Uživatel s deaktivovaným účtem

Věř a víra tvá tě uzdraví!

My pijeme mlezivo celá rodina už od té doby, co mám kozy. A už si chodí i kamarádi a známí, protože zjistili, že se jich pak tak lehce nechytají nemoci. To není jen víra, na to jsou i vědecké důkazy. Léči se tím alergie, poruchy imunitního systému, klouby a další a další s úspěchem. Vždyť je to stará známá věc po staletí. A do kafe je ho škoda. Pokud někomu nechutná, rozmíchejte ho s trochou cukru a vypijte čerstvé.

Mně mlezivo nechutná. Ochutnával jsem ho jen ze zvědavosti. Osobně potřebuju jíst maso, hromady masa a pak jsem fit, mám energii na práci a ani si nepamatuju, kdy naposled jsem měl nějakou chřipku nebo něco takového. Za posledních 10 let mě omezovaly jen úrazy.

Jo, Kostěji, jsi mladý, pobýváš hodně venku, fyzicky pracuješ, to je dohromady nejlepší lék.
Já si prostě dám, když nějaká koza porodí a něco zbyde, decku až tři. A je fakt, že to je vydatné. Mně to někdy taky nechutnalo, někdy jo, každá koza má jiné. Proto jsem si ho dřív sladila a bylo jako kondenzované mléko. Teď už ne, změnily se mi chuti od té doby, co nežiju přímo ve městě. A taky cítím víc vůní, ale to už nemá s mlezivem nic společného. Méně civilizované národy v Asii ho považují za pochoutku a lék.
Je rozdíl v tom, jak působí kozí a kravské mlezivo. Kravské je dobré na hojení ran, urychluje dorůstání tkání. Kozí zvyšuje odolnost nemocem a nezdravému životnímu prostředí. To jsem si nevymyslela, to vyzkoumali vědci, ale musela bych někde po šuplíkách hledat detaily.

Kéž by bylo mlezivo tak zázračné jak se píše. Jako živá voda, co všechno uzdraví. To bych potřeboval tady pro jedno tele, které předevčírem vesele skákalo, včera začalo být divný a teď je na hraně života a smrti.

napsal(a):
Kéž by bylo mlezivo tak zázračné jak se píše. Jako živá voda, co všechno uzdraví. To bych potřeboval tady pro jedno tele, které předevčírem vesele skákalo, včera začalo být divný a teď je na hraně života a smrti.
Blbé. Živá voda to není. Achjo .

napsal(a):
Blbé. Živá voda to není. Achjo .
nojo... napěněnej krvavej průjem, včera bylo na kapačce a teplotu mělo ještě dobrou, ale dnes už neměřitelná, tzn pod 36,5°C v žaludku mu ještě teď žbluňká to, co jsem do něj včera nasondoval, silná dehydratace, zapadlý oči, tak jsem si před chvílí zavolal vetku na eutanazii. Aneb jak z veselýho dovádějícího telete se během 48 hodin stane už jen kadáver
Nevím co na něj zaútočilo, že ho to tak rychle skolilo, ale ono taky mi sem navážet jalovice sotva týden před porodem, kdy kráva nevyrobí pro tele mlezivo na míru podle zdejších podmínek, není uplně dobrej nápad, ale zootechnička má svojí hlavu...

Jo, to štve, když víš, že něco je blbě a musíš to tak udělat. Přitom nejde jen o věci, ale o život. Škoda. Jenže nemůžeme napravit všechny nespravedlnosti na světě .