Dobrý den,
plánuji si pořídit dvě kozy a řeším jak to bude s pasením. Mám vymyšlené ,že by mezi dvěma sloupky bylo natažené lano (nebo řetěz?) a na tom laně by byl přidělaný provaz na ,kterém by byla karabina a ta by byla přidělaná k obojku. Chtěl bych vědět jestli je to podle vás dobré nebo jestli je lepší pastva u kolíků.
Děkuji za odpovědi, Převrátil.
Jinak podle zákona u nás kozu uvázanou je zakázáno pást. Tak jako je zakázáno chovat jen jeden kus... obojí je trápení zvířat.
A jak píše Tada, koza běhá dokola, když je uvázaná v jednom bodě, pod sebou trávu akorát ušlape a natahuje se po té nejvzdálenější. U vašeho plánu navázat na podélné lano bych se navíc bála, že se zamotá, uškrtí...co já vím, koza je vynalézavá 🙈 Prostě je to v dnešní době nepřijatelné. Nikomu se nechce žít v nouzovém stavu, ani koze ne.
JPrevr07
napsal(a):
Dobrý den to byl jenom nápad. Tak radši zvolím ten el. ohradník. A kolik lanek v jaké výšce se vám osvědčilo? Děkuji Převrátil
Já mám metrové plastové sloupky a myslím že lanka jsou 25,55,95 (tyto výšky nevím přasně)ale kdyby bylo víc lanek nic by se nestalo jo pravda je že to kozy poznají jednou mi to kamerunská podlízala pak byla za trest zavřená v boudě a pak už to podlizat nechtěla.