Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.3.2018 20:48
petra13

XXX.XXX.165.29

Pekny vecer tu vsem, chtela bych se zeptat jestli tu je treba i nejaky kozar ktery dela kozy syry a je samouk nebo mu pomohla nejaka literatura jako napriklad - Domaci syry.
Jestli podle knizky a nakoupeni surovin s internetu to zvladnu i bez kurzu. jde mi o jednoduchy syry, tvaroh, korbacky treba pozdeji...
A take jsem se chtela zeptat jestli farmarsky syr se da nalozit do oleje...
opet moc dekuji :).

19.3.2018 21:29
dad

XXX.XXX.225.133

učily jsme se podle Googlu, knížek, základní sýr a tvaroh je sranda, to se za dva roky naučíte tak, že dva výrobky po sobě budou vypadat a chutnat stejně
korbačky je vyšší dívčí, k tomu jsme se ještě za pět let nedostali
do oleje můžete vložit všechno - co to je farmářský sýr ?
na kurzu jsme nikdy nebyli, při výrobě sýra na to nemáme čas, ale chystáme se

19.3.2018 21:33
Mlsná koza

XXX.XXX.199.242

Já jsem začala úplně jednoduše dle googlu a youtube základní sýr, měla jsem z toho obavy ale dopadlo to dobře smajlík Kdyžtak dám základní recept a radu, kde nakoupit.
Na nějaké další vylepšování se teprve chystám. Dnes jsem dělala teprve podruhé, takže ještě stačí základ bez experimentů, než se nám přejí.

20.3.2018 00:25
Augenblick

XXX.XXX.45.234

Učím se necelý rok, ale vřele mohu doporučit knihu Domácí mlékař : https://conovehonakopci.cz/knihy/kniha-domaci-mlekar/.

20.3.2018 05:09
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Augenblick právě jsem sem chtěla dát stejný odkaz.
Na kopci jsou nejlepší nejen na mléko, ale i na kvasový chleba a jiné věci. bejt tu srdíčko, tak jim ho sem dám.

20.3.2018 07:36
lilo

XXX.XXX.201.210

jaaaaa se taaaak tesiiiiimm... to si neumite predstavit po rocni pauze na ten abstak... jeste dam kuzlatum 6 tydnu... a jde se na to...

20.3.2018 07:37
lilo

XXX.XXX.201.210

no tak nejde ani vlozit... mozna by mohl admin doplnit nejake sympatikony.. nebo jak se tomu nadava... take ruzna zviratka ja je sice v ramci diskuze umim ale mohly by tu byt.

21.3.2018 22:25
petra13

XXX.XXX.165.29

no kdyz zadate do vyhledavace domaci farmarsky syr tak vam to v top receptech vyplivne navod :)
a prave se sbirani informaci mi jde uz hlava kolem :) uz jen takovej slanej nalev. myslela jsem ze se da voda a sul v danym mnozstvi a hotovo a pak najdu ze se tam dava ocet a kde co :).

22.3.2018 00:08
roklanka

XXX.XXX.46.100

Koukněte se na FB, Výroba sýra. Najdete tam cenné rady, postupy, odkaz na eshop.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.3.2018 01:32
Uživatel s deaktivovaným účtem

petra13 napsal(a):
no kdyz zadate do vyhledavace domaci farmarsky syr tak vam to v top receptech vyplivne navod :)
a prave se sbirani informaci mi jde uz hlava kolem :) uz jen takovej slanej nalev. myslela jsem ze se da voda a sul v danym mnozstvi a hotovo a pak najdu ze se tam dava ocet a kde co :).

Jo, chce to nálev trochu okyselit, jinak budou sýry takové oslizlé, ale jinak ony si ty sýry samy to pH nálevu časem upraví. Pak už jen po použití nálevu doplňuju sůl, cedím skrz mléčný filtr od hrubých nečistot a čas od času ho převařím.
Všechno na sýry nakupuju na: https://www.tomscheese.cz/.

22.3.2018 06:03
lilo

XXX.XXX.201.210

ja zase v dobrem kolonialu...jako reknu vam pratele ze https://www.dobrykolonial.cz/mezofilni/beta-mezofilni-dl3-5-na-700l-mleka/
https://www.tomscheese.cz/BETA-mezofilni-DL3-5-na-600l-mleka-d245.htm pravdepodobne podobna gramaz...v popisu az na 700l mleka...

22.3.2018 21:22
petra13

XXX.XXX.165.29

Dobry den roklanka, na vyrobe syru jsem take ale to jsou uz spis uplni profici a moje dotazi jsou jak z jinyho sveta :) ale moc dekuji za typ :).

23.3.2018 21:07
adelheid.latzkova

XXX.XXX.6.211

Ja si myslím že sa zaobidete aj bez kurzu... Na internete je toho kopec... Nie je to nič zložité... Ak máte všetko potrebné na výrobu syra už kúpené tak môžete skúšať pomaly sama... Ja som sa učila sama, niečo z internetu a ešte sused mi sem tam poradil keď som potrebovala...

Přidejte reakci

Přidat smajlík