Uživatel s deaktivovaným účtem

Nemusí být špatné, zvlášť když je zelené. Dejte jim to, letos je sena málo. Kozy ho nesežerou, pokud bude špatné a nebudou umírat hlady . v nejhorším vyžerou, co bude dobré a čisté, zbytek podestelete.

Osm let staré seno je dobrý tak maximálně pod brambory. to nemá žádný živiny, naopak, budou v tom spory plísní, myší bobky jiný bordel.
No nevím, dostala jsem seno, loňské, predlonske a 3 roky staré. Loňské - po tom se mi jedna koza může utlouct, druhá ho nežere vůbec. a zbytek dávám pod kozy. Už to nežerou a navíc je to na něm prostě znát. Nevím proč, ale je daleko hrubší, má na pohmat prostě jiné chování. Nevím jak to popsat lépe.
Zkuste nabídnout trochu a uvidíte jaký maji na to názor kozy.

Jasne, odkopat vrchnich dvacet cisel a uvidite co je pod tim.

Souhlasim s Bodlinkou, já bych tim nekrmil. Kdybyste poslali vzorek na nějaký rozbor, tak byste se dost možná divili jak málo to obsahuje to, co to má obsahovat a naopak co všechno tam je navíc.
A když už, by se to nmuselo zkrmit, tak mladejm bych to nedával už vůbec. Na krmení se šetřit sice dá, ale ve finále člověk neušetří nic. Ba naopak.
A to jestli bylo loni málo nebo hodně sena je dost individuální, tady u nás jsme nestíhali spásat, tráva rostla před očima a seno se odsud ováželo kamionama pryč, protože tu všichni měli plný stodoly.

Já bych ještě tak bych ochotný to seno pokud by bylo aspoň na pohled pěkný hodit kravám po tom, co jim vyčistim žlab od siláže, jen tak ať maj něco na "vytření huby" ale malé přežvýkavce bych tím fakt nekrmil.

Kocky serou povrchu a teda ja nevim jak u nekoho jinyho ale nikdy jsem ze sena necetjil mysinu. Ani jsem je tam nidky nezahlid, nezaslech. Jo ve chlive u prasat to je jina nebo kde se skladuje obili.