Stin na pastvine, vetrolam, jake kere a stromy pouzit

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.4.2020 12:52

Mam na pastvinach stin, ale po skrovnu. Par starych svestek, spendliky, jablone, srmky. Vetrolam u velky pastviny mam z japonskych topolu ktery na stridacku kacim a znovu obrustaj do podoby kere ( houstnou ). Letos budu dal rozsirovat topolovy vetrolamy. Mam zkusenost ze si jich ovce nevsimaj, neokusujou. Potrebuju strom co vyroste rychle. Mezi ne ale budu davat javory a jestli vzejdou kastany tak i ty.

1.4.2020 13:50

Krásné a užitečné keře, by mohly být třeba dříny-Cornus mas, na jaře kvetou-včely, na podzim mají jedlé plody, pokud chcete za sazenice dát nějakou kačku, kupte si velkoplodé odrůdy, jinak čistě na větrolam stačí plané, já je koupila zde www.mojeploty.cz,. Zajímavý, rychlerostoucí je hlošina okoličnatá nebo úzkolistá, velmi odolné, snáší sucho, jedlé plody. Dobrá volba by mohla být moruše bílá, no je toho hodně. Jeřáby, hlohy, zajímavá je třeba evodie danielova, za tu by vám poděkovali místní včelaři. Levně dostanete na pozemek břízy, viděla jsem zajímvý návod-rýčem strhnete drn, vezmete větev s jehnědami a zapíchnete nad holé místo, pak už jem čekáte.

1.4.2020 14:17

hluchavko vloni jsem sazel ale ne na kraje pastvin, ale na holou mez kterou jsem vyjmul z dotaci abych si tam moh delat co chci. Neco prezilo neco me rozjezdili autari a kolchoznici, neco uhryzal hryzec a zbytek srnci a kralici. Ale neco zustalo a za to jsem rad. Co tam vsechno je ted z hlavy nedostanu, hlohy, sipky, ptaci tresne, plany hrusne, brizy, vrby, lisky, jeraby, bezy, javory ty mam mlady od vlastniho stromu, miminka.
Ty topoly rostou ze vseho nejrychlejs a neco uz jsem zasadil z tech nahore jmenovanych mezi ne. Jsou jakz takz chraneny pred vetrem ( za nama jsou pole, planiny a vetry jsou fakt silny ), okusem a srncima ruzkama. Ty topoly nejsou na dlouho a jakmile se ty mistni dreviny chytnou, tak topoly castym kacenim "povrazdim".

Moruse se me taky libi, ale na tu je tady zima.

1.4.2020 14:29

Jen ji klidně zkuste, možná nebude plodit, ale strom jako takový je mnohem odolnější, než se uvádí. Používejte při výsadbě hydrogel, už jsem ho doporučovala, ale výsadba je mnohem úspěšnější a stromkům se objektivně líp daří.
Takhle blbnem s mužem my

2.4.2020 03:00
lesakm

XXX.XXX.28.103

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mam na pastvinach stin, ale po skrovnu. Par starych svestek, spendliky, jablone, srmky. Vetrolam u velky pastviny mam z japonskych topolu ktery na stridacku kacim a znovu obrustaj do podoby kere ( houstnou ). Letos budu dal rozsirovat topolovy vetrolamy. Mam zkusenost ze si jich ovce nevsimaj, neokusujou. Potrebuju strom co vyroste rychle. Mezi ne ale budu davat javory a jestli vzejdou kastany tak i ty.

Kaštany jsou bezva , naše ovce se po nich můžou napodzim utlouct a jsou schopný spořádat kdykoli jakýkoli množství ML.

Přidejte reakci

Přidat smajlík