Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.3.2018 14:58
Adr

XXX.XXX.182.94

Lze ho zkrmovat stejně jako klasiku? Pls ne teorii, máte s tím zkušenosti...

23.3.2018 15:16
moonika

XXX.XXX.179.215

dávala som ho kozám v určitých obdobiach, niekedy aj dva mesiace v kuse keď som nemohla zohnať pekný klasický ovos. Nikdy nemali problémy ale snažila som sa vždy do toho príkrmu pridať o.i. nejakú vlákninu, keď už tam chýbajú tie šupy. Ja som pridávala rezky a pod., vtedy som aj uvažovala že by stačilo zomlieť seno alebo peknú slamu aby som do toho dostala nejakú vlákninu ale nemala som čím :).

23.3.2018 15:30
Adr

XXX.XXX.182.94

Díky, uvidím jestli ještě někdo další má vlastní zkušenost. Asi to riskovat nebudu a zůstanu u osvědčené zimní příkrmové kombinace oves+ječmen+kukuřice.

23.3.2018 15:34
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Zrno vcelku, mačkané či šrotované? Pro ovce.

23.3.2018 15:35
Adr

XXX.XXX.182.94

v celku...

23.3.2018 18:20
dad

XXX.XXX.225.133

kozy to žerou, výživově je to trošku jiné, já rozdíl nepoznám, vždy je ale jednou tak drahý
jak ovce stráví celou kukuřici ? mně přes mačkač neprojde a šrotovat nechci tak s ní v suchém stavu nekrmím, za zelena je to jiná.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.3.2018 21:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nevím, jak ovce, ale kozy celou kukuřici vůbec netráví. Lidi mi nakrmili kozy kukuřicí a měla jsem s tím velké starosti. Nebo když jdeme na pastvu a míjíme posekané kukuřičné pole, cestou stihnou nějakou zbylou najít a sežrat. Hned je z toho ženu. To je snad horší než pečivo. I když možná jak která koza. Některá má jen průjem, jiná se hned nafoukne.

23.3.2018 22:09
Adr

XXX.XXX.46.93

No já mám ten poměr výrazně v neprospěch kukuřice. Je to tak přes 60% oves,30% ječmen a max 10% kukuřice. Teď jsem koukal, že by se nahý oves dal sehnat za 500 metrák, ječmen minimálně 400, tak bych to chtěl dál mixovat, ale klasický oves už neseženu.

24.3.2018 07:48
lilo

XXX.XXX.201.210

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nevím, jak ovce, ale kozy celou kukuřici vůbec netráví. Lidi mi nakrmili kozy kukuřicí a měla jsem s tím velké starosti. Nebo když jdeme na pastvu a míjíme posekané kukuřičné pole, cestou stihnou nějakou zbylou najít a sežrat. Hned je z toho ženu. To je snad horší než pečivo. I když možná jak která koza. Některá má jen průjem, jiná se hned nafoukne.

hele ja pridavala kukuricnej srot a i po nem jedna mela ridana do druheho dne... a dvema nic nebylo... takze jak ktera koza... a to mnozstvi dostaly vsechny stejne...

Přidejte reakci

Přidat smajlík