Pekny den prajem. Vedel by mi prosim niekto povedat z fotky, ci je nasa kozicka Rozicka kotna alebo sa mi to len zda ? Kupili sme ju v maji, mala este kozliatka u seba asi tak 2-3 mesacne. Ale aj capa. Je mozne ze ju naparil ? Dakuj3m za vsetky rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ale nemusí. Podle fotky to nikdo nepozná. Někdy je obtížné poznat to i na živo. Jsou kozy, kde by člověk přísahal, že je březí, a nejsou. A kozy, které vypadají natuti jalové, a nejsou.
Spíš než břicho vyfoťte frndu a vemeno, to je výrazně spolehlivější.

Přikládám včerejší fotku naší Máni.
Je to zakrslice,8letá. Je ve výběhu s hňupem, ovcemi (samicemi) a měla pod sebou svého kozlíka. Poráželi jsme ho ve 4,5 měsících - pořád ho kojila. Takže ikdyby byla nešťastnou náhodou přiskočena synem, pak by byla maximálně v prvním měsíci, tedy by to na ní ještě nemělo být vidět...

Pak nemaj být zwartblesky hubené, když jim tato vše sní

Takovéhle kozy co nejsou líné se nažrat, jsou nejlepší. Nejmíň problémů s nima mívám.
napsal(a):
Přikládám včerejší fotku naší Máni.
Je to zakrslice,8letá. Je ve výběhu s hňupem, ovcemi (samicemi) a měla pod sebou svého kozlíka. Poráželi jsme ho ve 4,5 měsících - pořád ho kojila. Takže ikdyby byla nešťastnou náhodou přiskočena synem, pak by byla maximálně v prvním měsíci, tedy by to na ní ještě nemělo být vidět...
Veru a taká je dlhodobo? mi to pripomenulo mladú kozičku ktorú mama predčasne odstavila a za krátku dobu mala z bruška podobný balón a neskôr začala hnačkovať, pomohlo odčervenie a brucho sa zmenšilo(postupne pomaly) Niektoré parazity vedia mať na svedomí tekutinu v bruchu že sa brucho javí veľké. Nevravím že to musí byť jej prípad.

moonika
napsal(a):
Veru a taká je dlhodobo? mi to pripomenulo mladú kozičku ktorú mama predčasne odstavila a za krátku dobu mala z bruška podobný balón a neskôr začala hnačkovať, pomohlo odčervenie a brucho sa zmenšilo(postupne pomaly) Niektoré parazity vedia mať na svedomí tekutinu v bruchu že sa brucho javí veľké. Nevravím že to musí byť jej prípad.
Tahle holka takhle vypadá pořád

Mooni, už cca 4 roky
Právě na ní nejde ani poznat březost. Prostě z ní na jaře něco vypadlo, nebo taky ne. Resp. nikdy se nestalo, že ne, ale jednou se stalo, že ano a vůbec jsem netušila, že je březí, protože jsem jí neměla u kozla. Pak mi došlo, že jsem u ní měla na chvíli odstavené odstávčata od dojky...asi na měsíc, malé klučíky asi 4-5měsíční... mno, tak jsme měli překvapení na Vánoce!
Možná si někteří tady pamatují, že jsem se tu podivovala, že mi porodila koza a já si vůbec neuvědomovala, že jsem u ní nějaké samce měla... kroutila jsem hlavou, že je samosprašná...

Mine: to je skvělý postřeh! (zkusím s tím něco udělat).
Každopádně... v reálu mám koz opravdu "dost", protože máte pravdu, že u krmítka jsou vždycky první a nepustí tam nikoho, takže okupují cca 1,5m délky krmítka jen samy pro sebe a pak si před něj lehnou, když už jsou najedené, takže ovcím prostě musím dávat jinam. Naštěstí černé stádo mám jinde. Takhle bych se totiž bála, že se fakt v klidu nenajedí... s párečkem těchhle zakrslých koz stojí walliserky a ty přestože jsou tak trojnásobně větší a mají dvakrát takové rohy, se kozám klidí z cesty... občas se na zadních potrkají, poškádlí, ale kozy si stejně vždycky vybojují to "svoje" krmítko...

Máňu jsem nikdy nezažila hladovou. Je to zvíře, které žere neustále něco. Jasně, občas odpočívá, aby přežvýkala, co nabrala, ale moc dlouho jí to odpočívání nevydrží

co jsme měli kříženku kamerunky, měla úplně stejné vyžrané břicho, ze začátku jsem podezírala, že máme špatně vykastrovaného kozlíka. A dokázala se postavit statnému beranovi, byla kápo. Ale na děti byla zlatíčko.

Mám tu stejnou chovatelku. Ovce se jí nechce množit, protože neměla to srdce je prodávat... takže má 6 "něcojakosuffolek" a (teď už) vykastrovaného berana a prostě jen krmí.. má je na malém place, s celoročním příkrmem a senem. Prostě jako domácí mazlíčky... jsou to tuční vepříci..
Pekny vecer prajem. Taaak kozenka kotna nebola. Pred 2 tyzdnami sme PREZILI ruju. Verim, ze vedeli o nej aj v najbizsej dedine. Inak tiche, kludne poslusne kozenky. Nikto ani len netusil, ze ich mame. ZATIAL. O tyzden neskor nasledovala kozenka cislo 2. Krasne sa nam prestriedali dievcata. Najprv sme boli u capka s obidvomi. Vylet s im pacil. Ked sme isli na parenie s Epril, drahu Jirinku sme nechli doma. Ta srdcervuco mecala za nami. Usudili sme, ze by sme mali mat kozenky 3, ze co ak naaaahodou sa situacia zopakuje, a nam bude zase 1 koza srdcervuco mecat za tou druhou. Kupili sme kozu cislo 3!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A este len ta meciiiii. NAse 2 koceny sa spolcili proti nej nahanaju juuuuu. Kozena huciiiiiiii.............pomooooooooc. Furt, stale... Mam pocit, ze aj bez dovodu. Uy len verime a dufame, ze si zvykne, a upokoji sa, a bude rovnako ticha ako jej spolubyvajuce