Uživatel s deaktivovaným účtem

Chtěla jsem dát naočkovat ovce a kozu proti tetanu. Našli jsme nového a dle všeho mladého veta a požádali o kompletní odčervení a naočkování všech hospodářských zvířat. Asi tak po týdenním študování preparátů jsme se od něj dozvěděli, že na příbalovém letáku nějaké vakcíny na tetan píšou, že není vhodná pro potravinová zvířata. Jinačí veti s tím běžně očkují, ale on kouká na ty příbalové letáky...
Tak mi, prosím, někdo řekněte, jak to tedy je... Ze zdejších diskuzí mi vyplývá, že očkování už zachránilo mnoho kozích a ovčích životů... Co je tam tedy za látku, která by se dostávala s masem či mlékem do nás?
A ještě vet zmiňoval, že se proti tetanu očkuje i prase a skot. To jsem tedy nevěděla. Ale ti by neměli být tak náchylní, není-li pravda?
Budu ráda za všechny informace.

Zatim me na tetanus zadny zvire neposlo. Tyhle veci by mel mit veterinar v hlave a vedet i kdyz ho probudite o pul noci. To me hlava nebere.

napsal(a):
kde je problém?
https://www.bioveta.cz/pripravky/veterinarni-pripravky/cloteid-4-injekcni-suspenze.html
Jo, to já taky nevím, ale dokonale mě vykolejil. A tuhle konkrétně doporučujete?
Každopádně vám děkuji, nechtěla jsem se vzdát tohoto očkování.

napsal(a):
Jo, to já taky nevím, ale dokonale mě vykolejil. A tuhle konkrétně doporučujete?
Každopádně vám děkuji, nechtěla jsem se vzdát tohoto očkování.
tahle konkrétní má ten správný příbalový leták

napsal(a):
Zatim me na tetanus zadny zvire neposlo. Tyhle veci by mel mit veterinar v hlave a vedet i kdyz ho probudite o pul noci. To me hlava nebere.
Jo, taky mě to překvapilo, zvlášť, když na svých stránkách má, že dělá i hospodářská zvířata, ale v našem kraji sehnat nějakého veta, který k vám bez remcání přijede a "opíchá" to, je skoro nemožné... Ještě jednoho máme v záloze, tak ho zkusíme...
O vaší "bezvakcinační" metodě jsem četla na diskuzích, fandím vám, ale já bych to nedala. Ač máme zatím 4 kousky a o moc do budoucna nenavýšíme, tak bych to nechtěla riskovat. Já dost sázím na prevenci a především tu přírodní, ale když není zbytí, sáhnu po té chemii. Tak ať se vám nemoci vyhýbají a ať dál nepřispíváte farmacii!

napsal(a):
tahle konkrétní má ten správný příbalový leták
Super! Tak tu si zapamatuju a budu ji požadovat! Moc jste mi pomohla, děkuju. Jak už jsem psala o příspěvek výše, z vetů si u nás vybírat nemůžu, takže sama studuju nějaká základní užitečné očkování (přehánět to taky nechci) k jednotlivým druhům zvířat, abych to pak mohla vetovi rovnou nadiktovat. Protože mi přijde, že jeden dokonce ani neočkuje a neodčervuje, tam jsme si ty odčervováky museli vydupat a aplikovat sami.
Dobrý den,
jsem chovatelka oveček, můj veterinář bez problémů 1 měsíc před porodem naočkuje ovečky COVEXINEM 10 - ten je nejlepší ochrání před hodně nemocemi a právě i proti tetanu. Určitě Vám doporučuji ovečky naočkovat, dospělé alespoň jednou za rok a mláďata 2x ročně.
Odčervení je třeba na podzim injekční ivermektin proti svrabu, klošům.
Zjara před porodem doporučuji také raději injekční.
A dvou a tříměsíčním jehňatům stačí odčervení do huby - helmigel, aldifal, atd. Dříve jehňata neodčervujte, mají jen mléko, červy se začnou líhnout až 3 týdennímu a to trvá 6 týdnů.
Můžete se mi ozvat na tuto diskusi, kdybyste potřebovala poradit.
Marie

Jarus28
napsal(a):
Dobrý den,
jsem chovatelka oveček, můj veterinář bez problémů 1 měsíc před porodem naočkuje ovečky COVEXINEM 10 - ten je nejlepší ochrání před hodně nemocemi a právě i proti tetanu. Určitě Vám doporučuji ovečky naočkovat, dospělé alespoň jednou za rok a mláďata 2x ročně.
Odčervení je třeba na podzim injekční ivermektin proti svrabu, klošům.
Zjara před porodem doporučuji také raději injekční.
A dvou a tříměsíčním jehňatům stačí odčervení do huby - helmigel, aldifal, atd. Dříve jehňata neodčervujte, mají jen mléko, červy se začnou líhnout až 3 týdennímu a to trvá 6 týdnů.
Můžete se mi ozvat na tuto diskusi, kdybyste potřebovala poradit.
Marie
Dobrý den,
děkuji moc za rady! ;) Od veta se člověk nic nedozví... Odčervení je plánové taky, ale myslela jsem, že je pouze proti endoparazitům...
Zase je taky nechci prolít chemií skrz na skrz.

napsal(a):
Dobrý den,
děkuji moc za rady! ;) Od veta se člověk nic nedozví... Odčervení je plánové taky, ale myslela jsem, že je pouze proti endoparazitům...
Zase je taky nechci prolít chemií skrz na skrz.
Injekční ivermectin bere i ektoparazity, to je výhoda. Ale má nějakou ochrannou lhůtu, což je zase nevýhoda. Ale tak už to v životě chodí.

injekční odčervení nemá kontraindikaci březost a je zcela bezpečné bez ohledu na stadium gravidity.
covexin je fajn, ale mívá brutál výpadky, jako třeba teď

Jarus28
napsal(a):
Odpověď pro BruFen
Veterinář jim dává IVOMEC. Můžete nechat udělat před odčervením rozbor trusu.
Teď mám naštěstí celkem dobrého veterináře, ale dříve jsem měla také problémy.
Marie
Ivomec = ivermectin. Není to JINÉ odčervení.
Ivomec
Ovce
Gastrointestinální oblí červi
Haemonchus contortus (dospělci, L4 a L3)
Ostertagia circumcincta (dospělci, L4 a L3)
Trichostrongylus axei (dospělci)
Trichostrongylus colubriformis (dospělci, L4 a L3)
Trichostrongylus vitrinus (dospělci)
Nematodirus filicollis (dospělci a L4 )
Nematodirus spathiger (L4 a L3)
Cooperia curticei (dospělci, L 4 )
Oesophagostomum columbianum (dospělci, L4 a L3)
Oesophagostomum venulosum (dospělci)
Chabertia ovina (dospělci, L4 a L3)
Trichuris ovis (dospělci)
Strongyloides papillosus (L4 a L3)
Gaigeria pachyscelis(dospělci, L4 a L3)
Plicnivky
Dictylocaulus filaria (dospělci, L4 a L3)
Protostrongylus rufescens (dospělci)
Nosní střečci ( všechna larvální stadia)
Oestrus ovis
Svrab
Psoroptes communis var. ovis*
Sarcoptes scabiei
Psorergates ovis
7 Použití v průběhu březosti, laktace nebo snášky
Březost: skot, ovce, prase
Studie ukázaly široké rozpětí bezpečnosti. Používání doporučených hladin nemá
vedlejší účinky na plodnost.
U zvířat produkujících mléko pro lidský konzum nepodávat v laktaci a 28 dnů před porodem Neúčinkuje na tasemnice.
Příbalový leták.
Nyní se Ivermectin začal užívat na léčbu koronaviru u lidí, např. V SR povolen, je k sehnání pro zvířata?
Helmigal tasemnice , Aldifal také tasemnice ale Nepodávat v období gravidity a laktace.
Parazité ovcí, odčervovací protokoly, je široce diskutované téma. Mnoho názorů. Je třeba prostudovat.

Děkuji všem za velice cenné rady! Vet přijel ve středu a udělal na nás dobrý dojem. Ovce a kozy naočkoval Cloteidem, u krávy to nedoporučil. O tom Covexinu také říkal, že je momentálně nedostupný. No a o tom Ivomecu říkal, že je to pěkná srajda a čerstvý hnůj že zabije všechny živé mikroorganismy... A upřímně řečeno, já se chemii chci vyhýbat maximálně. Takže se všem udělal rozbor trusu, který vyšel výborně, takže samozřejmě odčervení padá, zůstalo jen u pašíků. A další rozbory až s jarní pastvou.
Ale je stejně zvláštní, jak tady vesměs očkujete a vet, že se s tím naopak nesetkává...
Pufr

XXX.XXX.182.13
Já myslím, že tady spíš vesměs nikdo neočkuje.

napsal(a):
Děkuji všem za velice cenné rady! Vet přijel ve středu a udělal na nás dobrý dojem. Ovce a kozy naočkoval Cloteidem, u krávy to nedoporučil. O tom Covexinu také říkal, že je momentálně nedostupný. No a o tom Ivomecu říkal, že je to pěkná srajda a čerstvý hnůj že zabije všechny živé mikroorganismy... A upřímně řečeno, já se chemii chci vyhýbat maximálně. Takže se všem udělal rozbor trusu, který vyšel výborně, takže samozřejmě odčervení padá, zůstalo jen u pašíků. A další rozbory až s jarní pastvou.
Ale je stejně zvláštní, jak tady vesměs očkujete a vet, že se s tím naopak nesetkává...
Nevím, jak MO, ale Ivomec likviduje hlavně bezobratlé. A je určitě jednou z příčin jejich úbytku v přírodě. Oba vás chválím, že přemýšlíte ekologicky. Jen houšť.

napsal(a):
Nevím, jak MO, ale Ivomec likviduje hlavně bezobratlé. A je určitě jednou z příčin jejich úbytku v přírodě. Oba vás chválím, že přemýšlíte ekologicky. Jen houšť.
Přiznám se, že nevím už přesně co konkrétně zabíjí, ale já jsem si to převedla, že prostě všechno živé. Však my se doma snažíme jet max eko, proto taky chováme hospodářská zvířata, abychom měli základní suroviny vlastní. A chci udělat i max pro jejich zdraví, a to se asi jako u všeho docílí prevencí. Takže jsem ráda, že se z tohoto nového veta vyklubal fajn člověk a dozvěděla jsem se spousta nových věcí.
napsal(a):
injekční odčervení nemá kontraindikaci březost a je zcela bezpečné bez ohledu na stadium gravidity.
covexin je fajn, ale mívá brutál výpadky, jako třeba teď
Na covexin to chce se s veterinářem včas domluvit aby ho objednal v předstihu , když je hlavní sezóna tak se špatně shání , alespoň to říká náš vet. ML.
Covexin dle vet není.
Je nějaká náhrada pro březí bahnice, aby byl podchycen tetanus a i enterotoxémie?
Resp. jakému očkování byste u březích bahnic dali přednost na tetanus a nebo na enterotoxémii?
u CLOTEID vidím, že se aplikuje až od od 3. měsíce věku, 2 dávky v intervalu 3 týdnů, březost není kontraindikována. Ale jsou dvě dávky.
děkuji předem za reakci.
Jitka

Ockujete kazdej rok? Zkuste to bez nej jednou? Dobra prilezitost kdyz neni.