Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.6.2019 05:41
vrabejka

XXX.XXX.231.121

Chovám 2 ovcce a jednoho mladého beránka. S ovcemi je to v pohodě nebojí se mě tam je to dobrý. Ale mladý beránek je stále hrozně plachý. Ikdyž vidí že ovce mě mají rádi on se mě furt strašně bojí. Vím, že ovce nejsou žádní domácí mazlíčci. Každé zvíře má jinou osobnost, povahu. Ale nechci až beránek vyroste, aby mezi náma byli nějaké problémy. Dá se na tom nějak zapracovat?

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.6.2019 07:51
Uživatel s deaktivovaným účtem

nechte to být, ono naopak s beranem nebudou problémy, když bude plachý. jsou to ti ochočení beránci, kteří končí na rožni kvůli trkání.

MartinaP

21.6.2019 08:40
MartinaP

XXX.XXX.64.137

Dobrý den, přesně souhlas s Bodlinkou.
Máme ovce už několik let. Beránky v prvním týdnu kastruju, přesto byli dva, kteří "migali" hlavou hned, jak se jim kolem něco mihlo. A jeden mi ji ve 4 měsících už dost slušně napral. Takže bych řekla, že je to i o konkrétní povaze každého konkrétního jedince. Pak to Vy můžete jen ještě negativně podpořit.
Náš plemenný beran (jejich tatínek) ani po 4 letech neví, na co tu hlavu má, neskutečně rozumný beran, zaplaťpánbůh. Ale rozhodně ho "nedráždíme". Žádné hlazení, mazlení, sahání na hlavu nebo krmení z ruky, NIC takového. Přijít, promluvit, slovně pochválit, že je to hodný kluk, nakrmit, zkouknout, rozloučit se a pryč.
Pokud chcete s ovečkama cokoli dělat, berana nejdřív oddělte. Budete jim třeba stříhat paznehty, jemu se může zdát, že jeho holkám ubližujete a nakouří Vám ji. Nebo já bych třeba za ovci neklekla při porodu v přítomnosti berana. Jeho hlava by to trefila přesně do mojí hlavy a vím, kdo by to prohrál. Když ovce rodí, berana tam důrazně nedoporučuju.
Pokud se s Vámi Váš beránek vůbec nechce "kamarádit", tak si gratulujte a nechte to tak.
Jestli Vám ji beran jednou jedinkrát "napere", tak už to pak klidně udělá kdykoli a není cesta zpět a jediné možné řešení jsou jatka.
Hezký den.

Přidejte reakci

Přidat smajlík