SOAD

XXX.XXX.213.43
Zdravím, chci se zeptat chovatelu miniovecek, nemate nekdo ve stade ovecku, ktera sama prelinava? Mam 6 ovecek, ktere klasicky striham, ale jedna krasne pousti vlnu sama, viz foto.
Uživatel s deaktivovaným účtem

janapiglet
napsal(a):
Mam jednu takovou, ostatni ne. Je to super, kez by to meli vsichni :-)
Ale no tak, potom nebudou mit strihaci co "zrat".
...jinak pro me je docela slozite dostat strihace k nam, kdyz mam jen 4 dospelaky a v okoli pry nejsou dalsi chovatele. Je jasne, ze k nam zajede az kdyz ma vic po ceste, a to je nekdy az v cervci, ovce uz se drbaji a ja je skudlam nozovymi nuzkami :-) Ale jinak je hodny, vzdy nejak dojede.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nojo, tak to prece nesudlejte a kupte nastroj od odbornika prece... Zrovna v sobotu jsem testoval mensi 6 palcove na dvou ouvessantkach, slo to s nima vyborne.
Nuzky i pujcuju za cenu postovnyho. Nabidnul jsem to lidem spis jako vyzkouseni pred pripadnou koupi, ale nemam ani problem, kdyz si clovek ostriha svoje ministadecko a posle me je zpatky. Takovy putovni nuzky.
Ja mam takove ty male sikovne 24cm jako japonske nuzky. Striha se s nimi dobre, ale az ke kuzi se neodvazim, to se neda se strihacem srovnat, ovce jsou pak takove kostickovane . A dostat berana vzhuru nohama? To ani nezkousim. Zatim ke me jezdi John, pokecame si English, tak snad to jeste pujde dal.