Co Vám dnes udělalo radost?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.10.2018 20:57
canka

XXX.XXX.35.234

Dnes mi udělalo radost,že jen tak z ničeho nic ke mě přišla z pastvy kozena Božena,žďuchla do mě hlavou a když jsem jí začala drbat na bradě,přísahala bych,že vrněla jak kočka Prostě člověku udělá radost,když dá zvíře přednost jemu před žrádlem,to se jen tak nestává

5.10.2018 22:15
profesor1

XXX.XXX.192.98

Mě udělal radost Admin, že mě byly s omluvou a vysvětlením! , že se jednalo o omyl, opět zpřístupněny zprávy!
Už jsem nad nima pomalu lámal hůl, ale hošani prostě potřebovali jen víc času (i na omluvu a vysvětlení)
Díky.

5.10.2018 22:18
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Profesore nezavítáte náhodou parmaweb? Tam je docela živo. Tady chcíp pes.

5.10.2018 22:22
profesor1

XXX.XXX.192.98

Ale mě tady vyloženě mají rááádi

Admini pošlou omluvy ještě tak 25 lidem a zas to tu ožije

5.10.2018 22:26
přezdívka

XXX.XXX.105.195

My vás taky. Nebudeme na vás zlí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.10.2018 22:26
Uživatel s deaktivovaným účtem

profesor1 napsal(a):
Ale mě tady vyloženě mají rááádi

Admini pošlou omluvy ještě tak 25 lidem a zas to tu ožije

I jinde vás profesore mají rádi.

5.10.2018 22:49
profesor1

XXX.XXX.192.98

Teda všichni mě najednou uvádíte do rozpaků!

Jestli takovou loajalitu budu mít i u voličů, tak to zítra oslavíme

6.10.2018 05:39
cipis

XXX.XXX.95.136

Snažím sa uveriť, že môj mini baran ma otĺka tiež z lásky

6.10.2018 12:13
ChoKoz

XXX.XXX.224.243

profesor1 - Vítejte zpět.

6.10.2018 12:46
cipis

XXX.XXX.95.136

ChoKoz napsal(a):
profesor1 - Vítejte zpět.

Takéto ovácie po dvoch dňoch Čo asi potom budete robiť, keď sa vrátia uprchlíci

6.10.2018 19:42
canka

XXX.XXX.35.234

cipis napsal(a):
Takéto ovácie po dvoch dňoch Čo asi potom budete robiť, keď sa vrátia uprchlíci

No uprchlíci se nevrátí, to vím jistě..tedy co se týče těch stálých, kteří byli admini zablokovány...bohužel, to byli lidi, kteří tu diskutovali nejvíce..

6.10.2018 21:12
cipis

XXX.XXX.95.136

canka napsal(a):
No uprchlíci se nevrátí, to vím jistě..tedy co se týče těch stálých, kteří byli admini zablokovány...bohužel, to byli lidi, kteří tu diskutovali nejvíce..

A aj najviac tu toho nechali . Sú to dlhoročné skúsenosti, z ktorých môže IF ešte dlho čerpať. Nemalo sa to takto skončiť, škoda, že si niekto nepovedal, múdrejší ustúpi

6.10.2018 21:21
profesor1

XXX.XXX.192.98

Protože mě včera udělalo radost dýňobraní, tak za každého navrátilce nabízím adminům i navrátilcům 1ks úrody dle vlastního výběru!

To už se přeci adminům vyplatí poslat vysvětlení, případně omluvu ne?!

6.10.2018 21:48
kouták

XXX.XXX.168.33

canka napsal(a):

Oni se vrátí uvidíte.

6.10.2018 22:46
canka

XXX.XXX.35.234

Podle toho,co pisou na jinem diskuznim foru,asi ne..mozna,ze za pomoci Profesorovych dyni a nasich primluv se admini omluvi a vse jim vysvetli
Jinak Profesore,shanime na Hallowenskou party do prace velke dyne na dlabani,tak asi prijedeme s valnikem

7.10.2018 10:36
ChoKoz

XXX.XXX.224.243

kouták napsal(a):
Oni se vrátí uvidíte.

Proč bychom se kodrcali nějakou lokálkou po regionální trati,když tady můžeme využívat pohodlí jako v Pendolínu.

7.10.2018 13:25
dad

XXX.XXX.225.133

profesor1 - hezké, já s tykvema končím , radši budu zalívat řepu

7.10.2018 14:51
profesor1

XXX.XXX.192.98

Tak zkuste místo tykve dýně

No já začal sadit tam, kde se mě kombajn nevleze na obilí. Většinou vedle řepy, tak že při zalévání řepy, zalévám i dýně

Ale vy osazujete podstatně větší plochy než já, tak že . . . . .

Dýně nemám na výdělek, vlastně ani na nějaký užitek. Jen pro radost, NENÁROČNOST na "údržbu" a aby se mělo o čem tady na vesnici povídat, když je vystavím před barák Rozdávám je za kafe, pivo, čokoládu . . . . . Sázím je jen kvůli střídání plodin na políčku.

Je víkend, adminové a si s omluvama nespěchají

7.10.2018 14:56
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Ovce je snad žerou? nebo vaše nad nimi ohrnuh´jí nos?

7.10.2018 15:35
profesor1

XXX.XXX.192.98

To víte že i na ovce se dostane, ale větší radost vám udělá to, když je nabízíte zdarma a téměř vždy za to něco dostanete, třeba jen to blbé pivo. A největší radost mám, když si pro dýni příjde někdo, komu moje ovce smrdí a já mu můžu říct, že vyrostly díky tomu smradlavému hnoji od těch smradlavých ovci
Chdí i dost dětí kvůli vyřezávání. Doma kolem baráku mají jen pěstěné trávníčky, tak jim zachraňuji hellovíííín

8.10.2018 07:51
dad

XXX.XXX.225.133

profesor1 - dýně nebo tykev, všechno je to Cucurbita pepo cv.
když u nás pršelo, ještě si to pamatuju , tak šlahouny Hokaida měli až 17 metrů, sklízel jsem je z korun starých třešní a jabloní, některé stihly zdrhnout na strom přes plot i k sousedům

8.10.2018 15:40
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Mně udělalo radost, že už v neděli se běží Velká pardubická. A taky mi udělalo radost, že od 7 slepiček máme už týden v průměru na den přes 5 vajíček. A též mi udělalo radost, že se oteplilo a já můžu sundat izolaci z katrového síta, na kterém slepičky rády hřadují.
A ještě mi udělalo radost, že jsem viděla v akci profesionální čistič koberců z roku 1969 (je to veliké a nemá to vlastní pohon, tak to musejí obsluhovat dva lidé).

9.10.2018 13:39
canka

XXX.XXX.35.234

Mě udělalo radost to,že jsem včera natáhla nové ohradníky a kupodivu to vydrželo do druhého dne bez poškození.Kolem nás je lesík a stále nám pásky trhají srny..hrůza..a taky mi udělalo radost,že balík sena mi vydrží v průměru dýl,než jsem si myslela

9.10.2018 19:14
kouták

XXX.XXX.168.33

canka napsal(a):
Mě udělalo radost to,že jsem včera natáhla nové ohradníky a kupodivu to vydrželo do druhého dne bez poškození.Kolem nás je lesík a stále nám pásky trhají srny..hrůza..a taky mi udělalo radost,že balík sena mi vydrží v průměru dýl,než jsem si myslela

Mě udělalo radost,že jste pořád zde,i když jsem Vás zahlédl na parmawebu.Ostatní uprchlíci sem také chodí,dávají bodíky,ale toulají se různě na parmawebu,nebo na mastňákovském.Je to jejich rozhodnutí,ale kdo není na iFauně,není chovatel.Asi si budu muset zase koupit holuby a vrátit se jen k holubářům.Bylo tu krásně a podrželi jste mě když jsem se musel zbavit holubů.Díky. Kouťák

9.10.2018 19:29
canka

XXX.XXX.249.200

kouták napsal(a):
Mě udělalo radost,že jste pořád zde,i když jsem Vás zahlédl na parmawebu.Ostatní uprchlíci sem také chodí,dávají bodíky,ale toulají se různě na parmawebu,nebo na mastňákovském.Je to jejich rozhodnutí,ale kdo není na iFauně,není chovatel.Asi si budu muset zase koupit holuby a vrátit se jen k holubářům.Bylo tu krásně a podrželi jste mě když jsem se musel zbavit holubů.Díky. Kouťák

Koutáku,ja mam Ifaunu rada,at je to jak je to..je to tu prehledne,a at uz se tu stalo,co se tu stalo,je to furt fajn misto.A to ze clovek diskutuje i jinde,neznamena,ze je preci neco spatne..od toho zijeme v demokratickem state

10.10.2018 06:50
PavelIV

XXX.XXX.132.149

kouták napsal(a):

Koutaku, jelikož u věty "ale kdo není na iFauně,není chovatel." nemáte smajlík, beru to tak, že to myslíte vážně. A s tím rozhodně nesouhlasím. Ifauna je to jedno z mnoha diskusních fór (možná aktuálně největší), který si může zřídit prakticky každý, kdo do toho investuje svůj čas a nějaký peníze. Čímž nechci říct, že je to snadný. Fórum ale dělají lidi, kteří tam diskutují a ti jdou tam, kde jim to nějak technicky vyhovuje a kde se mohou nerušeně bavit. A nová verze se svými mouchami někoho rušila, tak si dovolil být kritický. Já jsem se tý kritiky zrovna moc neúčastnil, hlavně proto, že z PC mi to fungovalo skoro bez potíží a moc příspěvků jsem nepsal. Ale to už ve smazaných vláknech nedohledáme.
Ale to, co ten, kdo se měl soustředit na odstraňování problémů, rozpoutal, bylo naprosto zbytečný. Po zveřejnění těch termínů, do kdy co odstraní (což měli udělat o tak týden dřív, ale po bitvě každý generál), se to v podstatě uklidnilo, jenže admini začali blokovat, mazat atd.
Podobně jako Canka jsem to tu úplně nezabalil, protože doufám, se z toho admini poučí a proto, že chovám v malém krávy (i když tam je mrtvo a ještě se tam motají čuníci) a tady se vlastně řešili podobný problémy drobných chovatelů, jako řeším já.
Můj názor je, že kdo maže profily, vlákna, blokuje zprávy jen proto, že jej dotyčný kritizoval, nebo jen naznačil, že chce jít jinam, není dobrý administrátor fóra, ale sebestředný cenzor.

10.10.2018 08:43
profesor1

XXX.XXX.192.98

Před monííítorééém som jááá chlap,
domááá ofceee prááázný žlab,
a jááá povííím tatóóóvi,
dajtééé ofcééé rasóóvi . . .. tra la laaaaaa

Tak to jsem vymyslel v pondělí, když mě předvečerem (což je fčíííl už v 16:00hod. ) praskl řetěz pohonu balíkovače. Fčera ráno opraveno a sbaleno, pak ještě sekáno skoro do desíti další asi ha ( po tmě jsem viděl na úvratích kulové když je ta tráva tak malinká) no a dneska hurá znovu na to. Ještě asi 3 ha, snad budu mít v sobotu aspoň ke 200 balíčkům senáže.

A "dělá" mě radost, že to tady zachraňuje drůbež, holubář a Pavlík od krav Skoro jako by tady kulturu dělali čtyři faraři a jeden konzervatorista! No co by tomu řekli soudruzi?

A Oreb nemůžu poslat soukromzprávu protože je od pánů adminů stále bloklá a vůbec spoustu lidí je stále bloklých

A admini místo omluvy čekají až je dotyční požádají nebo co . . .?

A já nemám čas jim zavolat, ač mě dali tel. čílo. Noo čas by možná byl, ale nálada není

A furt se to tu tím pádem musí řešit, ač mohlo být dávno po problému a každý už by se mohl pomalu rozhodovat jestli být či nebýt chovatel! To se koutákovi opravdu povedlo

10.10.2018 10:20
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak jsem to tu malinko pozvedl větou,kdo není na iFauně není chovatel,ale myslel jsem to opravdu vážně.iFauna je největší chovatelský web v ČR a z vlastní zkušenosti vím,že pokud chovatel zde diskutuje tak poznává další chovatele,radí mladým chovatelům a sám získává další zkušenosti a časem jej zná celá chovatelská veřejnost a mohu s klidem říci,že jej znají i ti,kteří na tomto webu nikdy nebyli.Chodit a diskutovat zde, je však každého svobodné rozhodnutí,jak napsala správně canka.
To,že se začala iFauna inovovat je snad každému jasné,protože dnešní trend by do budoucna neustála a skončila by nechci říci kde.Programátoři uvedli do kdy vše dají do pořádku a myslím si,že datum do 30.10.dodrží,i když o tom mohli informovat hned na začátku.Vážím si práce proramátorů,protože to není práce,ale umění a pokud je někdo kritizuje hned na počátku práce,tak se jim nedivím.
Profesor uvedl,že to tu zachraňuje diskusi holubář na ovcích.Ano ten holubář už má svůj věk a něco pamatuje.Elektřinu viděl poprvé v roce 1961,vlakem jel porvé na vojnu a když přišel domů ze školy,tak musel jít obstarat hospodářství a potom jít pást krávy.Úkoly dělal večer při petrolejce.Následky to na holubářovi nezanechalo,vystudoval,prošel kus světa a s přehledem dosáhl v životě mnoha úspěchů.Na ovcích a kozách jsem diskutoval rád,protože vše co zde chováte jsem také choval.Zde jsem hlavně obdivoval chovatelky,ač narozené v paneláku, jak umí sedlačit,což se v dnešní době hned tak nevidí a je škoda,že už sem někteří nechodí,ale je to každého věc. Zdraví všechny. Zdeněk FRANTA alias kouťák

10.10.2018 10:25
canka

XXX.XXX.35.234

profesor1 napsal(a):
Před monííítorééém som jááá chlap,
domááá ofceee prááázný žlab,
a jááá povííím tatóóóvi,
dajtééé ofcééé rasóóvi . . .. tra la laaaaaa

Tak to jsem vymyslel v pondělí, když mě předvečerem (což je fčíííl už v 16:00hod. ) praskl řetěz pohonu balíkovače. Fčera ráno opraveno a sbaleno, pak ještě sekáno skoro do desíti další asi ha ( po tmě jsem viděl na úvratích kulové když je ta tráva tak malinká) no a dneska hurá znovu na to. Ještě asi 3 ha, snad budu mít v sobotu aspoň ke 200 balíčkům senáže.

A "dělá" mě radost, že to tady zachraňuje drůbež, holubář a Pavlík od krav Skoro jako by tady kulturu dělali čtyři faraři a jeden konzervatorista! No co by tomu řekli soudruzi?

A Oreb nemůžu poslat soukromzprávu protože je od pánů adminů stále bloklá a vůbec spoustu lidí je stále bloklých

A admini místo omluvy čekají až je dotyční požádají nebo co . . .?

A já nemám čas jim zavolat, ač mě dali tel. čílo. Noo čas by možná byl, ale nálada není

A furt se to tu tím pádem musí řešit, ač mohlo být dávno po problému a každý už by se mohl pomalu rozhodovat jestli být či nebýt chovatel! To se koutákovi opravdu povedlo

Vy děláte senáž?? Z čeho proboha? My tu nemáme už ani kousek travičky, ani nic, co by jí připomínalo a vy si v říjnu klidně balíkujete, fuj! Takhle se chlubit ...

Jinak poprosím adminy za nás všechny tady asi, zkuste se omluvit a vysvětlit situaci uživatelům, které jste zablokovali, ať se nám vrátí..třeba už chtít nebudou, ale třeba na tohle místo ještě nezanevřeli a třeba se časem vrátí..potom by to tu zase bylo skvělé místo, a hlavně živé..

10.10.2018 10:41
Tomáš Nevěřící

XXX.XXX.84.166

Admini už se veřejně omluvili a ne jednou.

10.10.2018 11:52
PavelIV

XXX.XXX.132.149

Tomáši, on se někdo omlouval za mazání, blokování (u některých dosud) soukromých zpráv? Nic takového jsem nezaznamenal

10.10.2018 12:27
Tomáš Nevěřící

XXX.XXX.84.166

Pavle kdyby jste přišel do hospody a obcházel stoly a vykřikoval ať do té hospody nikdo nechodí a vyhlašoval bojkoty,tak byste nestačil schody počítat.Natož aby se vám majitel omlouval.

10.10.2018 13:11
PavelIV

XXX.XXX.132.149

Tomu docela rozumím, i když nejsme v hospodě.
Ale takto to nebylo, jenže my se asi do smazanýho vlákna nepodíváme. To začalo po dnech, možná i týdnech existence vlákna pro admina, kde na připomínky vůbec nereagovali. Pak někdo plácnul něco ve smyslu "to máme jít jinam?" , druhý "já to znám tam, tam by to šlo", třetí z legrace "stávka na 4 dny, aby měli admini čas to dát do kupy" a něco mezi tím, já si to přesně nepamatuju. A už se mazalo a blokovalo.
Ale kde a za co se omlouvali? To si fakt nepamatuju.

10.10.2018 15:14
profesor1

XXX.XXX.192.98

On tomáš už nevěří ani sám sobě.
Ale tomuhle by věřit mohl - Náš zákazník = náš pán!

Já se adminů taky zastával a nechápal jsem netrpělivost ostatních. Jeden dotyčný , který je tak trochu z oboru , tak ten se pochopit dal. . . . . . . . . . .
No ale co následoval pak, to už teda bylo ubohé a trapné.

10.10.2018 16:52
saola

XXX.XXX.97.45

Klišé trochu, ne, profesore1?
Zákazník je ten, kdo dává zakázku a platí - vy tady platíte? Já ne, a taky nejsem ze stavu ifauny nadšená, protože se mi zde špatně hledá, je to pomalé a pořád to má své mouchy.
Ale na rozdíl od některých místních pasáčků vím, jak funguje překlápění webů a převody systémů - nikdy to nejde hladce a můžete být předem připraven jak chcete.
Takže buďte spíše pacientem (od patiens=trpělivý, snášenlivý) než zákazníkem. Nebo zde snad máte nějakou zakázku jako zákazník?

10.10.2018 20:12
Gillian

XXX.XXX.151.71

Oni jsou placeni z reklam na které tady koukáme, takže tímto jim platíme. Ano, my jsme zákazníci na kterých vydělávají, pro které to dělají.

10.10.2018 20:15

Zdravíme vás,
navzdory tomu, že se jakákoliv naše reakce obrátí proti nám, chceme se opět pokusit situaci objasnit, protože se zde začíná objevovat řada mystifikací. Za vlákno "Problémy s novou iFaunou" jsme byli vděční, protože se zde mimo kritických výkřiků objevovaly i nahlášené chyby a konstruktivní připomínky. Není pravdou, že jsme v tomto vlákně nereagovali, protože jen do tohoto jediného vlákna jsme napsali příspěvek z redakce celkem čtyřikrát a vždy jsme se snažili slušně vysvětlit co a proč děláme. Celkově jsme během prvních čtrnácti dní na iFauně reagovali třicet čtyřikrát a odpověděli na 814 e-mailů. Více opravdu není v našich silách.

Přesně po čtrnácti dnech jsme sepsali poměrně dlouhý dopis všem uživatelům (který je stále na webu), kde popisujeme stav jednotlivých úprav i data, kdy budou dokončeny úpravy následující. Důvodů proč byla vlákna vymazána bylo několik: nahlášené problémy stále opakovaly, v příspěvcích uživatelů se začaly hromadit nepravdy a za třetí jsme si přáli, aby se situace uklidnila a debata se vrátila zpět k chovatelské tématice. Byli jsme totiž opravdu zaskočeni až nenávistnými reakcemi od lidí, kteří využívají iFaunu zadarmo. Neměli jsme rozhodně v úmyslu nikoho omezit nebo urazit. Někteří uživatelé ze sekce "Ovce, kozy" to bohužel vzali jako osobní útok. Je nám líto, že se situace takto vyhrotila, ale sekce "Ovce, kozy" byla jediná, kde naše kroky nebyly pochopeny. Tito lidé, také sami deaktivovali své účty. Zablokovali jsme pouze čtyři uživatele, kteří na nás opakovaně útočili. Editaci příspěvků, mazání příspěvků nebo témat i blokování uživatelů – v diskuzích běžné prostředky pro práci administrátora, jsme vždy používali naprosto minimálně...
Děkujeme za pochopení.
Pěkný večer
Redakce webu iFauna.cz

10.10.2018 21:13
profesor1

XXX.XXX.192.98

Saolo vy žijete? No to mám radost.
A kde to žijete s takovým názorem? V komunismu? Nebo myslíte že iF je nějaká charita?
Jestli hledáte někoho trpělivého a snášenlivého, tak máte štěstí že jdu zrovna kolem . .. .. . .

10.10.2018 21:47
profesor1

XXX.XXX.192.98

Canka, no jooo, senážuji. Není toho moc, ale přeci to nenechám zapadnout sněhem

10.10.2018 22:02
Tomáš Nevěřící

XXX.XXX.84.166

Gillian napsal(a):
Oni jsou placeni z reklam na které tady koukáme, takže tímto jim platíme. Ano, my jsme zákazníci na kterých vydělávají, pro které to dělají.

Super i zběhové podporují ifaunu !

10.10.2018 23:33
canka

XXX.XXX.35.234

iFauna napsal(a):
Zdravíme vás,
navzdory tomu, že se jakákoliv naše reakce obrátí proti nám, chceme se opět pokusit situaci objasnit, protože se zde začíná objevovat řada mystifikací. Za vlákno "Problémy s novou iFaunou" jsme byli vděční, protože se zde mimo kritických výkřiků objevovaly i nahlášené chyby a konstruktivní připomínky. Není pravdou, že jsme v tomto vlákně nereagovali, protože jen do tohoto jediného vlákna jsme napsali příspěvek z redakce celkem čtyřikrát a vždy jsme se snažili slušně vysvětlit co a proč děláme. Celkově jsme během prvních čtrnácti dní na iFauně reagovali třicet čtyřikrát a odpověděli na 814 e-mailů. Více opravdu není v našich silách.

Přesně po čtrnácti dnech jsme sepsali poměrně dlouhý dopis všem uživatelům (který je stále na webu), kde popisujeme stav jednotlivých úprav i data, kdy budou dokončeny úpravy následující. Důvodů proč byla vlákna vymazána bylo několik: nahlášené problémy stále opakovaly, v příspěvcích uživatelů se začaly hromadit nepravdy a za třetí jsme si přáli, aby se situace uklidnila a debata se vrátila zpět k chovatelské tématice. Byli jsme totiž opravdu zaskočeni až nenávistnými reakcemi od lidí, kteří využívají iFaunu zadarmo. Neměli jsme rozhodně v úmyslu nikoho omezit nebo urazit. Někteří uživatelé ze sekce "Ovce, kozy" to bohužel vzali jako osobní útok. Je nám líto, že se situace takto vyhrotila, ale sekce "Ovce, kozy" byla jediná, kde naše kroky nebyly pochopeny. Tito lidé, také sami deaktivovali své účty. Zablokovali jsme pouze čtyři uživatele, kteří na nás opakovaně útočili. Editaci příspěvků, mazání příspěvků nebo témat i blokování uživatelů – v diskuzích běžné prostředky pro práci administrátora, jsme vždy používali naprosto minimálně...
Děkujeme za pochopení.
Pěkný večer
Redakce webu iFauna.cz

Myslím,že toto je dostatečné vysvětlení celé situace, co se tu odehrála..teď už je myslím na každém z nás stávajících uživatelů a i z uživatelů minulých(pokud si to přečtou),jak si to přebereme..třeba zjistíme,že bylo opravdu malicherné rozjíždět takovou nenávistnou kauzu a budeme chtít zase Ifaunu vrátit do starých dobrých kolejí

10.10.2018 23:42
canka

XXX.XXX.35.234

profesor1 napsal(a):
Canka, no jooo, senážuji. Není toho moc, ale přeci to nenechám zapadnout sněhem

Moc Vám to závidím,takovou trávu jsem u nás viděla naposledy někdy v červnu..krásný fotky..odkud přibližně Profesore jste,jestli to není tajemství?Ty malý balíky jsou super,na manipulaci musí být skvělý..určitě jste až odněkud z tramtárije,jinak už bych o takových bomba balíčkách věděla a hned by jste měl na ty balíky kupce .Kolik tak váží jeden? Už několikrát jsem uvažovala,že malý balíky by byli super,protože manipulace s těmi velkými krávami je na hov.o,ale nedokážu odhadnout to množství malých balíků v přepočtu na velký..

11.10.2018 06:53
PavelIV

XXX.XXX.132.149

canka napsal(a):
Myslím,že toto je dostatečné vysvětlení celé situace, co se tu odehrála..teď už je myslím na každém z nás stávajících uživatelů a i z uživatelů minulých(pokud si to přečtou),jak si to přebereme..třeba zjistíme,že bylo opravdu malicherné rozjíždět takovou nenávistnou kauzu a budeme chtít zase Ifaunu vrátit do starých dobrých kolejí

Ano, souhlasím. I já to viděl tak, že je to zbytečně vyhrocený. Ale měl jsem potřebu některé příspěvky korigovat, protože tak černobílé, jak se tu psalo, to ve skutečnosti nebylo. Ale dost už s tím, nechme to jak to je, pojďte si povídat o kozách a ovcích.

11.10.2018 08:31
cipis

XXX.XXX.95.136

PavelIV napsal(a):
Ano, souhlasím. I já to viděl tak, že je to zbytečně vyhrocený. Ale měl jsem potřebu některé příspěvky korigovat, protože tak černobílé, jak se tu psalo, to ve skutečnosti nebylo. Ale dost už s tím, nechme to jak to je, pojďte si povídat o kozách a ovcích.

Alebo dosenažujeme a budeme pokračovať v načatej debate

11.10.2018 10:56
profesor1

XXX.XXX.192.98

Canka té tramtárii říkají Valašsko. Netvrdím že je tady vláhy dostatek, ale když ukazovaly mapu sucha v ČR , tak námi procházel zelený pruh, který se táhl od Ostravy, přes Bílé Karpaty dolů.
Malé balíky jsou dobrá věc, ale děsně drahá a časově náročná. Je to jen na takové hraní. Mě už to děsně zdržuje a už z toho tak nadšený nejsem, protože mám zvířat jednou tolik než když jsem to kupoval a už bych využil i balíky velké. Balík váží sena - +/- 25kg, a senáže +/- 50 kg. Ale výroba - síť, strečka + nafta vychází téměř stejně jako ten velký kde je travní hmoty-sena desetkrát tolik :-(

K nové iFauně - dneska už si nikdo ani nevzpomene na starý vzhled, co byl před necelým měsícem. Gratuliji realizačnímu týmu který na tom pracoval-pracuje. Ale čmouha která vznikla cíleným blokováním soukromých zpráv u určitých, hlavně nejaktivnějších přispěvatelů, ať už si stěžovali, obviňovali, uklidňovali, nebo k dané věci mlčeli , tak ta zůstane ještě velmi dlouho! To bylo opravdu hrubě neprofesionální! Tím tu vzniklo podežření, že soukromé zprávy zas tak soukromé nejsou. I když tomu nevěřím, ale podezření tu vzniklo.
(Pro nevěřícího - v hospodě kde je kolem stovky hostů, a z té stovky hostů si pět, nebo dejme tomu deset hostů začne stěžovat že nejsou hned obsloženi, tak je určitě nikdo vynášet v zubech nebude, ani si nebude dělat těžkou hlavu z toho, že se někteří zvednou a odejdou. A už vůbec se nestane to, že by odmítli obsloužit jejich zůstavší kamarády, případně jim omezili výběr z jídelníčku!)
Proto nemůžu dát opakovanému vysvětlení ze strany iF palec nahoru, protože mě v tom vysvětlení stále něco chybí. Ale já už nic nečekám, mě se omluvili, i když s takovým . . . . .nic moc vysvětlením - prý u mne došlo z jejich strany k omylu. Dokonce mě bylo nabídnuto osobní vzájemné vysvětlení po tel. cehož jsem nevyužil, protože jak už jsem psal - jsem skromný, tolerantní , trpělivý, snášenlivý . . . . . . . .
A protože jsem jaký jsem, tak to mě dneska udělalo radost!

11.10.2018 11:05
dad

XXX.XXX.225.133

canka - seno v balíku po lisu Caeb má v průměru až dvacet kil, u senáže záleží na vlhkosti, můj odhad je cca 32 kg, Profesor1 to jistě upřesní,
já jsem taky silážoval, výnos 1ks / 100 l sud / 800 m2

11.10.2018 19:28
canka

XXX.XXX.249.200

Takze na manipulaci ano,ale zase co se tyce ceny,tak je to na prd..a hlavne ty velke baliky hodim na palety,nahoru na balik hodim dalsi paletu a cely zakryju plachtou a mam pokoj..a kdyz je to aktualni a dochazi balik,vyvalim dalsi a nahazim ho rucne do seniku..a mam na mesic pokoj..u tech malych baliku,i kdybych je vyskladala na sebe,bych casto odebirala z pod plachty,furt to odkryvat,zakryvat a hlavne dobre zatezkat a zabarikadovat,aby se k tomu zvirata nedostali..protoze je preci uplne jasny,ze i kdyz maji sena plny jesle a sitky,tak to nejlepsi je pod plachtou

12.10.2018 06:23
PavelIV

XXX.XXX.132.149

Canka k poslední větě - já jsem kolem stohu natáhl ohradník a není problém

13.10.2018 12:31
ChoKoz

XXX.XXX.224.243

I přes veškerou omluvu a vstřícnost ze strany iFauny se zřejmě uprchlíci zatím nevrátí.
Asi se usadili někde jinde,nebo jim s největší pravděpodobností,manžel oreb1,vybudoval nějaký nový web.
Když je přes ty počítače......

13.10.2018 14:03
profesor1

XXX.XXX.192.98

Vy nevíte kde se usadili? Tak to máte smolíka (narozdíl od Oreb) Že by vás nepozvali? No to je zajimavé Tak to máte dalšího smolíka. Že by jste nikomu nescházela? Tak to máte třetího smolíka. Takový krásný den a tolik smůůůly?!

Já bych vám to řekl, ale přesně za tyhle informace se tady blokovaly a omezovaly účty. A za tuhle neomluvitelnou ubohost se pokud vím nikdo neomluvil

13.10.2018 14:40
ChoKoz

XXX.XXX.68.226

Mně nic říkat nemusíte, já se na nic neptala

13.10.2018 22:45
canka

XXX.XXX.35.234

Já už bych imigranty neřešila,buď se vrátí nebo ne..už je to jen na nich..kde jsou všichni víme..

Dnes mi udělalo radost,že jsme zdarma sehnali polystyren na zateplení přístřešku..už stačí jen nakoupit dřevo a o víkendu se dát do práce..a rozhodujeme se,zda dát do té zateplené stěny okno..protože i když je přístřešek uzavřený ze třech stran a čtvrtá stěna je jen do půlky,aby v přístřešku bylo světlo a větral,přes léto je to problém..Je tam hrozné horko,tak nás napadlo dát do závětrné stěny okno,které by se dalo otevřít,aby cirkuloval vzduch..a v zimě by v přístřešku bylo i více světla..Protože na zimu spouštím na zbytek čtvrté stěny koberce,aby jim tam nefoukalo a nepadal sníh..ale na úkor toho tam mají přes zimu míň světla..možná to moc řeším,stejně jsou furt venku nebo zalejzají do menších dvou domečků..ale tak přeci jen..

14.10.2018 09:29
ChoKoz

XXX.XXX.224.243

canka - je vidět,že u práce přemýšlíte,protože instalovat okno do přístřešku nebo stáje nemá chybu,ostatně jak sama píštete a vyjmenováváte pozitiva.

14.10.2018 10:40
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Pokud máte místo čtvrté stěny jenom koberec, tak je zbytečné dělat nějaké zateplování. Všechno teplo, které si tam zvířata vyrobí přes ten koberec uteče. Navíc se na zateplených stěnách bude stážet vlhkost a budou tam jak v ledové jeskyni.

14.10.2018 16:53
canka

XXX.XXX.35.234

ChoKoz: Děkuji, sand to splní kýžený účel..
Přezdívka: To se si špatně chápeme, nemáme jen koberce místo čtvrté stěny...já nechci uzavřenou stáj, chci přístřešek tak, jak ho máme, zachovat..nechci vytvářet teplo, to nikde nepíšu, chci, aby jim tam nefoukalo a nepadal sníh..a prostě skrz prkna, ať jsou k sobě sebeblíž, prostě fičí, když fouká vítr..proto to chceme zateplit, aby skrz ty prkna neprofukovalo..a když už to budeme dělat, tak vyměníme i nová prkna..jak mám vysvětlit ty koberce...najdu fotku vydržte..už jí mám..na té přední stěne do toho okýnka na zimu spouštím koberec, takže se to celé uzavře a v tom vchodu spouštím koberec do půlky, aby to bylo normálně průchozí..a vzduch ventiluje pod střechou, kde je normálně fuka pro vzduch a slrz ten vchod přes zimu..nikdy se nám nestalo, že by se tam srážela voda..to vůbec ne..v zimě je tam stejná teplota jako venku, je to stále otevřené

14.10.2018 16:57
canka

XXX.XXX.35.234

A jinak mi včera večer udělala radost ježčí návštěva . Slyšela jsem v seníku už delší dobu šustění, tak teď už vím, co to bylo..a očividně se mu tam daří, je hezky kulatý a chodí vyžírat vyhozené kočičí granule po zemi, co tam z misky vyhazuje kocour..

A dneska ráno mi udělali radost holky, jak si pěkně na pohodu užívali východ sluníčka..

12.12.2018 11:39
Tomáš Nevěřící

XXX.XXX.76.0

Mně udělalo radost že zemedelcova ozimna pšenice nezapadala sněhem.A moje stádo je stále na zeleném.

30.12.2018 18:05
kko

XXX.XXX.249.82

30.12.2018 18:54
canka

XXX.XXX.35.234

Mě dnes udělalo radost,že se moje kozena rozhodla,že bude nadále kozou
Přes pastvinu nám dneska přebíhalo stádo srnek,stejný barvy jako právě naše kozena,a rozhodla se běžet s nima a vyzkoušet si,jaký by to bylo být srnkou...jenže zjistila,že s tím jejím vyžraným pupkem to nebude dlouhý běh a vrátila se zpátky ke kozímu životu

7.2.2019 22:17
canka

XXX.XXX.35.234

Dnes mi opravdu udělalo radost,že mi kozenka porodila a byl to ukázkový porod, kdy se o mrňousky postarala opravdu vzorově..ale šokem pro mě bylo,že to jsou čtyřčata .Držte palce,ať to mimča zvládnou..dvě krásně silné a zdravé,dvě výrazně menší a slabší..obě špatné nožky..jedno se moc nepostaví na přední,druhé má překloubené zadní kopýtka dozadu..trochu jsem masírovala,uvidíme,jak to bude vypadat zítra..vetovi už jsem volala,přinehorším dáme dlahy,pokud se nesrovná samo chozením po tvrdším povrchu..

8.2.2019 07:10
kosta

XXX.XXX.68.200

gratuluji. Hlavně ať se daří všem.

15.2.2019 07:06
kosta

XXX.XXX.106.142

Udělalo mi radost ,že se nám se synem podařilo porazit bez problému kozu.
Dělala jsem to vždy s manželem.Ale ten už bohužel není. Tak jsme se konečně
odhodlali a zvládli to .

Přidejte reakci

Přidat smajlík