kdyžtak chodím na mimibazar.cz
Jsou tam dobré recepty

14.2.2018 11:29

Janinka Bosorka: to se mu nedivim. Me teda bylo nekdy vloni nebo asi spis predloni divne kdyz jsem utracel par dni starou jehnicku. Vymek jsem jak jsem skoro rok nic neporazel.

14.2.2018 13:05
lilo

XXX.XXX.201.210

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tyjo a jak ty ses dostal k modrýmu koníkovi?
Příjde mi ale fakt zbytečné tady používat ty zdrobnělinky. Doufám že tu nězačne ještě nekdo šišlat až bude o nich psát.

Copak sislat ale becet...

20.2.2018 21:19
malutka888

XXX.XXX.89.43

Janinka Bosorka napsal(a):
Tak prrr, dítě jako jehně, to ne. Všeho s mírou. Tuhle nám uhynula jednodenní jehnička, slzička mi ukápla, to jo. Ale když jsem jí chtěla zakopat s ručníkem do kterého jsem ji zabalila, tak pan Bosorka se rozčílil.

Omlouvam se za pozdni reakci a zaroven dekuji za pochvalu maminu jsme dostali od jednoho chlapika, ktery ji mel jako sekacku na zahrade a nebyl schopny nam rict plemeno... nejspis taky krizenka... my mame berana kamerunskeho, takze jsem schopna rict ze mame krizence kamerunek beranek bude mit vlnu po mamine, ale ovecka zatim vypada cista kamerunka sama jsem na to zvedava co z nich vyroste

Přidejte reakci

Přidat smajlík